کد دستوری استعلام کالابرگ فعال شد | جزئیات واریز جدید برای دهک‌های اول تا هفتم + نحوه دریافت، مبلغ و کالاها

کد خبر : ۴۲۰۳۷۸
کد دستوری استعلام کالابرگ فعال شد | جزئیات واریز جدید برای دهک‌های اول تا هفتم + نحوه دریافت، مبلغ و کالاها

در حالی‌که مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی همچنان در حال اجراست، خبرها از آغاز احتمالی مرحله چهارم در هفته‌های آینده حکایت دارد؛ طرحی که با هدف تقویت قدرت خرید دهک‌های کم‌درآمد طراحی شده و حالا وارد فاز جدیدی از شمول و خدمات شده است.

به گزارش اینتیتر، در حالی‌که مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی همچنان در حال اجراست، خبرها از آغاز احتمالی مرحله چهارم در هفته‌های آینده حکایت دارد؛ طرحی که با هدف تقویت قدرت خرید دهک‌های کم‌درآمد طراحی شده و حالا وارد فاز جدیدی از شمول و خدمات شده است.

آخرین وضعیت اجرای طرح کالابرگ

سه مرحله قبلی کالابرگ به‌ترتیب در اسفند ۱۴۰۳، فروردین و تیر ۱۴۰۴ اجرا شده است:

  • مرحله اول: اسفند ۱۴۰۳ (دهک‌های ۱ تا ۳، خانوارهای کمیته امداد و بهزیستی)

  • مرحله دوم: فروردین ۱۴۰۴ (دهک‌های ۱ تا ۵)

  • مرحله سوم: تیر ۱۴۰۴ (دهک‌های ۱ تا ۷)

در فاز سوم، به هر نفر ۳۵۰ هزار تومان اعتبار خرید اختصاص یافته که صرف خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از فروشگاه‌های طرف قرارداد می‌شود.

 اقلام مشمول کالابرگ الکترونیکی

بر اساس الگوی تغذیه‌ای انستیتو تغذیه کشور، مشمولان می‌توانند با اعتبار تخصیصی، این اقلام را خریداری کنند:

 گوشت مرغ
 گوشت قرمز (گرم و منجمد)
برنج
 روغن
ماکارونی
 شیر
 ماست
 پنیر
 قند و شکر
 تخم‌مرغ
 حبوبات

 نحوه استعلام واریز کالابرگ الکترونیکی

برای اطلاع از وضعیت واریز اعتبار و جزئیات طرح، چهار روش رسمی اعلام شده است:

  1. کد دستوری USSD
    شماره‌گیری کد #۱۴۶۳۵۰۰ از طریق تلفن همراه، سریع‌ترین و آسان‌ترین روش استعلام است.

  2. تماس تلفنی با سامانه پاسخگویی
    شماره ۰۲۱۶۳۶۹ برای دریافت اطلاعات و پاسخ به سوالات درباره واریز کالابرگ در نظر گرفته شده است.

  3. اپلیکیشن «شما»
    با نصب اپلیکیشن رسمی «شما»، کاربران می‌توانند وضعیت و میزان اعتبار و خریدهای خود را مشاهده و مدیریت کنند.

  4. پیامک اطلاع‌رسانی
    سرپرستان خانوار پس از واریز اعتبار، پیامکی از سرشماره v.refah دریافت می‌کنند که مبلغ شارژ شده را اطلاع می‌دهد.

 وزیر رفاه: کالابرگ حتی در شرایط عادی هم ادامه خواهد داشت

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر ادامه طرح کالابرگ در دولت چهاردهم گفت:

«سه دهک اول باید به‌صورت دائمی مشمول این طرح باشند، حتی در شرایط اقتصادی عادی. کالابرگ یکی از موثرترین ابزارهای حمایت از معیشت مردم است.»

او اضافه کرد که در صورت تأمین منابع، مرحله چهارم با دامنه گسترده‌تری و احتمالاً تا دهک نهم اجرا خواهد شد.

 نتیجه‌گیری

طرح کالابرگ الکترونیکی که نخستین‌بار در دولت سیزدهم آغاز شد، اکنون در دولت چهاردهم با شمول بیشتر و بودجه مشخص ادامه دارد. با افزایش تعداد مشمولان و اعتبار تخصیصی، نقش آن در تأمین معیشت خانوارهای کم‌درآمد پررنگ‌تر شده است.

با اجرای مرحله چهارم، پیش‌بینی می‌شود میلیون‌ها ایرانی دیگر نیز مشمول دریافت اعتبار خرید اقلام اساسی شوند و بار هزینه‌ای خانوار کاهش یابد. پیشنهاد می‌شود شهروندان مشمول حتماً از یکی از روش‌های اعلام‌شده، وضعیت واریز خود را بررسی کنند.

نظرات بینندگان