پیش بینی افزایش شدید قیمت طلا با افزایش قیمت دلار
قیمت هر اونس طلا در لحظه نگارش این گزارش به ۲۶۳۹ دلار در جهان رسیده است.
به گزارش اینتیتر به نقل از اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در روز پنجشنبه قیمت دلار در درکریدور هشتم معامله شد و از کانال دوم این کریدور عقب نشست. قیمت طلای آبشده و سکه نیز با تبعیت از اسکناس آمریکایی به سرازیری افتادند.
با این حال، قیمت طلای جهانی معاملات روز جمعه را با گپ مثبت در ۲۶۶۳ دلار آغاز کرد و سپس با روند نزولی تا محدوده ۲۶۴۰ دلار عقب نشست.
قیمت طلای آبشده هم معاملات روز پنجشنبه را با نرخ ۲۲ میلیون و ۷۱۹ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه با در پیش گرفتن مسیر نزولی، ۲۲ میلیون و ۵۶۹ هزار تومان خرید و فروش شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز پنج میلیون و ۱۵۹ هزار تومان قیمت خورد.
از سوی دیگر، قیمت سکه امامی نیز معاملات را با نرخ ۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان استارت زد و سپس با کمی افزایش، ۵۶ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان خرید و فروش شد. ارزش سکه امامی در ادامه فعالیت بازار نزولی شد و به ۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید.
نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نرخ گذاری شد و سکه گرمی هم هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.
بازار طلا و سکه در هفته گذشته روند متفاوتی را پشت سر گذاشت و با وجود افزایش محدود قیمت دلار و طلای جهانی، ربعسکه بازدهی منفی را ثبت کرد و حباب آن به محدوده ۴۱ درصد کاهش یافت.
در همین حال، سکه یک گرمی با رشد ۳.۰۵ درصدی، بهترین عملکرد را در میان انواع سکه به خود اختصاص داد. سکه امامی نیز در این هفته به ثبت کف جدیدی در میزان حباب خود دست یافت و با تجربه حباب ۱۲ درصدی، به پایینترین سطح از ابتدای سال جاری رسید.
طی هفته گذشته، قیمت طلا و سکه با بازدهی مثبت بسته شد و روند صعودی قیمت دلار تأثیر قابلتوجهی بر بازار فلزات گرانبها گذاشت. با این حال، رشد قیمت طلا نسبت به دلار کمتر بود. تحلیلگران این تفاوت را ناشی از محدود بودن نوسانات قیمت طلای جهانی میدانند که بهعنوان یکی از عوامل مؤثر بر کاهش سرعت رشد بازار داخلی طلا شناخته میشود.
برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند سیاستهای بازارساز، از جمله استفاده از تاکتیکهای خبری، توانسته قیمت دلار را کنترل کنند و در صورت کاهش نرخ ارز، بازار طلا نیز تحت فشار قرار میگیرد. این گروه بر این باورند که در غیاب این سیاستها، هر دو بازار دلار و طلا میتوانند به مسیر رشد بازگردند.
تحلیلگران پیشبینی میکنند روند قیمت دلار در هفته سوم دیماه نقش کلیدی در تعیین مسیر بازار طلا خواهد داشت. با توجه به اینکه در هفتههای اخیر قیمت طلای جهانی تغییرات محدودی داشته، دلار همچنان بهعنوان اصلیترین محرک بازار داخلی طلا شناخته میشود.
کاهش بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانهداری آمریکا، جذابیت طلا را برای سرمایهگذاران افزایش داده است و پیشبینیها حاکی از آن است که افت یا تثبیت قیمتها در اوایل سال ۲۰۲۵ میتواند زمینهساز یک جهش قیمتی جدید برای طلا شود. برخی کارشناسان هدف قیمتی ۳ هزار دلار در هر اونس را برای طلا دستیافتنی میدانند. از سوی دیگر، برچیده شدن سیاستهای حمایتگرایانه «تجارت ترامپ» که با دلار قوی و بازارهای سهام قوی شناخته میشود، نیز میتواند موجب تضعیف دلار و تقویت قیمت طلا شود. البته این موضوع نیازمند آغاز به کار رسمی ترامپ در کاخ سفید و اثرگذاری آن بر بازارهای مالی است.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، قیمت طلای آبشده در حال حاضر در محدوده ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد. با توجه به روند نزولی قیمت طلای جهانی، اگر قیمت به زیر ۲۲ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان حرکت کند، مرز حمایتی ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در دسترس است. از سوی دیگر، در صورت ادامه روند صعودی، سطح مقاومتی بعدی طلا در ۲۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان قرار دارد.
فعالان بازار نیز معتقدند سکه امامی در حال حاضر با قیمت ۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله میشود و با توجه به نوسانات اخیر، اگر سکه به زیر مرز ۵۶ میلیون تومان سقوط کند، احتمال کاهش بیشتر تا سطح حمایتی ۵۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان وجود دارد. اما اگر سکه بتواند بالای مرز ۵۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تثبیت دهد، میتواند به سمت هدف مقاومتی ۵۷ میلیون تومان حرکت کند.