زمان واریز کالابرگ جدید مشخص شد | مشمولان با تخفیف خرید کنند

کد خبر : ۴۳۵۸۹۴
زمان واریز کالابرگ جدید مشخص شد | مشمولان با تخفیف خرید کنند

در حالی که دولت هنوز درباره شیوه جدید حمایت معیشتی و منابع لازم برای اجرای مرحله پنجم کالابرگ به جمع‌بندی نرسیده، یک نماینده مجلس از اجرای فوری این مرحله خبر داده و اعلام کرده است که مشمولان می‌توانند در این دوره، کالا‌های موردنیاز خود را با ۲۰ درصد تخفیف از فروشگاه‌های بزرگ خریداری کنند.

به گزارش اینتیتر به نقل از  اکونگار، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که اجرای مرحله پنجم کالابرگ همانند دوره‌های گذشته و در آینده نزدیک آغاز خواهد شد. او گفت تنها تفاوت مهم این دوره، اعمال تخفیف ۲۰ درصدی برای خرید کالا از فروشگاه‌های بزرگ است؛ تخفیفی که با استفاده از اعتبار کالابرگ و در فروشگاه‌های طرف قرارداد در دسترس قرار می‌گیرد.

ابهام دولت در نهایی‌سازی شیوه حمایت معیشتی

احمد میدری، وزیر رفاه، در روز‌های اخیر توضیح داده بود که شیوه جدید حمایت معیشتی هنوز قطعی نشده و پس از بررسی نظرات کارشناسان و مردم، یکی از دو روش پیشنهادی در آذرماه اجرا خواهد شد. به گفته او، در صورت نهایی‌شدن تصمیمات، مرحله پنجم کالابرگ در آذر ۱۴۰۴ شارژ و قابل استفاده می‌شود.

با این حال، با وجود نبود جمع‌بندی قطعی دولت درباره نحوه اجرا و منابع مالی، نمایندگان مجلس همچنان بر ادامه روند تخصیص کالابرگ به گروه‌های مشمول تأکید می‌کنند.

اجرای فوری کالابرگ از نگاه مجلس

فضل‌الله رنجبر، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌و‌گو با «اکونگار» تأکید کرد که مرحله پنجم کالابرگ به زودی عملیاتی خواهد شد و منابع مالی آن فراهم شده است. او توضیح داد که در دولت بحث‌هایی درباره لحاظ‌کردن نرخ تورم در محاسبات کالابرگ مطرح بوده تا قدرت خرید خانوار‌ها کاهش نیابد؛ به این معنا که تورم از مبلغ ۵۰۰ هزار تومانی دهک‌های یک تا سه و ۳۵۰ هزار تومانی دهک‌های سه تا هفت کسر شود تا مشمولان بتوانند همان مقدار کالایی را خریداری کنند که در دوره‌های قبل تهیه می‌کردند.

ادامه اجرای طرح با شیوه گذشته

رنجبر افزود که اعمال این اصلاحات منوط به تأمین اعتبار کامل بوده و، چون این منابع هنوز کاملاً فراهم نشده، کالابرگ فعلاً مانند گذشته اجرا خواهد شد. او گفت تفاوت اصلی این دوره، هماهنگی دولت با فروشگاه‌های بزرگ است؛ فروشگاه‌هایی که موظف شده‌اند کالا‌های مشمول را با ۲۰ درصد تخفیف و زیر قیمت به خانوار‌های کم‌درآمد عرضه کنند.

به گفته او، خرید از مغازه‌های کوچک همچنان امکان‌پذیر است، اما تخفیف ۲۰ درصدی فقط در فروشگاه‌های بزرگ اعمال می‌شود.

انتقاد نمایندگان مجلس از دولت

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت که مجلس نسبت به عملکرد دولت در این حوزه انتقاد دارد، زیرا دولت نتوانسته مبلغی متناسب با سطح تورم برای تأمین کالری و نیاز‌های اساسی خانوار‌ها اختصاص دهد.

با این حال او تأکید کرد که اجرای کالابرگ، با وجود محدودیت‌های موجود، هنوز می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ به‌ویژه برای خانوار‌هایی که دریافتی آنها در این طرح، مانند یک خانواده پنج‌نفره که حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان دریافت می‌کنند، امکان تأمین حداقل نیاز‌های ضروری را در کوتاه‌مدت فراهم می‌کند. رنجبر افزود از آن‌جا که این حمایت به صورت کالایی ارائه می‌شود، می‌تواند در شرایط فعلی کشور گزینه‌ای کارآمد باشد.

نظرات بینندگان