رسانه خبری اینتیتر
این تیتر کمینه ترین رسانه خبری ایران

۱۰ فیلم غیر انگلیسی زبان که مخاطبان آمریکایی را شیفته خود کرد!

علیرغم این واقعیت که فیلم های بسیار خوب و باکیفیتی در سراسر جهان ساخته می شوند، این فیلم ها کار بسیار سختی برای جلب توجه مخاطبان انگلیسی زبان داشته و این دسته از مخاطبان به ندرت به سراغ تماشای فیلم هایی می روند که زبانی غیر از انگلیسی دارند.

به گزارش اینتیتر به نقل از روزیاتو، در واقع اکثر سینماروها دوست ندارند دیالوگ های شخصیت های فیلم را به صورت زیرنویس خوانده و این موضوع آن ها را از تماشای فیلم باز می دارد. اما این موضوع باعث شده که بسیاری از تماشای تعدادی از شاهکارهای تاریخ سینما محروم شوند.

با این وجود برخی فیلم های غیرانگلیسی زبان آنقدر قدرت و محبوبیت یافته اند که حتی سینماهای آمریکا را نیز به تسخیر خود درآورده اند، از Breathless تا Yojimbo و La Dolce Vita. بهترین نمونه فیلم های غیرانگلیسی زبانی که به چنین جایگاه بین المللی دست یافتند، فیلم Parasite ساخته بونگ جون هو فیلمساز کره ای است که در اسکار نود و دوم تاریخ ساز شده و به اولین فیلم غیرانگلیسی زبانی تبدیل شد که جایزه بهترین فیلم سال را بدست می آورد. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با ۱۰ فیلم غیرانگلیسی زبانی آشنا کنیم که مخاطبان آمریکایی را شیفته خود ساختند.

۱۰- Parasite (2019)

علاوه بر تاریخ ساز شدن در اسکار، فیلم Parasite یک موفقیت بزرگ تجاری در سراسر جهان بود.این فیلم در باکس آفیس آمریکای شمالی بیش از ۵۳.۴ میلیون دلار فروش کسب کرده و در دیگر نقاط جهان نیز ۲۰۵.۴ میلیون دلار فروش داشته که فروش کلی آن در سراسر جهان را به ۲۵۸.۷ میلیون دلار رساند. بدین ترتیب، Parasite با فاصله ای بسیار زیاد، پرفروش ترین فیلم کارنامه هنری بونگ جون هو بود. پیش از Parasite، هیچ یک از فیلم های این کارگردان نامدار کره ای به فروش بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری دست نیافته بود. بررسی طبقات اجتماعی در این فیلم چیزی بود که مخاطبان را در سراسر جهان به خود جلب کرد، زیرا این فیلم به شیوه ای موثر ضعف های دنیای سرمایه داری و توزیع نامتوازن ثروت در نقاط مختلف جهان را به تصویر می کشید.

۹- Hero (2002)

فیلم Hero که با الهام از تلاش برای ترور شاه خین در سال ۲۲۷ پیش از میلاد مسیح در چین ساخته شده بود، بزرگ ترین فیلم تاریخ چین است که در سال ۲۰۰۲ به سینماها آمده و به سرعت به بزرگ ترین موفقیت تجاری سینمای چین تبدیل شد. استودیو میراماکس حق انتشار این فیلم در ایالات متحده را خریداری کردند اما دو سال آن را منتشر نکردند. در نهایت کوئنتین تارانتینو مدیران این استودیو را متقاعد کرد تا فیلم را در سینماهای آمریکا اکران کنند و بدین ترتیب بود که فیلم Hero به اولین فیلم چینی که در صدر باکس آفیس سینماهای ایالات متحده قرار می گیرد ، تبدیل شد.

۸- Like Water For Chocolate (1992)

فیلم Like Water for Chocolate که بر اساس یک رمان رئالیستیک تحسین شده به همین نام نوشته لارا ازکویول نویسنده مکزیکی ساخته شده بود داستان زنی را روایت می کند که پس از اینکه از ازدواجش با مرد رویاهایش جلوگیری می شود استعداد خود در آشپزی را کشف می کند. این فیلم با فروش ۲۱.۶ میلیون دلاری توانست رکورد فیلم I Am Curious (Yellow) را شکسته و به پرفروش ترین فیلم غیرانگلیسی زبان در باکس آفیس آمریکای شمالی تبدیل شود.

