رسانه خبری اینتیتر
این تیتر کمینه ترین رسانه خبری ایران

راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد همزمان با بازگشت حجاج از سفر معنوی بیت الله الحرام ، بر اهمیت پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تاکید کرد وگفت: کشتار دام باید در کشتارگاه های بهداشتی و با نظارت دامپزشکی صورت پذیرد.

به گزارش اینتیتر به نقل از بهداشت نیوز، دکتر ناصر امینی با اشاره به اینکه مهمترین راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه، تماس با دام، ترشحات و بافتهای آلوده است و این بیماری قابلیت انتقال انسان به انسان نیز دارد، خاطر نشان کرد: از کشتار دام در معابر عمومی و خارج از کشتارگاه اکیداً خودداری کنیم؛ گوشت دام تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس با پوشیدن دستکش آن را خرد کرده و در فریزر قرار دهیم و از مصرف فراورده های خام یا نیم پز (جگر، گوشت، بافت های عصبی، مغز و …) جداً خودداری شود.

وی از شناسایی ۱۴ بیمار مشکوک به تب خون‌ریزی ‌دهنده کریمه کنگو در سه ماهه ابتدایی امسال در مناطق تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و افزود: در این مدت ۹ نفر مبتلای محتمل نیز شناسایی شده‌اند و یک نفر نیز به ‌طور‌قطعی به این بیماری ویروسی مبتلا شده است.

دکتر امینی درباره آمار ابتلا به این بیماری در دو سال گذشته نیز اظهارکرد: در سال ١۴۰۰ ، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ١۰ مورد مشکوک، ٧ مورد محتمل و موارد قطعی صفر بود اما در سال ١۴۰١ ، ٢۰ مورد مشکوک، ١۴ مورد محتمل و ۴ مورد قطعی ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه تا ماه های مهر و آبان احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد، اما در شش ماه دوم سال آمار این بیماری ویروسی کاهش پیدا می‌کند، خاطر نشان کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر و سه ماه ابتدایی امسال مورد فوتی ناشی از تب کریمه کنگو در استان نداشته‌ایم.

این تیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.