بیماری بهتاش فریبا در سریال پایتخت ۷ چیست؟

کد خبر : ۴۰۱۱۲۶
بیماری بهتاش فریبا در سریال پایتخت ۷ چیست؟

با بیماری بهتاش فریبا در سریال پایتخت ۷ در این مطلب آشنا شوید.

به گزارش اینتیتر، امشب قسمت ۱۱ از فصل هفتم سریال پایتخت پخش شد و بهتاش فریبا به سریال بازگشت. بهتاش بیماری عجیبی گرفته و رفتارهای شبیه میمون پیدا کرده است. حتی چهره او نیز به میمون شباهت پیدا کرده است. او در سریال مدعی شد که مریضی را از میمونی آزمایشگاهی گرفته است. در ادامه این مطلب درباره این بیماری و وجود داشتن آن بیشتر بخوانید.

این موضوع که بیماری‌ای از میمون به انسان منتقل بشه و باعث تغییر رفتار یا حتی قیافه انسان بشه، بیشتر به داستان‌های علمی‌تخیلی یا افسانه‌ها شباهت داره. با این حال، در دنیای واقعی، برخی بیماری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند، که به آن‌ها بیماری‌های زئونوز گفته می‌شود. ولی چیزی به نام بیماری که رفتار یا قیافه انسان‌ها را شبیه میمون‌ها بکند، در پزشکی و علم شناخته شده نیست.

چند ویروس و بیماری مثل "ابولا" یا "HIV" که از حیوانات به انسان منتقل می‌شوند، وجود دارند. این بیماری‌ها معمولاً اثرات جسمی و بیماری‌های جدی به همراه دارند، ولی تغییرات رفتاری یا ظاهری به این شکلی که توصیف کردید، از نظر علمی اثبات نشده‌اند.

بیماری هایی که از میمون به انسان منتقل می شود

بیماری‌هایی که از میمون‌ها به انسان منتقل می‌شوند، معمولاً تحت عنوان بیماری‌های زئونوز شناخته می‌شوند. این بیماری‌ها از حیوانات به انسان منتقل می‌شوند و می‌توانند به دلیل تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا محیط‌های آلوده ایجاد شوند. در اینجا به چند بیماری مهم که از میمون‌ها به انسان منتقل می‌شوند، اشاره می‌کنم:

1. ویروس ابولا (Ebola Virus)

ویروس ابولا یک بیماری ویروسی کشنده است که می‌تواند از میمون‌ها و سایر حیوانات به انسان منتقل شود. این بیماری معمولاً از طریق تماس مستقیم با خون، مایعات بدن یا بافت‌های حیوانات آلوده منتقل می‌شود. اگرچه میمون‌ها میزبان اصلی این ویروس نیستند، اما می‌توانند ناقل آن باشند.

2. ویروس هاری (Rabies)

ویروس هاری می‌تواند از طریق بزاق حیوان آلوده به انسان منتقل شود. اگرچه حیوانات مختلفی می‌توانند این ویروس را انتقال دهند، اما میمون‌ها نیز از جمله حیواناتی هستند که می‌توانند ویروس هاری را به انسان منتقل کنند.

3. ویروس ماربورگ (Marburg Virus)

ویروس ماربورگ مشابه به ویروس ابولا است و می‌تواند از میمون‌ها یا دیگر حیوانات آلوده به انسان منتقل شود. این بیماری باعث تب hemorrhagic (تب خونریزی‌دهنده) می‌شود که می‌تواند کشنده باشد.

4. ویروس هاری جانوران (Simian Immunodeficiency Virus - SIV)

ویروس هاری جانوران (SIV) مشابه به ویروس HIV است که باعث ایدز در انسان می‌شود. این ویروس در ابتدا در میمون‌ها مشاهده شده و برخی از انواع آن می‌توانند به انسان‌ها منتقل شوند و باعث عفونت‌های مشابه HIV در انسان‌ها شوند.

5. تب روده‌ای و تب حصبه (Typhus and Salmonella)

این بیماری‌ها نیز می‌توانند از طریق تماس با میمون‌ها یا محیط‌های آلوده به میمون‌ها به انسان منتقل شوند. تب حصبه معمولاً از طریق مواد آلوده به باکتری‌ها منتقل می‌شود و میمون‌ها می‌توانند ناقل این باکتری‌ها باشند.

6. ویروس انفلوانزا (Influenza)

ویروس‌های آنفولانزای میمون‌ها می‌توانند به انسان‌ها منتقل شوند و باعث شیوع بیماری آنفلوانزا در انسان‌ها شوند. این انتقال ممکن است در اثر تماس نزدیک با میمون‌های آلوده رخ دهد.

7. تب مارا (Monkeypox)

تب مارا یک بیماری ویروسی نادر است که می‌تواند از میمون‌ها به انسان منتقل شود. این بیماری علائمی مشابه آبله دارد و ممکن است باعث بروز ضایعات پوستی، تب و دردهای عضلانی شود. تب مارا معمولاً از طریق تماس نزدیک با میمون‌های آلوده یا سایر حیوانات آلوده به انسان منتقل می‌شود.

این بیماری‌ها معمولاً از طریق تماس مستقیم با خون، بزاق، ادرار یا سایر مایعات بدن میمون‌ها به انسان منتقل می‌شوند. به همین دلیل، در مناطقی که تماس انسان با حیوانات وحشی یا میمون‌ها بیشتر است، خطر ابتلا به این بیماری‌ها بیشتر می‌شود.

نظرات بینندگان