۷- The Passion Of The Christ (2004)

فیلم The Passion Of The Christ ساخته مل گیبسون یک فیلم هالیوودی است اما با توجه به فضای دینی که دارد، دیالوگ های فیلم به زبان لاتین، آرامی و عبری هستند. علیرغم اینکه این فیلم در تصاویر ترسناک به صلیب کشیده شدن مسیح را به تصویر می کشد و برخی آن را به داشتن پیام های ضد یهودی متهم کردند، این فیلم یک موفقیت بزرگ تجاری بود. با ۶۱۲ میلیون دلار فروش در باکس آفیس جهانی، The Passion Of The Christ به پرفروش ترین فیلم غیرانگلیسی زبان تا آن زمان (اگر چه اخیراً این رکورد توسط فیلم چینی Wolf Warrior 2 شکسته شد) و پرفروش ترین فیلم با درجه بندی R در ایالات متحده و کانادا تبدیل شد.

۶- Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

فیلم Crouching Tiger, Hidden Dragon یک فیلم حماسی سبک ووشیا ساخته آنگ لی است که یکی از تاثیرگذارترین فیلم های غیرانگلیسی زبان تاریخ سینما بوده و سینماروهای انگلیسی زبان را به خاطر سکانس های هنرهای رزمی و جلوه های بصری منحصربفردش مجذوب خود ساخت و حتی مانع زبانی نیز نتوانست تماشاگران غیرچینی زبان را از تماشای آن بازدارد. به لطف بازاریابی شخص به شخص، این فیلم توانست بیش از ۲۱۳ میلیون دلار در سراسر جها نفروش داشت که ۸۵ میلیون دلار آن در خارج از چین بدست آمد.

۵- Life Is Beautiful (1997)

روبرتو بنینی در Life is Beautiful با رویکرد احساسی خود به زندگی در یک کمپ نگهداری از یهودیان در دوران جنگ جهانی دوم جنجال های بسیاری آفرید، فیلمی که در آن یک کتابفروش یهودی از قوه تجسم خود برای کمک به فرار ذهنی پسرش از رنج های هولوکاست کمک می گیرد. رویکرد فیلم بنینی در ترکیب کمدی و درام مورد تحسین منتقدان قرار گرفته و در نهایت فیلم در باکس آفیس جهانی به فروشی بیش از ۲۰۰ میلیون دلار دست یافت.

۴- Spirited Away (2001)

استویو جیبلی را می توان همان استودیو پیکسار ژاپن نامید، استودیو انیمه سازی مشهوری که شاهکارهای زیادی در این ژانر پرطرفدار ساخته است. اکثر فیلم های ساخت این استودیو در بازارهای جهانی مورد توجه قرار می گیرند، از جمله Ponyo و Howl’s Moving Castle، اما شناخته شده ترین و موفق ترین انیمه این استودیو در مقیاس جهانی انیمه Spirited Away است. این فیلم دومین انیمه پرفروش تاریخ است و تنها ۱۲ میلیون دلار کمتر از انیمه Demon Slayer: Mugen Train فروش داشت.

۳- Amélie (2001)

فیلم Amélie که پرفروش ترین فیلم فرانسوی در باکس آفیس ایالات متحده است، آدری توتو را در نقش یک گارسن تنها دارد که تصمیم می گیرد زندگی اطرافیان خود را بهبود بخشد. این فیلم نامزد دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شده اما رقابت را به فیلم جنگی No Man’s Land که نماینده سینمای بوسنی بود واگذار کرد.

۲- Pan’s Labyrinth (2006)

اگر چه انتشار این فیلم در ایالا متحده در ابتدا تنها سه هفته طول کشید، فیلم Pan’s Labyrinth در این مدت کوتاه بیشس از ۵.۴ میلیون دلار فروش داشت اما در ادامه چنان پرطرفدار شد که بیش از ۳۷ میلیون دلار دیگر نیز در آمریکای شمالی فروخت و آن را به پنجمین فیلم غیرانگلیسی زبان پرفروش در ایالات متحده تبدیل کرد. گیرمو دل تورو استاد ارائه پیام های اجتماعی از طریق داستان های سینمایی است و استفاده Pan’s Labyrinth از یک روایت افسانه ای شبیه Alice’s Adventures in Wonderland برای به تصویر کشیدن فجایع دوران تسلط فرانکو بر اسپانیا یک مثال خوب در این باب است.

۱- Akira (1988)

Akira یک انیمه شاهکار و تاریخ ساز بود که در ابتدا در باکس آفیس ایالات متحده چندان عملکرد خوبی نداشت و فروش آن به سختی هفت رقمی شد اما در بخش پخش خانگی بسیار پرطرفدار شده و جایگاه یک انیمه کالت کلاسیک را بدست آورد. این انیمه در بخش فروش ویدیویی بیش از ۹۰ میلیون دلار فروش داشته که یکی از پرفروش ترین تولیدات غیرانگلیسی در بخش خانگی به شمار می آید. Akira اولین انیمه ای بود که این ژانر شاهکار ژاپنی را به غرب و جهانیان معرفی کرد.

اینتیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.