رسانه خبری اینتیتر
این تیتر کمینه ترین رسانه خبری ایران

حقایق جالبی از دلفین‌ها که نمی‌دانید!

با آن پوزه‌های خندان و هوش بالا، بدون تردید دلفین‌ها یکی از جذاب‌ترین حیوانات کره زمین از نظر ما انسان‌ها هستند.

به گزارش اینتیتر به نقل از لست سکند، دلفین‌‌ها پستانداران‌اند که در اکثر نقاط کره زمین‌ پیدا می‌شوند و بیش از ۳۰ گونه‌ از آن‌ها وجود دارد. از رودخانه‌‌های آمازون گرفته تا خلیج فارس و اقیانوس اطلس، دلفین‌ها در بسیاری از آب‌های شور و شیرین دنیا زندگی می‌کنند. البته به دلیل تطبیق‌پذیری بالای دلفین‌ها با شرایط مختلف و سوء استفاده انسان‌ها از این موقعیت، امروزه تجارت بزرگی از دلفین‌ها به وجود آمده است و آن‌ها را حتی در باغ‌‌وحش، سیرک‌، استخر و… می‌توانیم مشاهده کنیم. با خواندن ادامه مطلب می‌توانید دانستنی‌های بیشتری از دلفین‌ها به دست بیاورید و با حقایقی از دلفین‌ها مواجه شوید که شما را متحیر می‌کند.

۱. آلودگی صوتی دریایی، یکی از ‌بزرگترین ‌تهدیداتی است که سلامت دلفین‌ها را به‌خطر می‌اندازد. دلفین‌ها از معدود جاندارانی هستند که قادرند با یک‌دیگر از طریق امواج صوتی (پژواک‌ سازی) ارتباط برقرار کنند. بنابراین آلودگی صوتی علاوه بر مختل کردن این توانایی، سلامت روانی‌ آن‌‌ها را نیز به خطر می‌اندازد.

۲. دلفین‌ها معمولا با سرعت پایینی شنا می‌کنند اما گونه‌ دلفین‌های معمولی (delphinus delphis) در صورت نیاز می‌توانند تا ۶۰ کیلومتر بر ساعت شنا کنند که از این لحاظ به عنوان سریع‌ترین پستاندار شناگر در دنیا شناخته می‌شوند.

۳. یکی از عجیب‌ترین رفتار دلفین‌‌ها خودکشی گروهی است. دلفین‌ها موجوداتی هستند که با آلوده شدن محل‌ زندگیشان‌، تغییرات دمایی آب و حتی بدون هیچ دلیل مشخصی دست به خودکشی گروهی می‌زنند.

۴. یکی از منحصر به فرد‌ترین قدرت دلفین‌ها، کنترل سطح هوشیاری ذهن‌شان است. چرا که دلفین‌ها (سرده پوزه‌ بطری‌ها) هنگام خوابیدن نیمی از مغزشان را هوشیار نگه می‌دارند. به این صورت دلفین‌ها می‌توانند یکی از چشم‌هایشان را باز نگه‌دارند. این ویژگی در حیات دلفین‌هایی که در طبیعت زندگی‌ می‌کنند نقش بسیار حیاتی دارد. چرا که هنگام احساس خطر یا جدا شدن دلفینی از گله به سرعت می‌توانند واکنش نشان‌ دهند.

۵. دانشمندان اثبات کرده‌اند که دلفین‌ها برای یک‌ دیگر اسم انتخاب می‌کنند، صدای خاصی را برای نامیدن برمی‌گزینند و آن را به‌ خاطر می‌سپارند.

۶. دلفین‌ها این توانایی را دارند تا از اشیا و جانوران دیگر استفاده ابزاری داشته باشند. برای مثال در خلیجِ کوسه استرالیا، دلفین‌ها اسفنج‌های دریایی رو همانند یک دستکش بر پوزه خود قرار می‌دهند تا هنگام شکار یا جستجو طعمه، پوزه آن‌ها به وسیله سنگ و چیزهای تیز، آسیب نبیند.

۷. دلفین‌ها، جانوران مهربان و اجتماعی هستند و از سایر دلفین‌های پیر، مجروح و بیمار، مراقبت می‌کنند. این دسته دلفین‌هایی که به هر دلیلی شرایط خاصی را در گله تجربه می‌کنند به عنوان pod شناخته می‌شوند.

۸. اجداد دلفین‌ها به سرده‌ای از پستانداران سم پا به نام جُفت‌سُم‌سانان یا Artiodactyla باز می‌گردد. گفته می‌شود حدود ۵۰ میلیون سال پیش، اجداد دلفین‌ها برای پیدا کردن غذا، وارد آب‌ها شدند که تکامل آن‌ها طی سالیان دراز سبب بوجود آمدن دلفین‌های امروزی شد.

