چرا خاورمیانه جولانگاه ترامپ و نتانیاهو نشد؟

آمریکا سعی دارد با تضعیف کشورهای عربی دست به چپاول خاورمیانه بزند و ایران را یک رقیب و مزاحم جدی برای خود تلقی می‌کند.

به گزارش اینتیتر به نقل از باشگاه خبرنگاران، «تقریبا از هر طریق و در مقایسه با ۴ سال گذشته، ایران امروز در خاورمیانه قدرتمندتر و آمریکا ضعیف‌تر شده است»، این یکی از تازه‌ترین اظهارات کریس مورفی سناتور آمریکایی است که به نقش و قدرت ایران در منطقه خاورمیانه اذعان می‌کند.

البته این اولین بار نیست که دولتمردان غربی و صهیونیست این‌گونه قدرت ایران در منطقه خاورمیانه را صراحتا اعلام می‌کنند به عنوان مثال دکتر افراییم سنه وزیر و ژنرال بازنشسته صهیونیست در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود اعلام کرده که استیلای منطقه راهی است که ایران برای استیلای جهانی گام بردارد و به عبارت دیگر در جهانی که ایران از تسلط بر منطقه برخوردار باشد ما جایی نداریم.

خاورمیانه ظرف چند دقیقه در مشت ایران قرار خواهد گرفت!

دونالد ترامپ دو سال پیش در جمع حامیان خود مدعی شده بود که پیش از وی ایران می‌توانست ظرف ۱۲ دقیقه کل خاورمیانه را تحت کنترل بگیرد، اما در نقطه مقابل سردار جعفری در پاسخ به این ادعای ترامپ گفت: رئیس جمهوری آمریکا در خصوص اینکه گمان می‌کند ایران از زمان به قدرت رسیدن او ضعیف‌تر شده، در اشتباه است. اگر پیش‌تر توانایی ایران در دفاع از خاورمیانه و نه تسلط بر آن ۱۲ دقیقه بود، اکنون این زمان کمتر شده است. آنچه مشخص است قدرت آمریکا در منطقه خاورمیانه به ویژه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ روز به روز در حال تنزل است.

جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده که می‌تواند در کمترین زمان ممکن بر منطقه خاورمیانه کنترل پیدا کند و این امر از هیچ کس پوشیده نیست و حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق آن هم با خواست سران این کشور برگ زرینی در راستای اثبات این ادعای بزرگ است. حدود ۵ سال پیش سخنگوی وزارت خارجه در دولت اوباما مدعی شد که شکست داعش در منطقه حدود ۵ سال زمان نیاز دارد در حالی که جمهوری اسلامی ایران به فاصله کمتر از دو سال از همان تاریخ موفق شد تا امپراطوری داعش در منطقه را به پایان برساند و منطقه اکنون شاهد حضور مقتدرانه نیروی نظامی ایران خصوصا نیروهای دریایی در خلیج فارس و عمان است و همین دشمن را وادار کرده تا درباره قدرت دریایی ایران دست به اعتراف بزند.

نقش ایران در امنیت و ثبات خاورمیانه چیست؟/کشورهای عربی دستاویزی برای چپاول منطقه

عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره نقش بی بدیل جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه معتقد است: تفاوت جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورهای منطقه قدرت درونی آن بوده و برخی کشورهای کوچک در منطقه سعی می‌کنند تا نقاط ضعف خود را با بهره‌گیری از حضور بیگانگانی مانند اسرائیل جبران کنند.

وی افزود: ایالات متحده آمریکا تلاش می‌کند تا از هزاران کیلومترها آن طرف‌تر در منطقه حضور پیدا کرده و روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی را تنظیم و عادی سازی کند و این امر نشان می‌دهد که آمریکا سعی دارد با تضعیف کشورهای عربی دست به چپاول خاورمیانه بزند و ایران را یک رقیب و مزاحم جدی برای خود تلقی می‌کند و برای دستیابی به این هدف کشورهای کوچک منطقه را دست مایه خود قرار داده است. ایران لنگرگاه امنیت منطقه بوده و می‌تواند در حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه و حتی فراتر از آن نقش داشته باشد.

اگر ایران در خاورمیانه حضور نداشت

فدا حسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان معتقد است اگر جمهوری اسلامی ایران به لحاظ نظامی و سیاسی در خاورمیانه دارای اقتدار نبود اتفاقات زیادی برای کشورهای منطقه می‌افتاد و غرب آسیا به جولانگاهی برای ایجاد هرج و مرج توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل می‌شد. اگر جمهوری اسلامی با اقتدار بالای سر خاورمیانه نبود، داعش کشورهای عربی را می‌بلعید، اما با رهبری سردار شهید سلیمانی آن گروهک در منطقه غرب آسیا شکست خورد.

وی بر این باور است که؛ آمریکا برای تسلط بر منطقه از سیاست‌های کثیفی استفاده می‌کند و اخیرا با فریب کشورهای کوچک عربی و عادی سازی روابط آنها با اسرائیل سعی دارد تا در خاورمیانه هرج و مرج ایجاد کند.

ایران می‌تواند در کمتر از چند دقیقه بر منطقه اشراف پیدا کرده و توأمان امنیت را برای کشورهای آن رقم بزند، اما نباید فراموش کرد که حضور ایران در منطقه به هیچ عنوان با هدف تجاوز و غارتگری صورت نگرفته است. این روزها چندی از کشورهای عربی روابط خود را تحت راهبری آمریکا با اسرائیل عادی سازی کرده‌اند، آمریکا با این کار در واقع خیال خام پس زدن ایران از منطقه را در سر می‌پروراند تا ضمن جبران ناکامی‌های خود غرب آسیا را به یغما ببرد. اکنون بهتر است دولت‌های این کشورهای عربی یک سوال ساده از خود بپرسند، اگر ایران از منطقه خارج شود چه سرنوشتی در انتظار آنان خواهد بود؟

اینتیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.