بهروزرسانی دهک بندی یارانه بگیران | از کجا بفهمیم دهک چندم هستیم؟

احمد میدری درباره مسائل مربوط به تقویت دهکهای یارانه بگیر گفت: در این جلسه گزارشی از عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مباحثی همچون اشتغال و هدفمندی یارانه به موجب بودجه سال ۱۴۰۴ به نمایندگان ارائه شد.
به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه منابع و مصارف هدفمندی یارانهها به موجب بودجه سالیانه مشخص شده است، بیان کرد: به موجب قانون، حذف سه دهک بالای یارانه بگیر مد نظر قرار گرفته است. همچنین در این قانون اشاره شده که درآمد حاصل از این بخش در تأمین و توزیع کالابرگ به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه اطلاعات وزارت کار درباره درآمد خانوار و افراد در راستای توزیع کالابرگ و یارانه به روز شده است، گفت: سامانه مربوطه در این بخش طراحی شده است و در این سامانه وضعیت افرادی که جز سه دهک بالا هستند به آنها اعلام شد. برهمین اساس این خانوارها اگر نسبت به حذف یارانه خود اعتراض نداشته باشند، یارانه آنها حذف میشود، اما اگر اعتراضی در این بخش ثبت شد، آن اعتراض مورد بررسی قرار میگیرد.
میدری با بیان اینکه سه دهک بالای یارانه بگیر بیش از ۲۰ میلیون نفر هستند، بیان کرد: پس از حذف افرادی که یارانه دریافت نمیکنند و در سال گذشته حذف شدند، یارانه بگیران در این بخش به ۱۸ میلیون نفر رسید که اگر یارانه این افراد حذف شود، رقمی بالغ بر ۵ همت در ماه، درآمد ایجاد میشود تا براساس آن بتوانیم درآمد حاصل برای توزیع کالابرگ را ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه سامانههای مذکور در این بخش پیش از جنگ تحمیلی طراحی شده بود، بیان کرد: ما میتوانیم از ماه جاری سایر موارد را اعلام کنیم و در واقع آن خانوادههایی را که مشمول حذف هستند را در فرآیند قرار دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تقویت یارانه سه دهک پایین یارانه بگیر از محل حذف سه دهک بالا، گفت: به غیر از تقویت معیشت سه دهک پایین از محل حذف سه دهک بالای یارانه بگیر، دولت براساس مصوبه سران قوا و همچنین مجوزی که از مقام معظم رهبری اخذ کرد، در سه نوبت اقدام به توزیع کالابرگ در جهت حمایت از این سه دهک کرده است.
میدری با اشاره به موضوع بازگشت منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده برای حمایت از یارانه بگیران، بیان کرد: در این بخش جلساتی با مسئولین سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی برگزار کردیم. با این حال سامانه ما امکان تشخیص اطلاعات مبنی بر خرید سه دهک پایین جامعه از کالاهای مشمول مالیات بر ارزش افزوده را ندارد. یعنی خرید افراد مشخص بوده، اما همه کالاها هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمیشود.
وزیرکار خاطرنشان کرد: به عنوان مثال استفاده از لبنیات، مالیات بر ارزش افزوده ندارد که منابع آن برگشت داده شود؛ بنابراین سازمان امور مالیاتی تاکید دارد که منابع لازم در این بخش غیر قابل اجراست و تنها منبع همان منابع حذف سه دهک یارانه بگیر است.
نحوه استعلام دهکبندی خانوار
وزارت رفاه برای تسهیل دسترسی شهروندان به اطلاعات اقتصادی خانوار، چهار روش اصلی را معرفی کرده است:
۱. سامانه حمایت: معتبرترین روش استعلام دهک، مراجعه به سامانه حمایت معیشتی به نشانی hemayat.mcls.gov.ir) است. کاربران با ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و ثبت اطلاعات سرپرست خانوار، میتوانند دهک خود را مشاهده و در صورت نیاز، اعتراض ثبت کنند.
۲. کد دستوری USSD: سرپرستان خانوار با شمارهگیری کد #کدملی۴۳۸۵۷۴* از طریق تلفن همراه، میتوانند وضعیت دریافت یارانه را بررسی کنند. نتیجه بهصورت پیامک ارسال میشود.
۳.تلفن گویای وزارت رفاه: شهروندان با تماس با شمارههای ۰۲۱-۶۳۶۹ یا ۰۲۱-۶۳۶۹۰۹۲۰ و ارائه کد ملی، میتوانند اطلاعات مربوط به دهک خود را دریافت کنند.
۴. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰: افرادی که به اینترنت یا تلفن همراه دسترسی ندارند، میتوانند با در دست داشتن کارت ملی به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و دهک اقتصادی خود را استعلام کنند.