اعلام نظر شورای نگهبان درباره طرح صیانت پس از تصویب

سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح موسوم به صیانت گفت: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشیب‌های زیادی دارند و تفاوت متن اولیه با آنچه نهایتا تصویب می‌شود فاصله زیادی دارد.

به گزارش اینتیتر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سخنگوی شورای نگهبان گفت: این لایحه دولت بود و برای رفع کاستی‌ها و بهبود مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

بیشتر بخوانید:

به گفته او، این لایحه پس از چندین بار رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان داشت به تائید رسید.

۱۰ بهمن بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان، لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را برای چندمین بار اصلاح کردند.

بنا به اصلاحات صورت گرفته در صورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی صادره از شعب تجدیدنظر ویژه رسیدگی به قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی را خلاف شرع بین تشخیص دهد با تجویز اعاده دادرسی پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می‌یابد رسیدگی و رأی قطعی صادر کند؛ شعب خاص مذکور مبنیا برخلاف شرع بین اعلام شده رأی قبلی اعلام شده را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکل گیر و ماهوی به عمل می‌آورد و رأی مقتضی صادر می‌کند.

همچنین چنانچه متقاضی رسیدگی به موضوع این ماده محکوم علیه باشد می‌بایست ضمن ارائه درخواست معادل ۲ درصد جریمه نقدی مندرج در حکم صادره را نزد صندوق دادگستری تودیع کند. در صورت تجویز اعاده دادرسی مبلغ مذکور مسترد می‌گردد و در غیر این صورت به عنوان درآمد غیر عمومی دولت محسوب و به حساب خزانه داری کل کشور واریز می‌شود.

آخرین اصلاحیه هم مربوط به پرونده‌های با ارزش بیش از یک میلیارد ریال به طور مطلق و در پرونده‌های با ارزش یک میلیارد ریال و کمتر است که در صورت اقتضا، شعب دیوان عالی کشور موظف هستند با صدور دستور تعیین وقت رسیدگی متهم، نماینده دستگاه کاشف و ضابط و نیز سایر اشخاصی که حضورشان ضروری است را احضار کنند. ضمن اینکه متهم می‌تواند شخصا حاضر شود یا وکیل معرفی کند در هر حال عدم حضور یا عدم معرفی وکیل و نماینده مانع از رسیدگی نیست.

این لایحه از سال ۹۴ و به پیشنهاد وزارت اقتصاد و با تصویب هیات وزیران به مجلس رفته بود.

بررسی طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار و اساسنامه شرکت ملی پست

سخنگوی شورای نگهبان گفت: قانون اساسنامه شرکت ملی پست ایران مورد بررسی قرار گرفت، ولی اینکه دولت مکلف شود ظرف ۶ ماه لایحه آن را به مجلس ارائه کند، ایراد محسوب می‌شود.

پیش از این نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ۶ بهمن، مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران را به مدت دو سال تمدید کرده بودند.

پس از این اتفاق رمضانعلی سبحانی‌فر مدیرعامل سابق شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران گفته بود «با تمدید نشدن قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، اتفاق خاصی در این شرکت رخ نمی‌داد؛ اما بالاخره باید این اساسنامه تایید، تبدیل یا اصلاح می‌شد.»

طحان نظیف گفت: طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار بررسی و با اصلاحات جدید مجلس تمام ابهامات شورای نگهبان مرتفع شده است. اما هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام اعلام کرده‌اند که این مصوبه ایراد دارد و این مصوبه باید از سوی مجلس اصلاح شود تا اجرایی شود.

در جلسه علنی ۱۰ بهمن بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاحاتی در طرح تسهیل صدور برخی مجوز‌های کسب وکار اعمال کردند.

رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس درباره طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار گفت: محیط کسب کار کشور‌ها در رقابتی شدن و بهبود کسب و کار اهمیت زیادی دارد؛ ما باید تلاش کنیم موانع را از این محیط برطرف کنیم.

به گفته سیدشمس‌الدین حسینی، بسیاری از کسب و کار‌های اقتصادی نیاز به مجوز ندارند. برای راه‌اندازی کار صنایع دستی در منزل نیازی به این همه سرگردانی نیست. این طرح مجلس تلاش می‌کند تا بروکراسی اضافی را از محیط کسب و کار حذف کند.

اعلام نظر شورای نگهبان درباره طرح صیانت پس از تصویب

سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح موسوم به صیانت گفت: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشیب‌های زیادی دارند و تفاوت متن اولیه با آنچه نهایتا تصویب می‌شود فاصله زیادی دارد. با توجه به اینکه نمی‌دانیم مصوبه مجلس درباره صیانت چه چیزی خواهد بود هنوز نمی‌توانیم درباره آن اظهار نظر کنیم.

به گفته طحان‌نظیف، موافقان و مخالفان نظرات خود را باید در یک فضای آرام اعلام کنند. بعد از تصویب شورای نگهبان نظر خود را درباره طرح صیانت می‌دهد.

لایحه رتبه‌بندی معلمان هنوز به دست شورای نگهبان نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه رتبه‌بندی معلمان گفت: شورای نگهبان به دنبال حل مسئله است. این لایحه در مجلس تصویب شده اما هنوز به دست ما نرسیده است.

به گفته او، نسبت به لایحه رتبه بندی معلمان دو دسته ایراد مطرح بود شامل مالی و غیرمالی، چون این موضوع “لایحه” است نسبت به اصل آن ایراد نداریم، اما نسبت به آنچه مجلس اضافه می‌کند ایراد وارد بود که بررسی خواهیم کرد که آیا مجلس در این موضوع به لایحه برگشت خواهد کرد یا دولت بار مالی جدید را خواهد پذیرفت یا خیر، بنابر این ما به دنبال حل مسائل فرهنگیان خواهیم بود.

دیروز عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری گفته بود «باتوجه به پیگیری‌های مجلس در اصلاح لایحه رتبه بندی معلمان، به نظر می‌رسد وزارت آموزش و پرورش آمادگی لازم برای اجرای این لایحه را داشته باشد.»

به گفته محمد وحیدی؛ پرداخت حق التدریس معلمان، قرارداد‌های نیرو‌های خدمات آموزش و تامین اعتبار برای استان‌ها به منظور پرداخت دیون باید جزو اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش قرار بگیرد تا معلمان هرچه سریع‌تر به مطالبات قانونی خود برسند.

اینتیتر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.