فوری؛ واریز سود سهام عدالت آغاز شد | واریز ۸۰۰ هزار تومان به حساب سهام عدالتی ها

۱۵ آبان سال ۱۴۰۲ بود که از میراث سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث رونمایی شد پس از کش و قوسهای فراوان رونمایی شد.
به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث که مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در خصوص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از سال گذشته امکان انتقال سهام فراهم شد؛ بر این اساس یکی از وراث میتواند مدارک لازم را به یکی از شعب بانکهای تجارت، ملی، ملت، پارسیان و کشاورزی یا کارگزاریهای منتخب برده و اقدامات لازم را انجام دهد.
این مقام مسئول میگوید: تاکید میشود افراد مدارک را تنها باید به شعب بانکهای مطرح شده و کارگزاریها منتخب ببرند در غیر اینصورت اگر از مسیرهای دیگر اقدام کنند قطعا دچار مشکل خواهند شد؛ مدارک لازم هم گواهی فوت، گواهی انحصار وراثت، شناسنامه و کارت ملی فرد متوفی و کپی شناسنامه و کارت ملی برابر با اصل شده تمام وراث است.
در ادامه هم پیش از این محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفته بود: افراد میتوانند به سامانه ddn یا سامانه دارا (https://dara.csdiran.ir/login) مراجعه کنند در این دو سامانه وضعیت پرونده متوفی را ملاحظه کنند اگر تعیین تکلیف صورت گرفته و تقسیم انجام شده باشد به تمام وراثی که سجامی باشند و شماره شبای معتبر اعلام کرده باشند با واریز سود سهام عدالت، سود برای آنها هم واریز خواهد شد.
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث و واریز سود آن به ورثه که در هفتههای گذشته با حاشیههای مختلفی همراه شد و بسیاری از رسانهها با برداشت اشتباه از مصوبات شورای عالی بورس تیتر زدند واریز سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف شد در همین راستا هم خبرنگار اقتصادی خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان به سراغ مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت رفت و او در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اخیرا شورای عالی بورس جلسهای در خصوص بحث سهام عدالت داشته است در جریان هستید که بحث انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث مربوط میشود به افرادی که قبل از مردادماه سال ۹۹ فوت کردند و از آن تاریخ تاکنون افرادی که فوت کردند وراث آنها نمیتوانند اقدام به انحصار وراثت و انتقال سهام عدالت داشته باشند بحث شورای عالی بورس در این خصوص بود.
در ادامه این مقام مسئول گفت: در نهایت این استنباط که پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف شده است برداشت اشتباهی بود که برخی رسانهها داشتند؛ بنابر این کماکان پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث ادامه دار است.
او تاکید کرد: فرآیند انتقالی سهام عدالت متوفیان به وراث از مسیر بازار سرمایه متوقف نخواهد شد و این مسیر همچنان رایگان است.
پیش از این هم باغستانی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی با بیان اینکه فرایند ثبت نام در سامانه میراث به صورت کاملا رایگان انجام میشود، گفت: تمام وراث سهام عدالت برای دریافت سود، باید در سامانه سجام ثبت نام کنند.
در نهایت باید تاکید سهامداران اخبار سهام عدالت را تنها از طریق رسانههای رسمی دنبال کنند تا گرفتار سودجویان در این زمینه نشوند.
سهام عدالت نوعی یارانه یا سهام دولتی برای تامین عدالت اجتماعی است. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت باشد، یکی از وراث میتواند با در دست داشتن مدارک نسبت به انتقال سهام عدالت متوفی اقدام نماید. اما این روزها متقاضیان سهام عدالت متوفیان بعد از تیر ماه سال ۱۳۹۹ در انتظار انتقال سهام خود هستند و با وجود پیگیریهای بسیاری که صورت گرفته؛ اما به نتیجه مطلوبی نرسیدند.
شهروندخبرنگار ما با ارسال پیامی خواستار رسیدگی به این مشکل شدند.
