رسانه خبری اینتیتر
این تیتر کمینه ترین رسانه خبری ایران

آیا رنگ ادرار نشانه سرطان روده است؟

در مراحل ابتدایی سرطان، علامت‌های خیلی خاصی دیده نمی‌شود. با شدیدتر شدن درجه آن، علائم هم بیش‌تر شده و اینجاست که بیمار به وجود توده‌های سرطانی در بدن خود شک می‌کند.

در مراحل ابتدایی سرطان، علامت‌های خیلی خاصی دیده نمی‌شود. با شدیدتر شدن درجه آن، علائم هم بیش‌تر شده و اینجاست که بیمار به وجود توده‌های سرطانی در بدن خود شک می‌کند. درست مانند سرطان روده که بیمار فقط احساس خستگی دارد و در گوارش دچار مشکل می‌شود. شاید برای کسانی که به وجود توده‌های سرطانی در روده خود شک دارند، این سوال پیش بیاید که آیا رنگ ادرار نشانه سرطان روده است؟ با توجه به تحقیقاتی که تا امروز صورت گرفته، هیچ شواهدی نشان نداده که تغییر رنگ ادرار نشانه سرطان روده باشد. ولی بیمار متوجه تغییراتی در مدفوع می‌شود. ممکن است فرد دچار اسهال یا یبوست شود، رنگ مدفوع و شکل آن تغییر کند یا در مدفوع، خون ببیند. در این مطلب همراه ما باشید تا به این سوال دقیق‌تر پاسخ دهیم.

ادرار

سرطان روده با چه علائمی ظاهر می‌شود؟

ایجاد پولیپ‌های روده و سرطان روده از همان ابتدا علائم خاصی ندارند. منظور از پولیپ‌های روده، زائده‌های کوچکی روی سلول‌های این اندام هستند که اگر برداشته نشوند، عاملی برای ایجاد سرطان به حساب می‌آیند. بنابراین ممکن است فردی سرطان روده داشته باشد، ولی خودش نداند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم برای آگاهی از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان روده، به‌صورت منظم غربالگری را انجام دهید. برخی از علائم ابتلا به سرطان روده عبارتند از:

• وجود خون در مدفوع
• اسهال، یبوست یا احساس عدم تخلیه روده به‌صورت کامل
• احساس درد یا گرفتگی شکم

تنها راه برای تشخیص سرطان روده از روی این علامت‌ها، مراجعه به پزشک است. در صورت مشاهده هر یک از این علامت‌ها به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است علت دیگری داشته باشند. با مراجعه به سایت‌های پزشکی مانند درمانکده، می‌توانید با علائم سرطان روده بیش‌تر آشنا شوید. درمانکده یکی از بهترین سایت‌های پزشکی است که علاوه بر امکان اخذ نوبت آنلاین از پزشکان تهران و شهرستان‌ها، هر روزه مطالب معتبری را در زمینه بیماری‌ها، علائم و درمان آن‌ها منتشر می‌کند.

هر رنگ ادرار چه چیزی را نشان می‌دهد؟

رنگ ادرار هر فرد به میزان آبی که می‌نوشد، داروهایی که مصرف می‌کند و غذاهایی که می‌خورد، بستگی دارد. بنابراین خیلی وقت‌ها رنگ ادرار فرد طبیعی است، ولی تحت تاثیر این عوامل قرار دارد. البته برخی از این تغییر رنگ‌ها نگران‌کننده هستند که در ادامه می‌گوییم هر رنگ ادرار چه چیزی را نشان می‌دهد؟ شما می‌توانید در صورت مشاهده هرگونه تغییر رنگ در ادرار خود، از بهترین دکتر فوق تخصص گوارش در تهران نوبت بگیرید تا هر چه سریع‌تر علت این تغییر رنگ را پیدا و آن را درمان کنید.

ادرار

ادرار شفاف

وقتی با پزشکان درباره عادات سالم صحبت می‌کنید، قطعا از شما می‌خواهند آب به اندازه کافی بنوشید. ولی گاهی افراد آب زیادی می‌نوشند و ادرار، شفاف می‌شود. البته یک یا دو بار شفاف شدن ادرار، خیلی نگران‌کننده نیست. ولی اگر همیشه ادرار شفافی دارید، یعنی آب زیادی می‌نوشید و رفته رفته الکترولیت‌های بدن از بین می‌روند. مشکلات کبدی مانند سیروز و هپاتیت ویروسی هم می‌توانند علت آن باشند.

