رسانه خبری اینتیتر
این تیتر کمینه ترین رسانه خبری ایران

علیزاده: در سال ۱۴۰۲ احتمال ادغام چند بانک وجود دارد

علیزاده اظهار داشت: در حال حاضر چون میزان نقدینگی در بانکها کم است، قطعا بانک های خصوصی که شعب کوچکی دارند و بانک فربهی نیستند در سال ۱۴۰۲ به مشکل جدی برمی خورد و احتمال ادغام آنها وجود دارد.

اینتیتر – سحر سادات زمانی؛ روز گذشته بخش اول گفتگو رسانه خبری اینتیتر با مهدی علیزاده، رییس سابق هیات مدیره شرکت خدمات مالی بانک دی و  دبیر کل مالیاتی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید منتشر شد. او در بخش اول این گفتگو از مشکلات زیر ساخت های تولید در کشور، دلایل فرار مالیاتی توسط تولیدکنندگان و تامین نشدن بودجه دولت توسط مالیات سخن گفت و سرانجام به رابطه بین تولیدکنندگان و مشکلات بانک های کشور پرداخت. در ادامه، بخش دوم گفتگوی علیزاده در خصوص اوضاع و شرایط بانکها را در این روزها خواهید خواند. بخش اول این گفتگو را اینجا بخوانید.

وامهایی که بانکها میدهند ورشکستگی به دنبال آن می آید

دکتر مهدی علیزاده در پاسخ به سوال اینتیتر مبنی بر اینکه اوضاع بانک های خصوصی در این روزها چگونه است، گفت: پیرو صحبت های قبلی که در خصوص مشکلات زیرساختهای تولید در کشور بود، تولیدکنندگان آخرین راه چاره را در وام گرفتن می بینند و برای تامین هزینه های تولید به بانکها می روند.

وی ادامه داد: اگر تولیدکننده بتواند مراحل اعتبار سنجی و ارزیابی را پشت سر بگذارد، وام را دریافت می کند. مشکل زمانی پیش می آید که تولیدکننده به جای اینکه پول را صرف تولید کند، در جای دیگری خرج می کند و دیگری خبر از بازگشت پول به بانک نباشد. در این اوضاع بانک عملا پول خود را از دست داده و با کمبود نقدینگی مواجه می شود.

علیزاده افزود: در چنین شرایطی توقیف اموال تولیدکننده هم برای بانک کارساز نیست و بانک با خطر ماده ۱۴۱ و کمبود نقدینگی مواجه می شود. بانک ها در این شرایط دو راه حل را در نظر میگیرند؛ برخی از بانکها برای اینکه با چالش ماده ۱۴۱ مواجه نشوند به دنبال زنده کردن پول می روند و برخی دیگر نیز برای تصمیم گیری درباره افزایش سرمایه و فرار از ماده ۱۴۱ به مجمع می روند.

هر چه بانک بزرگتر باشد کمبود نقدینگی در آن کمتر دیده میشود

 دبیر کل مالیاتی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید درباره تفاوت بانک های خصوصی و دولتی در موضوع وام دهی و کمبود نقدینگی گفت: هر چه بانک بزرگتر باشد، کمبود نقدینگی در آن کمتر دیده میشود. کمبود نقدینگی در بانک هایی مثل بانک ملی، صادرات و سپه به دلیل بزرگی و تعدد شعب نمود کمتری به نسبت بانک های کوچک و خصوصی دارد. کمبود نقدینگی در بانک های کوچک به سرعت نمایان می شود و بانک مرکزی برای کنترل این موضوع سریعا ورود می کند و به این دسته از بانک ها اخطار می دهد.

بانک های خصوصی در سال ۱۴۰۲ با مشکل مواجه هستند و احتمال ادغام چند بانک وجود دارد

وی ادامه داد: در حال حاضر چون میزان نقدینگی در بانکها کم است، قطعا بانک های خصوصی که شعب کوچکی دارند و بانک فربهی نیستند در سال ۱۴۰۲ به مشکل جدی برمی خورد و احتمال ادغام آنها وجود دارد.

کار بانک بنگاه داری نیست

علیزاده در رابطه با یکی از دلایل کمبود نقدینگی در بانکها اظهار داشت: واقعیت این است که بانک باید به عنوان واسط بین سرمایه دار و تولید کننده عمل کند اما در حال حاضر کار بانک های ما بنگاه داری و شرکت داری شده است. به جرات می توان گفت ایجاد شرکت بزرگترین اشتباه بانک هاست.

 دبیر کل مالیاتی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ادامه داد: من اقتصاددان نیستم و فردی حقوقی هستم. زمانی که از منظر حقوقی به موضوع شرکت داری بانک ها نگاه کنیم به راحتی می توانیم متوجه ایجاد رانتها و مسائل مربوط به آنها شویم. به عنوان مثال در حال حاضر بانک ملی مالک یکی از بزرگترین پتروشیمی های ایران است و یک مجموعه دارویی کشور را نیز مدیریت می کند. حال سوال اینجاست که مگر کار بانک این است؟ خیر کار بانک این نیست اما چون منافع بسیاری در این کار هست بانک ها به بنگاه داری روی می آورند.

اگر این مسائل آسیب شناسی نشوند، به مشکل برمی خوریم

علیزاده در پایان گفتگو اظهار کرد: اگر این مسائل آسیب شناسی نشوند و سیاست های کلی بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، شورای پول اعتبار کمیسیون اقتصادی دولت و به صورت کلی ارگان های دخیل در موضوعات اقتصادی و تولید همچنان با یکدیگر همخوانی نداشته باشند و به صورت یکپارچه پیش نروند، سال ۱۴۰۲ با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم بود.

این تیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.