اپلیکیشن‌ها، حریم خصوصی کاربران را تهدید می‌کنند

کد خبر : ۴۱۸۶۵۴
اپلیکیشن‌ها، حریم خصوصی کاربران را تهدید می‌کنند

کارشناسان امنیت سایبری در بریتانیا توصیه می‌کنند کاربران پیش از نصب هر اپلیکیشن، سیاست حریم خصوصی آن را مطالعه و دسترسی‌های غیرضروری را محدود کنند.

به گزارش اینتیتر به نقل از سیتنا، کارشناسان امنیت سایبری در بریتانیا نسبت به سطح گسترده دسترسی اپلیکیشن‌های محبوب تلفن همراه به اطلاعات شخصی کاربران هشدار داده‌اند؛ دسترسی‌هایی که شامل مکان دقیق، میکروفون و فایل‌های موجود در دستگاه است.

بر اساس بررسی جدیدی که توسط سازمان حمایت از مصرف‌کننده «ویچ؟» با همکاری شرکت امنیتی Hexiosec انجام شده، ۲۰ اپلیکیشن پرکاربرد در حوزه‌های شبکه اجتماعی، خرید آنلاین، تناسب اندام و خانه هوشمند تحت ارزیابی قرار گرفته‌اند.

در مجموع، این اپلیکیشن‌ها بیش از ۲۸ میلیارد بار در سراسر جهان دانلود شده‌اند و برخی از آن‌ها درخواست صدها دسترسی از کاربران دارند. اپلیکیشن چینی Xiaomi Home با ۹۱ دسترسی، در صدر فهرست قرار دارد که ۵ مورد از آن‌ها «پرخطر» توصیف شده‌اند. اپلیکیشن SmartThings متعلق به سامسونگ نیز با ۸۲ دسترسی در جایگاه دوم قرار دارد.

از میان اپ‌های شبکه اجتماعی، فیس‌بوک با ۶۹ دسترسی (۶ مورد پرخطر) بیشترین میزان دسترسی را خواسته است. واتس‌اپ با ۶۶ دسترسی و اینستاگرام با ۵۶ مورد، در رده‌های بعدی قرار دارند. اپلیکیشن تیک‌تاک نیز ۴۱ دسترسی داشته که ۳ مورد آن پرخطر بوده‌اند.

دسترسی‌های پرخطر شامل اجازه ضبط صدا، مشاهده فایل‌های روی دستگاه و مکان‌یابی دقیق هستند. کارشناسان هشدار داده‌اند که این اطلاعات می‌توانند برای هدف‌گذاری تبلیغاتی بسیار دقیق مورد استفاده قرار گیرند.

۱۶ مورد از ۲۰ اپلیکیشن بررسی‌شده، اجازه ایجاد پنجره روی سایر اپلیکیشن‌ها را داشته‌اند و ۷ مورد نیز قابلیت شروع خودکار بدون تعامل کاربر را خواسته‌اند. همچنین اپلیکیشن‌های علی‌اکسپرس و شیائومی داده‌هایی را به چین ارسال کرده‌اند که شامل ارتباط با شبکه‌های تبلیغاتی مظنون بوده است.

بررسی‌ها نشان داد که برخی اپ‌ها مانند واتس‌اپ و Ring ممکن است برای عملکرد صحیح نیاز به دسترسی‌هایی مانند میکروفون داشته باشند، اما در مواردی مثل علی‌اکسپرس یا استراوا، دلیل مشخصی برای درخواست چنین دسترسی‌هایی وجود نداشته است.

متا، مالک اپ‌های فیس‌بوک، واتس‌اپ و اینستاگرام، در واکنش به این گزارش اعلام کرد که هیچ‌کدام از اپ‌هایش بدون اجازه صریح کاربر به میکروفون دسترسی ندارند. سامسونگ، آمازون و سایر شرکت‌ها نیز بر پایبندی به قوانین حفاظت از داده‌ها تأکید کرده‌اند.

کارشناسان توصیه می‌کنند کاربران پیش از نصب هر اپلیکیشن، سیاست حریم خصوصی آن را مطالعه و دسترسی‌های غیرضروری را محدود کنند.

نظرات بینندگان