خبر خوش از اعمال ماده جدید برای افزایش حقوق بازنشستگان | فرمول نحوه اجرایی ماده ۸۵ قانون بر حقوق بازنشستگان از این ماه

کد خبر : ۴۰۵۳۲۸
خبر خوش از اعمال ماده جدید برای افزایش حقوق بازنشستگان | فرمول نحوه اجرایی ماده ۸۵ قانون بر حقوق بازنشستگان از این ماه

با توجه به‌ افزایش تعرفه های خدمات درمانی توسط مراجع قانونی ذیربط و شرایط کهولت و سالمندی عزیزان بازنشسته که با انواع بیماری ها مواجهه دارند.

به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، با توجه به‌ افزایش تعرفه های خدمات درمانی توسط مراجع قانونی ذیربط و شرایط کهولت و سالمندی عزیزان بازنشسته که با انواع بیماری ها مواجهه دارند و نیاز به مسیر حمایتی دولت طبق قانون برای بیمه تکمیلی درمانی خود و خانواده تحت تکفلشان دارند و‌با عنایت به تقاضای مکرر و پیگیری دوستان بازنشسته کشوری از دولت و مجلس جهت اجرای کامل ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری قاعدتا علاوه بر پیش بینی و تامین اعتبار و اجرای غیر متمرکز آن در دستگاه های اجرایی که بایستی بطور  یکنواخت و‌هماهنگ با شاغلان دستگاه طبق مفاد قانون انجام شود و‌مدیریت صندوق بازنشستگی‌ کشوری هم در تعقیب این هدف به عنوان دومین مطالبه اساسی بازنشستگان کشوری  است، پیش شرط اولیه تحقق و اجرای قانون موصوف لزوم تدوین آیین نامه اجرایی و تصویب آن در هیات وزیران‌ است تا نکات کلیدی زیر در این آیین نامه پیش بینی و‌مصوب شود : 

سهم دولت و سهم بازنشسته با ضریب نسبت مشخص و با توجه به میزان سهم دولت که برای شاغلان دستگاه اعمال می گردد دقیقا بطور یکسان تعیین شود. 

برای مثال نسبت ۵۰ - ۵۰ یا ۶۰ - ۴۰ یا ۷۰ - ۳۰ 

 روش های انجام معامله بیمه تکمیلی درمانی با شرکت های معتبر دارای مجوز از بیمه مرکزی که طرف قرارداد دستگاه اجرایی واقع خواهند شد در مراحل فراخوان و انعقاد قرارداد طبق قوانین و آیین نامه های مالی و‌معاملاتی مصوب در آیین نامه هیات وزیران به صورت شفاف تبیین و تصریح گردد‌ و بر لزوم برگزاری مناقصه و رقابتی بودن شرایط مشارکت شرکت های بیمه گر معتبر و شناخته شده تاکید شود.

 سازمان برنامه و بودجه در آیین نامه اجرایی ماده ۸۵ مکلف شود اعتبارات لازم را برای بیمه تکمیلی یکنواخت شاغلان و بازنشستگان دستگاه در مراحل تدوین مفاد بخشنامه بودجه سالانه  و‌بررسی پیشنهادهای دستگاه ها لحاظ نماید.

طبیعتا برآورد اعتبارات سالانه بیمه تکمیلی یکنواخت و‌هماهنگ شاغلان و بازنشستگان نیز بایستی توسط دستگاه اجرایی صورت گرفته و در فرم‌های مربوط به سازمان برنامه و بودجه منعکس شود.

 تا زمان تدوین ، تصویب و‌ابلاغ آیین نامه اجرایی ماده ۸۵ توسط دولت ، رئیس جمهور محترم با توجه به اینکه طبق اصل ۱۲۶ مسئول مستقیم امور برنامه و بودجه کشور است می تواند به رئیس سازمان برنامه و بودجه تکلیف نماید از ردیف های در اختیار دولت، بودجه متمرکز  حدودا ۱۵ تا ۱۸ همتی مورد نیاز در سالجاری را برای اجرای یک بیمه تکمیلی موثر و‌کارامد‌ را به عنوان‌کمک دولت به صندوق بازنشستگی کشوری تزریق نماید.

امید است دوستان فعال صنفی پیگیر طرح بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری موارد فوق الذکر را در هنگام مذاکره و‌تبادل نظر با مقامات دولتی مطمح نظر قرار دهند.

وحید محمدزاده : بازنشسته کشوری

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در نشستی صمیمی با روسای کانون‌های بازنشستگی شهرستان شیراز، به تشریح اقدام‌ها و برنامه‌های این صندوق برای رفع مشکلات بازنشستگان پرداخت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، حجت‌اله میرزایی با بیان اینکه از ابتدای مسئولیتش همواره در سفرهای استانی، پیگیر مسائل بازنشستگان بوده است، تأکید کرد: «تا روزی که در این مسئولیت هستم، خود را موظف به خدمتگزاری به بازنشستگان می‌دانم و بر عهد خود خواهم ماند.»

میرزایی در پاسخ به سوالاتی درباره ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، توضیح داد که اجرای این ماده نیازمند توافق دولت و‌مجلس بر سر این ماده قانونی و تامین منابع توسط سازمان برنامه و بودجه و اجرای آن در دستگاه‌های اجرایی محل خدمت بازنشستگان است، نه صندوق بازنشستگی. با این حال، مدیران صندوق و شخص وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیر اجرای ماده ۸۵ هستند. 

او افزود: صندوق همواره پیگیر این موضوع در مجلس و دولت بوده و چندین جلسه با مسئولان نهادهای مختلف اجرایی و دولت برگزار شده است.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به مشکلات پیش‌آمده در ارتباط با بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اشاره کرد و گفت: سال گذشته تصمیمی برای قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان گرفته شده بود، اما متأسفانه تعهدات به خوبی انجام نشد و مشکلاتی برای بازنشستگان ایجاد شد.

وی ادامه داد: حتی اسناد درمانی بسیاری پرداخت نشد و ما مجبور شدیم با فشارهای قانونی، هزینه‌های درمانی فروردین تا آذر ۱۴۰۳ را از شرکت بیمه گر قبلی با تأخیر زیاد مطالبه کنیم.

میرزایی از عقد قرارداد جدید با بیمه دانا خبر داد و گفت: با توجه به افزایش هزینه‌ها، سقف تعهدات بیمه‌ای از ۱۱ هزار میلیارد تومان به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

نظرات بینندگان