سلام وتشکر از پیگیریها مکرر شما، ولی با این وجود هنوز مسئله مالیات انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از تیر ماه سال ۱۳۹۹ وجود دارد و به تبع آن انتقال سهام عدالت متوفیان مذکور عملیاتی نشده و ما همچنان چشم انتظاریم. از شما که زبان مردم هستید. خواهشمندیم این مسئله را تا حصول نتیجه باز دنبال کنید. تشکر
دستیار رئیس سازمان بورس گفت: این استنباط که پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف شده است برداشت اشتباهی بود که برخی رسانهها داشتند.
مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت گفت: اخیرا شورای عالی بورس جلسهای در خصوص بحث سهام عدالت داشته است در جریان هستید که بحث انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث مربوط میشود به افرادی که قبل از مردادماه سال ۹۹ فوت کردند و از آن تاریخ تاکنون افرادی که فوت کردند وراث آنها نمیتوانند اقدام به انحصار وراثت و انتقال سهام عدالت داشته باشند بحث شورای عالی بورس در این خصوص بود.
این مقام مسئول گفت: در نهایت این استنباط که پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف شده است برداشت اشتباهی بود که برخی رسانهها داشتند؛ بنابر این کماکان پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث ادامه دار است.
در آخرین جلسه شورای عالی بورس، ۵ موضوع درباره سود سهام عدالت و پاداشهای متعلق به کرسیهای سهام عدالت در شرکتهای سرمایهپذیر تصویب شد.
براساس مصوبات اخیر جلسه شورای عالی بورس، تصمیم گرفته شد که پس از کسر کسورات مطابق با قوانین و مقررات مربوطه، سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه مسئول محاسبه و پرداخت منافع سود سهام شرکتهای سرمایهپذیر به مشمولان باشد.
همچنین، شورای عالی بورس مقرر کرد که سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بلافاصله پس از برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهپذیر، با ناشر مکاتبه کرده و وجههای مربوطه را جمعآوری کند. این وجوه تجمیعی به همراه منافع حاصل از آن، پس از هماهنگی با سازمان بورس و اوراق بهادار، به حساب سهامداران عدالت واریز خواهد شد.
بر اساس تصمیمات دیگر، سازمان خصوصیسازی موظف است هر سال پس از برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهپذیر، بلافاصله با ناشر ارتباط برقرار کرده و وجههای مربوطه را دریافت کند. این وجوه حداکثر ظرف مدت ۲ روز کاری پس از هر مرحله دریافت، به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز خواهد شد.
همچنین، مقرر شد که سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برای شرکتهای سرمایهپذیر بورسی، و سازمان خصوصیسازی برای شرکتهای غیر بورسی، پس از برگزاری مجامع سالانه شرکتهای سرمایهپذیر، پاداشهای هیأتمدیره متعلق به سهام عدالت را جمعآوری کرده و پیگیری کنند.
در این راستا، سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و سازمان خصوصیسازی همچنین مسئول پیگیری و تجمیع پاداشهای هیأتمدیره مربوط به سهام عدالت از زمان آزادسازی تاکنون خواهند بود. پاداش هر عضو حقیقی هیأتمدیره طبق پیشنهاد کارگروه سهام عدالت در شورایعالیبورس تصویب خواهد شد و پس از تصویب، سپردهگذاری مرکزی اقدام به واریز آن به حساب شخصی وی خواهد کرد.
در بخش دیگری از مصوبه شورای عالی بورس، به دلیل مسائل مالیاتی مطرحشده از سوی سازمان امور مالیاتی و راهاندازی سامانه میراث توسط سپردهگذاری مرکزی، تصمیم گرفته شد که سود مربوط به سهام عدالت متوفیان تا زمان تعیین تکلیف مسائل مالیاتی، در حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نگهداری شود. به این ترتیب، بند ۲-۴ مصوبه مورخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ شورایعالیبورس با این مصوبه لغو شد.