خبر جدید از اجرای فوق‌العاده خاص حقوق برای بازنشستگان فرهنگی، معلمان و بازنشستگان

کد خبر : ۴۳۵۴۹۸
خبر جدید از اجرای فوق‌العاده خاص حقوق برای بازنشستگان فرهنگی، معلمان و بازنشستگان

خبر جدید از اجرای فوق‌العاده خاص حقوق برای بازنشستگان فرهنگی، معلمان و بازنشستگان را در این مطلب مشاهده می کنید.

به گزارش اینتیتر به نقل از ایلنا، امیر رهبر، فعال حوزه صندوق لشکری، با اشاره به اظهارات رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار داشت: رئیس این سازمان اعلام کرده است که اجرای «فوق‌العاده خاص» به دلیل بار مالی سنگین آن، در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست.

وی گفت: این سخنان در واقع آب پاکی را بر دستان کارمندان و بازنشستگان لشکری و کشوری و فرهنگیان منتظر اجرای این قانون ریخت.

رهبر افزود: این پرسش اکنون در ذهن بسیاری شکل گرفته است که اگر اجرای «فوق‌العاده خاص» از ابتدا غیرممکن و فاقد امکان تأمین بودجه بود، چگونه این قانون با دو فوریت در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، در شورای نگهبان به تأیید رسید و سپس توسط دولت ابلاغ گردید؟

وی با استناد به مصاحبه مقام مسئول یادشده تصریح کرد: آقای رفیع‌زاده بیان کردند برآوردها نشان می‌دهد اجرای کامل این طرح در سال ۱۴۰۴ حدود ۶۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) و در سال ۱۴۰۵ حدود ۷۲۰ همت بار مالی برای دولت به همراه خواهد داشت.

رهبر گفت: دولت می‌توانست با حذف بودجه نهادهای غیرشفاف، کم‌اثر و غیرپاسخگو، منابع لازم برای اجرای این قانون را تأمین کند و با پرداخت فوق‌العاده خاص، تنها بخشی از مشکلات معیشتی و دارویی بازنشستگان و کارمندان را جبران نماید تا بیش از این در گرداب تورم و گرانی رها نشوند.

این فعال صنفی یادآور شد: در زمان بررسی این طرح در کمیسیون اجتماعی مجلس، تأکید اصلی بر آن بود که اجرای قانون مذکور نیازمند بودجه جدید نیست.

رهبر در پایان تأکید کرد: اگر اراده‌ای جدی برای اجرای قانون فوق‌العاده خاص وجود داشته باشد، اجرای آن حداقل در گام نخست نیازمند بودجه جدید نخواهد بود.

وی افزود: بازنشستگان امروز دیگر نمی‌دانند در برابر کدام جبهه، از مشکلات معیشتی گرفته تا درمانی، مسکن، دارو و بیکاری فرزندان خود مقاومت کنند. از رئیس‌جمهور انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر به داد بازنشستگان برسد.

دولت ایران در چارچوب اجرای ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم پیشرفت، درصدد است تا مزایای موسوم به «فوق‌العاده خاص» را برای کارکنان دولت و همچنین بازنشستگان تحت پوشش صندوق‌ها اجرایی کند. به گزارش رسمی، این مزیت حقوقی در قالب امتیازی مخصوص برای مشمولان، به‌منظور جبران شرایط ویژه، تخصصی ­بودن کارها و ارتقای انگیزه در میان نیروهای کار طراحی شده است. 

بر اساس آنچه توسط سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام شده، نهادی که مسئول تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی این ماده است، اجرای کامل فوق‌العاده خاص «مشروط به تأمین اعتبار بودجه‌ای مناسب» اعلام کرده است؛ وی بیان کرد بار مالی اجرای کامل طرح در سال ۱۴۰۴ حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان (۶۰۰ همت) و در سال ۱۴۰۵ حدود ۷۲۰ همت برآورد شده است. 

در حوزه بازنشستگان، گزارش‌ها حاکی از آن است که اگر اجرای فوق‌العاده خاص برای شاغلین رسمی دستگاه‌های اجرایی نهایی شود و دستورالعمل به صندوق‌های بازنشستگی ابلاغ گردد، بازنشستگان نیز مشمول این مزایا خواهند شد. 

 همچنین یکی از سخنگویان سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرده که «رفاهیات بازنشستگان مشمول کسور نمی‌شود» و بخش غیرحکمی حقوق آنان (مانند فوق‌العاده‌ها و اضافه‌کاری که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد حقوق را تشکیل می‌دهد) کاهش نخواهد یافت. 

میزان این امتیازات نیز در اطلاعیه‌ها ذکر شده است: سقف امتیاز فوق‌العاده خاص تا ۲۵۰۰۰ امتیاز تعیین شده که در صورت اعمال کامل، حداقل افزایش حقوق قابل توجهی را برای مشمولان به همراه خواهد داشت. 

 برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که این افزایش ممکن است بین «۴ تا ۱۴ میلیون تومان» برای افراد مشمول باشد. 

اما موانع اجرای طرح نیز وجود دارد؛ مهم‌ترین آن تأمین نشدن منابع بودجه‌ای لازم و تامین اعتبار است. در این‌باره، فعالان صنفی بازنشستگان اعلام کرده‌اند که «منابع فوق‌العاده خاص را تأمین کنید؛ بازنشستگان در گرداب مشکلات معیشتی هستند». 

در نتیجه، اگرچه امیدواری قابل توجهی در میان بازنشستگان ایجاد شده است که با اجرای فوق‌العاده خاص، وضعیت حقوق و معیشت‌شان بهبود یابد، اما تا زمان ابلاغ دستورالعمل کامل و واریز مبالغ، همچنان ابهاماتی باقی است. بازنشستگان توصیه می‌شود که با دفاتر صندوق بازنشستگی مربوط (کشوری، لشکری، تأمین اجتماعی) در تماس باشند و احکام حقوقی جدید را پیگیری کنند.

به‌طور دقیق، رقم نهایی «فوق‌العاده خاص» برای بازنشستگان هنوز به‌صورت قطعی و جامع ابلاغ نشده است، اما منابع مختلف اطلاعات زیر را ارائه می‌دهند:

بر اساس دستورالعمل مذکور برای کارکنان دولت، سقف امتیاز فوق‌العاده خاص ۲۵٬۰۰۰ امتیاز تعیین شده است. 

تبدیل این امتیاز به مبلغ ریالی متفاوت است و بسته به گروه شغلی، درجه سازمانی و نوع دستگاه اجرایی متغیر است. 

طبق گزارش‌ها، حداقل افزایش حقوق ممکن با فوق‌العاده خاص در بازه حدود ۴ میلیون تومان و حداکثر تا بیش از ۱۴ میلیون تومان در ماه برای کارکنان دولت اعلام شده است. 

در رابطه با بازنشستگان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که پیشنهاد شده است که ۹۰٪ از فوق‌العاده خاص کارکنان دولت به بازنشستگان نیز تعلق گیرد. 

با این همه، برخی رسانه‌ها می‌گویند که اجرای واقعی برای بازنشستگان هنوز «در حال پیگیری» است و زمان دقیق پرداخت و میزان آن مشخص نشده است. 

نظرات بینندگان