خبر فوری شبانه برای بازنشستگان تأمین اجتماعی ۱۹ مهر

خبر فوری شبانه برای بازنشستگان تأمین اجتماعی ۱۹ مهر را در این مطلب مشاهده می کنید.
به گزارش اینتیتر، طلب سازمان تأمین اجتماعی از دولت حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است که باید در بودجههای سالانه مبلغی برای پرداخت آن پیشبینی و مصوب شود. در بودجه ۱۴۰۳ حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان و در بودجه ۱۴۰۴ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت این بدهی پیشبینی شد.
روش پیشنهادی تسویه بدهی
بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴، مقرر شده بود دولت ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از املاک خود را به تأمین اجتماعی واگذار کند. با این حال، سازمان تأمین اجتماعی با توجه به دشواری نقدشوندگی املاک، پیشنهاد کرد بخشی از مطالبات از طریق اوراق بهادار، بخشی از طریق سهام شرکتها و باقیمانده از طریق املاک پرداخت شود.
سازمان برنامه و بودجه کشور نیز با توجه به قانون، پیشنهاد کرد بخشی از املاک دولت به اوراق تبدیل شود و به تأمین اجتماعی تحویل گردد تا این اوراق برای تسویه بدهیهای سازمان به مراکز درمانی خصوصی، وزارت بهداشت و سایر مراکز طرف قرارداد استفاده شود.
اهمیت تسویه بدهی دولت
تسویه بدهی دولت به تأمین اجتماعی یکی از مهمترین الزامات پایداری نظام رفاه و تامین معیشت بازنشستگان است. ادامه وضعیت فعلی باعث:
-
فشار مالی بر صندوقهای بیمهای
-
اختلال در پرداخت بهموقع مستمریها
-
کاهش توان سرمایهگذاری و اجرای طرحهای توسعهای
-
تضعیف قدرت خرید میلیونها مستمریبگیر
لایحه بودجه ۱۴۰۴ و مخالفت مجلس
در لایحه بودجه ۱۴۰۴ دولت قصد داشت کل مطالبات تأمین اجتماعی را یکجا تسویه کند و با واگذاری اموال و داراییها، حساب سازمان با دولت صفر شود و از این پس سهم دولت از بیمه بیمهشدگان به صورت سالانه و به موقع پرداخت شود.
با این حال، برخی نمایندگان مجلس با این بند مخالفت کردند و تنها ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات سازمان تصویب شد.