خبر فوری

خبر جدید از مزایای جدید فیش حقوقی بازنشستگان در این ماه

کد خبر : ۴۳۲۳۴۳
خبر جدید از مزایای جدید فیش حقوقی بازنشستگان در این ماه

خبر جدید از مزایای جدید فیش حقوقی بازنشستگان در این ماه را در این مطلب مشاهده می کنید.

به گزارش اینتیتر، بازنشستگان زن و مرد استان کرمانشاه با برگزاری تجمعاتی مسالمت‌آمیز، مطالبات صنفی و معیشتی خود را مطرح کردند. این مطالبات بر سه محور کلیدی متمرکز است:

  1. بهبود معیشت و خدمات درمانی: افزایش عادلانه حقوق و مزایا و ارتقای کیفیت و پوشش خدمات درمانی.

  2. اجرای کامل همسان‌سازی حقوق: اجرای فوری و دائمی قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان.

  3. اعمال حق منطقه جنگی: گنجاندن فوری حق مناطق جنگی در احکام حقوقی بازنشستگانی که در دوران دفاع مقدس در استان کرمانشاه خدمت کرده‌اند.

حق منطقه جنگی: مطالبه‌ای ریشه‌دار در عدالت

مهم‌ترین خواسته بازنشستگان کرمانشاه، اجرای حق منطقه جنگی است که ریشه در خدمات آن‌ها در دوران دفاع مقدس دارد. این بازنشستگان، که بسیاری در جبهه‌های نبرد یا شهرهای بمباران‌شده مانند کرمانشاه به وظایف خود ادامه دادند، از تبعیض موجود در عدم اجرای این حق گلایه‌مندند. در حالی که مجلس شورای اسلامی پرداخت این حق را برای کارکنان شاغل در مناطق جنگی تصویب کرده، بازنشستگان این مناطق همچنان از آن محروم مانده‌اند. این موضوع به یکی از مطالبات اصلی اجتماعی و صنفی این قشر تبدیل شده است.

بازنشستگان تأکید دارند که فرزندانشان، که امروز در همان شهرها مشغول به کارند، از این حق برخوردارند، اما خودشان که در دل جنگ خدمت کرده‌اند، از آن بی‌بهره‌اند. آن‌ها خواستار رفع این بی‌عدالتی و اجرای قانون برای تمامی بازنشستگانی هستند که در مناطق جنگی خدمت کرده‌اند.

اعتراضات و پیگیری‌های مدنی

طی هفته‌های اخیر، بازنشستگان با حضور در دفاتر سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در کرمانشاه، اعتراض خود را به این تبعیض اعلام کرده و خواستار پیگیری جدی از سوی مسئولان استانی و کشوری شده‌اند. استان کرمانشاه، با جمعیتی بیش از ۲ میلیون نفر و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق، از ابتدای جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ تا پایان آن در سال ۱۳۶۷، در خط مقدم دفاع بود. این استان با تحمل اشغال قصرشیرین و عملیات‌های متعدد، نقشی کلیدی در دفاع از میهن ایفا کرد.

صدای بازنشستگان از زبان کانون

جواد اکبری، رئیس کانون بازنشستگان استان کرمانشاه، با اشاره به شرایط سخت دوران جنگ اظهار داشت: «بسیاری از بازنشستگان در زمان جنگ در مناطق بمباران‌شده خدمت کردند یا خانواده‌هایشان در جبهه حضور داشتند. محروم ماندن این افراد از حق قانونی منطقه جنگی، غیرقابل قبول است.» وی افزود که ۶ استان درگیر جنگ همچنان از اجرای کامل این حق برای بازنشستگان محروم‌اند، در حالی که در برخی استان‌ها این امتیاز برای هم‌رده‌هایشان اعمال شده است.

اکبری با قدردانی از تلاش‌های فضل‌الله رنجبر، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس، که موضوع را از طریق فراکسیون بازنشستگان پیگیری کرده، گفت: «این مسئله به اطلاع استاندار و مدیران ارشد استان رسیده و امیدواریم با هماهنگی دولت و مجلس، این حق قانونی به‌زودی اجرایی شود.»

وی تأکید کرد: «ما مطالبه‌ای غیرقانونی نداریم. بازنشستگان کرمانشاه در شرایط اقتصادی دشوار به سر می‌برند و اجرای حق منطقه جنگی می‌تواند بخشی از فشارهای معیشتی را کاهش دهد. این افراد سرمایه‌های انسانی نظام و حافظان خاطرات دوران دفاع مقدس‌اند و بی‌توجهی به حقوقشان، نوعی بی‌مهری به این نسل است.»

آمار بازنشستگان و اهمیت موضوع

استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، دارای ۱۰۷ دستگاه اجرایی و بیش از ۶۵,۶۰۰ کارمند (۶۱ درصد مرد و ۳۹ درصد زن) است. صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۴۵,۰۰۰ بازنشسته را تحت پوشش دارد که بیش از ۶۰ درصد آن‌ها بازنشستگان فرهنگی هستند. همچنین، سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۹۰,۰۰۰ نفر بازنشسته، بازمانده و ازکارافتاده را در این استان پوشش می‌دهد.

اجرای حق منطقه جنگی نه تنها گامی در جهت عدالت اجتماعی است، بلکه می‌تواند به بهبود معیشت این قشر و کاهش فشارهای اقتصادی کمک کند. بازنشستگان امیدوارند با پیگیری‌های مستمر و حمایت مسئولان، این مطالبه دیرینه به سرانجام برسد.

نظرات بینندگان