ادرار با رنگ زرد متمایل به کهربایی

رنگ طبیعی ادرار شامل طیفی از رنگ‌های زرد روشن تا رنگ زرد متمایل به کهربایی است. میزان تیرگی رنگ زرد ادرار به غلظت رنگدانه‎ای به نام اوروکروم بستگی دارد. اما وجود مقادیر زیاد ویتامین B هم می‌تواند دلیل زردی بیش‌تر باشد.

ادرار با رنگ قرمز یا صورتی

• خوراکی‌ها: چغندر، ریواس، زغال اخته و…

• بیماری‌ها: هماچوری نشانه‌ای از بیماری‌هایی مانند بزرگ شدن پروستات، وجود سنگ کلیه، سرطان مثانه و سرطان کلیه

• داروها: ملین‌های حاوی گیاه سنا، فنازوپیریدین، آنتی بیوتیک ریفامپین

ادرار با رنگ نارنجی

• میزان آب بدن: تغییر رنگ ادرار به نارنجی می‌تواند نشانه میزان کم آب در بدن باشد.

• بیماری‌ها: گاهی تغییر رنگ ادرار و مدفوع با هم اتفاق می‌افتد. برای مثال رنگ نارنجی ادرار و رنگ روشن مدفوع می‌تواند نشانه ورود صفرا به جریان خون باشد که دلیل آن، ابتلا به بیماری‌های صفراوی یا کبدی است. زردی بزرگسالان هم می‌تواند دلیل نارنجی شدن رنگ ادرار باشد.

• داروها: فنازوپیریدین، داروهای شیمی درمانی و داروی ضدالتهابی سولفاسالازین

ادرار با رنگ آبی یا سبز

• خوراکی‌ها: از آنجایی که رنگ سبز یا آبی ادرار نادر هستند، احتمالا به رژیم غذایی شما ربط دارند. برای مثال رنگ خوراکی متیلن بلو در برخی از داروها و آبنبات‌ها وجود دارد که می‌تواند ادرار شما را به رنگ آبی یا سبز تغییر دهد.

• روش‌های تشخیصی: گاهی پزشک برای آزمایش روی کلیه یا مثانه از آزمایش‌های خاصی استفاده می‌کند که رنگ ادرار فرد را تغییر می‌دهد.

• بیماری‌ها: هیپرکلسمی خوش خیم ژنتیکی و وجود کلسیم در ادرار، عفونت باکتریایی سودوموناس آئروژینوزا و..

• داروها: سایمتیدین، آمی تریپتیلین، ایندومتاسین، پرومتازین و مکمل‌های ویتامین B

تشخیص سرطان روده در موش‌ها از روی تغییر رنگ ادرار

با مطالعه درباره علائم سرطان روده، احتمالا برای شما هم سوال پیش آمده که آیا رنگ ادرار نشانه سرطان روده است؟ مهندسان امپریال و MIT آزمایشی را ترتیب داده‌اند که در این آزمایش ساده توانستند از روی تغییر رنگ ادرار، متوجه وجود سلول‌های سرطانی و رشد آن‌ها شوند.

ادرار

در این آزمایش، نانو حسگرهایی را به موش‌ها تزریق کردند. پروتئازها نام آنزیم‌هایی است که از تومور ترشح می‌شوند. این آنزیم‌ها، نانو حسگرهای وارد شده به بدن موش را برش می‌دهند. نانو حسگرها بعد از شکسته شدن، از کلیه عبور می‌کنند. سپس ادرار موش‌های دارای سرطان روده به رنگ آبی تغییر یافت و توانستند بدون استفاده از دستگاه‌ها، این تغییر رنگ را در ادرار ببینند.

اخذ نوبت از بهترین دکتر فوق تخصص گوارش در تهران

این بیماری در مراحل ابتدایی خود هیچ علامت خاصی ندارد. پس اگر شما هم سابقه ابتلا به سرطان روده را در خانواده دارید، حتما به‌صورت دوره‌ای معاینات لازم را منظم انجام دهید. ولی در صورت انجام ندادن معاینات دوره‌ای و مشکوک بودن به وجود توده‌های سرطانی، با مشاهده هر یک از علائم گفته شده یا تغییر رنگ ادرار به پزشک مراجعه کنید. شما می‌توانید پزشکان متخصص و فوق تخصص گوارش را در سایت درمانکده ببینید و با اطلاعاتی که از آن‌ها خواندید، بهترین پزشک را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید. درمانکده به عنوان یکی از معتبرترین سایت‌های اینترنتی در حوزه پزشکی شناخته شده که بیماران می‌توانند در این سایت از بهترین دکتر متخصص گوارش، فوق تخصص غدد در تهران و سایر پزشکان به‌صورت اینترنتی نوبت بگیرند.

این تیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.