تفاوت سود سهامداران: از ۴۸۰ هزار تا ۱ میلیون تومانی + زمان واریز جدید

کد خبر : ۴۲۹۶۷۶
تفاوت سود سهامداران: از ۴۸۰ هزار تا ۱ میلیون تومانی + زمان واریز جدید

اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت، در نشست خبری امروز (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) اعلام کرد که سود عملکرد سال ۱۴۰۲ شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت، همراه با سود سپرده‌گذاری سودهای رسوبی، تا پایان هفته جاری به حساب سهامداران واریز می‌شود.

به گزارش اینتیتر، اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت، در نشست خبری امروز (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) اعلام کرد که سود عملکرد سال ۱۴۰۲ شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت، همراه با سود سپرده‌گذاری سودهای رسوبی، تا پایان هفته جاری به حساب سهامداران واریز می‌شود. 

این پرداخت، که با تأخیر ۱۸ ماهه همراه بوده، برای همه مشمولان، از جمله ورثه سهامداران فوت‌شده، انجام خواهد شد.

حیدری تأکید کرد که سود سهامداران متوفی تا زمان انتقال به ورثه، به همراه سودهای رسوبی و سپرده‌گذاری، به ورثه پرداخت می‌شود. وی همچنین از دولت خواست تا هرچه سریع‌تر نمادهای معاملاتی شرکت‌های استانی سهام عدالت را در بورس باز کند تا سهامداران بتوانند از حقوق مالکیت خود بهره‌مند شوند.

واگذاری مالکیت و مدیریت به مردم

سخنگوی کانون با اشاره به ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ۱۳۹۹، گفت: «دولت دیگر حق مالکیت یا مدیریت سهام عدالت را ندارد. شرکت‌های مادر تخصصی دولتی نمی‌توانند نمایندگان خود را به‌عنوان نماینده سهام عدالت در مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر معرفی کنند.» بر اساس مصوبه هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس، مدیریت و مالکیت باید به‌طور کامل به سهامداران واگذار شود.

حیدری افزود: «سهام عدالت از سال ۱۳۸۵ برای ایجاد عدالت و افزایش ثروت خانوارها آغاز شد. قرار بود طی ۱۰ سال (تا ۱۳۹۵) از سود شرکت‌ها اقساط پرداخت شود. در نهایت، دولت ۵۳۲ هزار تومان از ارزش اسمی یک میلیون تومانی را آزاد کرد.»

روش‌های مدیریت و تفاوت سودها

پس از آزادسازی، دو روش مدیریت معرفی شد:

  • مدیریت مستقیم: ۱۹ میلیون نفر انتخاب کردند (حیدری ادعا کرد این گروه در واقع سهامدار واقعی نیستند).

  • مدیریت غیرمستقیم: ۳۰ میلیون نفر از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی (این گروه را سهامداران واقعی دانست).

تفاوت سودها به دلیل ارزش اسمی متفاوت سهام است: ۱ میلیون تومان (اقلیت)، ۵۳۲ هزار تومان (اکثریت) و ۴۸۰ هزار تومان. هر فرد بر اساس تعداد سهام خود سود دریافت می‌کند.

انتقاد از تأخیرها و نبود وکیل

حیدری به تأخیر ۱۸ ماهه در پرداخت سود ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: «شرکت‌های سرمایه‌پذیر سود را با تأخیر پرداخت می‌کنند، زیرا شرکت سپرده‌گذاری مرکزی را نماینده دولت می‌دانند و سود را به‌عنوان گرو نگه می‌دارند تا مطالبات خود از دولت را وصول کنند.»

وی انتقاد کرد که دولت قانون تجارت را برای شرکت‌های استانی نادیده گرفته و وصول سود را متمرکز به سپرده‌گذاری مرکزی سپرده است. این امر، کانون را از پیگیری خارج کرده و سهام عدالت را بدون وکیل مدافع رها گذاشته است.

حیدری خواستار حضور نمایندگان سهامداران در مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر شد تا حقوق مالکانه حفظ شود.

این پرداخت، در کنار سایر حمایت‌های معیشتی دولت، گامی برای جبران تأخیرها است، اما کانون بر لزوم واگذاری کامل مدیریت تأکید دارد. برای پیگیری، به سایت سهام عدالت (sahmeedan.ir) مراجعه کنید.

نظرات بینندگان