افزایش حقوق ۲ تا ۱۴ میلیون تومانی معلمان و فرهنگیان به کجا رسید؟

کد خبر : ۴۱۹۱۲۸
افزایش حقوق ۲ تا ۱۴ میلیون تومانی معلمان و فرهنگیان به کجا رسید؟

فوق‌العاده ویژه فرهنگیان با موافقت نهایی کمیسیون‌های مرتبط، به دفتر ریاست‌جمهوری ارسال شده و در صورت امضای رئیس‌جمهور، وارد فاز اجرایی خواهد شد.

به گزارش اینتیتر به نقل از عصرهمگرایی، فوق‌العاده ویژه فرهنگیان با موافقت نهایی کمیسیون‌های مرتبط، به دفتر ریاست‌جمهوری ارسال شده و در صورت امضای رئیس‌جمهور، وارد فاز اجرایی خواهد شد.

مبلغ پرداختی این فوق‌العاده بین ۲ تا ۵ میلیون تومان در ماه متغیر خواهد بود و احکام آن برای فرهنگیان به‌زودی صادر می‌شود.

در کنار این مورد، فوق‌العاده خاص معلمان نیز در شورای حقوق و دستمزد به تصویب رسیده اما اجرای آن منوط به تأمین منابع مالی از سوی وزارت آموزش‌وپرورش و تصویب نهایی در هیئت دولت است. میزان این فوق‌العاده بسته به رتبه و موقعیت شغلی فرهنگیان، از ۵ تا ۱۴ میلیون تومان در ماه خواهد بود.

بر اساس گزارش‌ها، این افزایش شامل همه معلمان و فرهنگیان شاغل در آموزش‌وپرورش خواهد شد و هدف آن جبران بخشی از عقب‌ماندگی‌های معیشتی در نظام پرداختی معلمان است.

در صورت امضای رئیس‌جمهور و صدور احکام، فوق‌العاده ویژه از ماه‌های آینده وارد فیش حقوقی معلمان خواهد شد. فوق‌العاده خاص نیز پس از تصویب هیئت دولت و تخصیص اعتبار قابل پرداخت خواهد بود.

در پی انتشار اظهارات جنجالی در روزهای گذشته درباره حذف برخی مزایا از حقوق معلمان، فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش شب گذشته در یک گفت‌وگوی تلویزیونی رسمی به‌صراحت اعلام کرد: «فوق العاده خاص فرهنگیان برای همه معلمان، از جمله کادر اداری مدارس و حتی سرایداران، تصویب شده و در پرداخت‌ها اعمال خواهد شد.»

فرهادی با اشاره به تصویب این بند توسط شورای حقوق و دستمزد گفت:

«شورای حقوق و دستمزد به اتفاق آرا تصویب کرده که فوق‌العاده خاص و فوق‌العاده ویژه به همه معلمان تعلق گیرد. این شامل کلیه پرسنل آموزش‌وپرورش اعم از آموزگاران، معاونان، مدیران، نیروهای اداری، و حتی سرایداران مدارس می‌شود.»

وی افزود که این مصوبه در دستور کار پرداخت سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته و به زودی در فیش‌های حقوقی فرهنگیان قابل مشاهده خواهد بود.

یکی از نگرانی‌های معلمان، تداخل پرداخت فوق‌العاده خاص با طرح رتبه‌بندی معلمان بود. در پاسخ به این نگرانی، فرهادی تأکید کرد:

«رتبه‌بندی معلمان هیچ‌گونه مانعی برای پرداخت فوق‌العاده خاص و ویژه نیست. این دو مقوله جدا از یکدیگر بوده و هر دو باید همزمان اعمال شوند.»

وی با تأکید بر اینکه هدف این پرداخت‌ها، افزایش انگیزه و عدالت در جبران خدمات معلمان است، گفت: «ما در تلاشیم تا شأن معلم حفظ شود و دریافتی آنان به سطح قابل قبولی برسد.»

بر اساس مصوبه شورای حقوق و دستمزد:

فوق‌العاده خاص شامل همه معلمان رسمی، پیمانی و حتی نیروهای خدماتی و پشتیبانی مدارس می‌شود.

فوق‌العاده ویژه نیز به موازات آن و برای مشاغل آموزشی و اداری واجد شرایط در نظر گرفته شده است.

این دو پرداخت در احکام جدید حقوقی لحاظ خواهد شد و بر حقوق بازنشستگی، پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی تأثیر مستقیم دارد.

اعلام این خبر با استقبال برخی تشکل‌های صنفی فرهنگیان همراه شد. بسیاری از معلمان در شبکه‌های اجتماعی از «روشنگری فرهادی» قدردانی کردند. با این حال، برخی دیگر خواستار شفافیت بیشتر در نحوه اجرا، مبلغ دقیق و زمان‌بندی پرداخت‌ها شدند.

جمع‌بندی

با تصویب رسمی فوق العاده خاص فرهنگیان از سوی شورای حقوق و دستمزد، گامی مهم در راستای حمایت از معیشت معلمان برداشته شده است. این پرداخت، علاوه بر بهبود دریافتی فرهنگیان، نشان‌دهنده توجه دولت به اهمیت و جایگاه آموزش در کشور است. اجرای شفاف و به‌موقع این مصوبه می‌تواند بخش مهمی از دغدغه‌های معلمان را کاهش دهد.

نظرات بینندگان