خبر مهم سازمان هدفمندی یارانه‌ها درباره قطع یارانه بازنشستگان | امکان دریافت مجدد یارانه برای بازنشستگان + جزییات

کد خبر : ۴۱۰۰۳۴
خبر مهم سازمان هدفمندی یارانه‌ها درباره قطع یارانه بازنشستگان | امکان دریافت مجدد یارانه برای بازنشستگان + جزییات

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در خصوص چرایی قطع یارانه برخی از بازنشستگان و نحوه اصلاح فرایند اصلاح دهک درآمدی خانوار و امکان دریافت مجدد یارانه توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، سیده طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در گفتگو با مهر در پی پرسش‌های مکرر برخی بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی مبنی بر قطع یارانه، گفت: علت اصلی این مسئله، ارزیابی مجموع دارایی و درآمد خانوار در سامانه‌های مربوطه است. بر اساس این اعلام، امکان قطع یارانه بازنشستگان نیز وجود دارد، به‌ویژه در مواردی که یکی از اعضای خانوار دارای تراکنش مالی بالا، دارایی قابل‌توجه یا خودروی خارجی باشد.

وی افزود: در بسیاری از موارد، وجود فرزندانی با وضعیت اقتصادی مناسب در زیرمجموعه خانوار باعث ارتقای دهک اقتصادی کل خانواده شده و در نتیجه، یارانه آن خانوار قطع شده است.

حسینی در ادامه بیان کرد: در همین راستا، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها فرآیندی را برای اصلاح این وضعیت پیش‌بینی کرده است. فرزندان بالای ۱۸ سال که مدعی استقلال اقتصادی هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، درخواست خروج از خانوار والدین خود را ثبت کنند.

وی با بیان اینکه پس از ثبت درخواست، امکان ورود به سامانه NCR سازمان ثبت‌احوال برای متقاضی فراهم می‌شود گفت: در این سامانه، علت درخواست خروج از خانوار باید به‌صورت مشخص با عنوان وسع اقتصادی ثبت شود. اطلاعات این فرد سپس توسط پایگاه رفاه ایرانیان وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بررسی می‌شود.

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها در ادامه بیان کرد: در صورتی که استقلال مالی فرد تأیید شود، به‌عنوان یک شخص مستقل از خانوار والدین جدا شده و دهک اقتصادی جدیدی برای وی در نظر گرفته می‌شود. به‌تبع آن، خانوار والدین نیز با کاهش در مجموع دارایی و درآمد، ممکن است به دهک پیشین بازگردند و مشمول دریافت مجدد یارانه شوند.

وی در پایان تاکید کرد: این اقدام، با هدف بازگرداندن حق برخورداری از یارانه به خانوارهایی که به‌واسطه شرایط اقتصادی افراد غیرمستقیم دچار حذف شده‌اند، انجام می‌پذیرد. اطلاع‌رسانی گسترده در این زمینه به‌زودی از سوی دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط آغاز خواهد شد.

یارانه کمک معیشتی مرحله ۱۷۱ مربوط به اردیبشت ماه ۱۴۰۴ به حساب ۱۰.۲۱۱.۳۳۳ سرپرست خانوار دهک های اول تا سوم در سراسر کشور واریز و قابل برداشت است.‎

یارانه مرحله 171به مبلغ ١١١ هزار و 737 میلیارد ریال بر اساس دهک‌بندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، به ازای ٢٧،934،577 نفر در دهک های اول تا سوم توسط ٢٨ بانک عامل در سراسر کشور واریز و قابل برداشت است.

بر اساس برآوردها حدود ۱۸ میلیون نفر مشمول حذف از دریافت یارانه شده‌اند؛ فرآیندی که بخشی از آن از فروردین آغاز شده و در اردیبهشت‌ماه نیز برای گروهی از خانوارها واریزی صورت نخواهد گرفت.

یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ در روزهای ۲۵ و ۳۱ اردیبهشت به ترتیب برای دهک‌های اول تا سوم و چهارم تا نهم واریز خواهد شد. در این میان، دولت همزمان با واریز یارانه‌ها، اجرای مرحله جدیدی از غربالگری اقتصادی را در دستور کار قرار داده و اعلام کرده است که برخی خانوارها از فهرست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.

بر اساس برآوردها حدود ۱۸ میلیون نفر مشمول حذف از دریافت یارانه شده‌اند؛ فرآیندی که بخشی از آن از فروردین آغاز شده و در اردیبهشت‌ماه نیز برای گروهی از خانوارها واریزی صورت نخواهد گرفت.

شاخص‌های اصلی برای حذف یارانه نقدی کدام است؟

طبق اعلام منابع مختلف، یکی از مهم‌ترین معیارهای حذف یارانه در سال ۱۴۰۴، سابقه سفر خارجی خانوارها بوده است. بر پایه سیاست جدید دولت، خانوارهایی که در یک سال اخیر بیش از پنج مرتبه سفر خارجی داشته‌اند از فهرست دریافت یارانه کنار گذاشته می‌شوند. همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز دیگر مشمول دریافت یارانه نخواهند بود.

همچنین دولت با هدف هدفمندسازی منابع یارانه‌ای، از چند شاخص کلیدی برای شناسایی دهک‌های پردرآمد استفاده کرده که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

- مالکیت خودروهای لوکس با ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان

- دارا بودن املاک گران‌قیمت با مجموع ارزش بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان

- گردش مالی و تراکنش‌های بالا در حساب‌های غیرتجاری

نحوه بررسی وضعیت یارانه و ثبت اعتراض

خانوارهایی که یارانه آن‌ها در فروردین‌ماه واریز نشده است می‌توانند با مراجعه به سامانه حمایت به نشانی hemayat.mcls.gov.ir وضعیت دهک‌بندی خود را بررسی کرده و در صورت نیاز، درخواست بررسی مجدد یا اعتراض ثبت کنند.

نظرات بینندگان