۹. بچه‌ دلفین‌ها پس از تولد بین ۳ ماه تا ۸ سال در کنار مادرشان زندگی می‌کنند و پس از آن گله خود را ترک می‌کنند.

۱۰. از آنجایی که دلفین‌ها همانند پستانداران داری شش هستند و برای تنفس نیاز به اکسیژن جوی دارند، در سطح آب زندگی می‌کنند. با این حال دلفین‌ها این قابلیت را دارند که تا عمق ۵۰۰ متری نیز شنا کنند.

۱۱. آیا می‌دانستید نهنگ قاتل، یکی از بزرگ‌ترین گونه‌های دریایی جهان، نوعی دلفین است؟ در واقع به دلیل جثه بزرگ‌تر نهنگ قاتل، این جانور با نام نهنگ یا وال شناخته می‌شود. نهنگ‌ قاتل، بزرگ‌ترین جانور خون گرم آبزی است که طول و وزن آن می‌تواند تا ۹ متر و ۸ تن برسد. به غیر از نهنگ آبی دلفین‌هایی که بیش از ۸ متر ارتفاع داشته باشند را نهنگ می‌خوانند که از این رو نهنگ‌ خلبان، نهنگ کله ‌خربزه‌ای، نهنگ قاتل کوتوله و نهنگ دندان‌کلفت از دیگر دلفین‌هایی هستند که با پیشوند نهنگ شناخته می‌شوند.

۱۲. تا چندین سال پیش فیل‌ها را به عنوان حیواناتی می‌شناختند که قوی‌ترین حافظه را پس از انسان‌ها دارند. اما تحقیقات نشان داد دلفین‌های سرده پوزه‌بطری‌ای، قوی‌ترین حافظه را در قلمرو حیوانات داشته و فیل‌ها در جایگاه بعدی قرار می‌گیرند. برای مثال دلفین‌های پوزه‌بطری‌ای می‌توانند نام‌ دلفین دیگری را که ۲۰ سال پیش ملاقاتش کرده بودند به یاد بیاورند و به وسیله سوت‌های منحصر به فردی صدا بزنند.

۱۳. دلفین پوزه‌بطری‌ای که یکی از شناخته شده‌ترین سرده دلفین‌ها است، در کنار نخستی‌سانان و انسان‌ها از معدود جانورانی هستند که قابلیت شناخت خود را در آینه دارند.

۱۴. رژیم غذایی دلفین‌ها با توجه به محل زندگی و نوع گونه، تنوع بالایی دارد اما به طور کلی، آن‌ها جانورانی گوشت‌خوار هستند که از ماهی‌ها، ماهی‌های مرکب و سخت‌پوستانی مانند میگو تغذیه می‌کنند. به طور میانگین دلفین‌ها روزانه ۱۵ کیلوگرم غذا می‌خورند.

۱۵. حس بینایی دلفین‌ها بسیار دقیق‌ است؛ اما از آن دقیق‌تر حس شنوایی آن‌هاست. طوری که یک دلفین نابینا، تنها با اتکا به حس شنوایی خود می‌تواند در طبیعت زنده بماند. البته برخلاف این دو حواس، حس بویایی دلفین‌ها بسیار ضعیف است و می‌توان گفت این جانوران مزه چیزی را خوب درک نمی‌کنند.

۱۶. دلفین واژه‌ای یونانی است که از دِلفیس (delphis) گرفته شده. دلفیس در یونانی به معنی ماهیِ با رحم است.

۱۷. دلفین‌ها حیواناتی آرام و بازیگوش هستند اما در عین حال بسیار خطرناک و قدرتمندند. ماهیت دلفین یک حیوان شکارچی و گوشت‌خوار است. بنابراین حمله به سایر حیوانات، خصلتی عادی در دلفین‌ها محسوب می‌شود. اما علاوه بر این‌ها، احتمال کشته شدن کوسه در جدال با دلفین‌ بسیار زیاد است. به دلیل هوش بالاتر، دلفین‌ها با پوزه‌های قدرتمند خود به نقاط حساس یک کوسه مانند آبشش و زیر شکم ضربه‌های مهلکی وارد می‌کنند و همچنین به روش شکار کردن کوسه‌ها آگاه هستند. البته برتری دلفین‌ها درباه کوسه‌ها، امری قطعی نیست و نوع گونه و عمق آبی که در آن جدال می‌کنند بسیار تعیین کننده است.

اینتیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.