پزشکیان در نیویورک: ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده است

کد خبر : ۳۶۷۷۲۴
پزشکیان در نیویورک: ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده است

پزشکیان در دیدار با رئیس شورای اروپا اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده و در جنگ میان روسیه و اوکراین نیز صرفا به دنبال توقف درگیری‌ها و برقراری صلح است.

به گزارش اینتیتر به نقل از خبرآنلاین، مسعود پزشکیان در سفر خود به نیویورک، در دیدار «شارل میشل» رئیس شورای اروپا با تاکید بر اینکه امروز دنیا بیشتر از هر زمان دیگری به گفت‌وگو و تعامل نیاز دارد تا زبان زور و تهدید، تصریح کرد: دوری و عدم تعامل ذهنیت‌هایی ایجاد می‌کند که بستر سوتفاهم‌ها و تشدید اختلافات می‌شوند، اما گفت‌وگوی بی‌واسطه و تعامل بهتر می‌تواند مطالب را منعکس و منتقل کند.

بنابر روایت ایسنا، رئیس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران هم در داخل کشور و هم در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال گسترش تفاهم، همدلی و همکاری است، افزود: البته عبور از حصار اندیشه‌ها و باورها کار ساده‌ای نیست و نیاز به زمان دارد، اما ما به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصه‌های مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفتگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش تداوم و تشدید جنایات رژیم صهیونیستی را جدی‌ترین نگرانی امروز منطقه و جهان دانست و اظهار کرد: در حالی که بنده با شعار وفاق و همدلی و تعامل با جهان مورد اقبال مردم ایران قرار گرفتم و به ریاست جمهوری رسیدم، رژیم صهیونیستی تلاش کرد با ترور مهمان عزیز ما «شهید هنیه» در روز تحلیف بنده، جمهوری اسلامی ایران را به معرکه جنگ بکشاند.

رئیس‌جمهور با تشریح علل وقوع عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر از جمله ۷۰ سال اشغالگری و جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین گفت: کدام قاعده و چارچوب حقوقی بین‌المللی به یک رژیم به صرف برخورداری از زور اجازه داده که زنان و کودکان و مردم بی‌گناه و بی‌دفاع را در بیمارستان، ‌ مدرسه و پناهگاه‌ها بمباران کند! دنیا با کدام توجیه نظاره‌گر این جنایات است و اقدامی عملی و موثر برای توقف این جنایات انجام نمی‌دهد؟

 پزشکیان در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده و در جنگ میان روسیه و اوکراین نیز صرفا به دنبال توقف درگیری‌ها و برقراری صلح است، تصریح کرد: در زمینه مسئله هسته‌ای نیز جمهوری اسلامی ایران اراده خود را برای حل مسئله نشان داده و امروز نیز آماده مذاکره و تلاش برای حل مسئله هستیم. ایران به هیچ وجه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست و از هر اقدامی در راستای ایجاد و تقویت صلح و امنیت در منطقه و جهان استقبال و حمایت می‌کند. 

«شارل میشل» نیز در این دیدار با سازنده توصیف کردن گفت‌وگوی تلفنی خود با پزشکیان گفت: انتخاب جناب‌عالی به ریاست جمهوری را پنجره و فرصت جدیدی برای احیای گفتگوها با اتحادیه اروپا می‌دانیم. ما دیدگاه‌های شما را به دقت بررسی کرده و معتقدیم می‌توانیم روحیه و اصول مورد تاکید جنابعالی را به ویژه در مسئله احترام به تنوع افکار، تساهل و رواداری، مبنای تعاملاتی سازنده قرار دهیم.

رئیس شورای اروپا با اشاره به وضعیت امروز منطقه و جهان، درخواست اصلی اتحادیه اروپا از جمهوری اسلامی ایران را گفتگوهای جدی درباره مسائل فیمابین عنوان کرد و افزود: ما خواهان نقش‌آفرینی سازنده جمهوری اسلامی ایران در مسئله فلسطین، درگیری‌های اوکراین و حصول توافق درباره مسئله هسته‌ای هستیم. اتحادیه اروپا بر برقراری آتش‌بس فوری در غزه تاکید داشته و مواضع روشنی درباره استیفای حقوق فلسطینیان برای تشکیل یک دولت مستقل دارد.

وی با بیان اینکه ما همواره آماده همکاری و گفتگو برای یافتن راه‌حل‌های مشترک در مسائل مختلف هستیم، ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوها و تعاملات میان دو طرف استمرار داشته باشد.

پزشکیان: به دنبال ایجاد صلح و امنیت با کمک همسایگان هستیم

همچنین، مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک، عصر دوشنبه به وقت محلی، در دیدار «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن قدردانی از ابراز همدردی وی برای درگذشت تعدادی از معدن‌کاران کشورمان در انفجار معدن طبس، این رخداد تلخ را یکی از آثار تحریم‌های ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران و ممنوعیت ورود تجهیزات به کشورمان دانست.

وی در ادامه با بیان این‌که «شعار بنده در انتخابات ریاست جمهوری وفاق در داخل و تعامل با جهان بود»، گفت: رژیم صهیونیستی در روز آغاز رسمی ریاست جمهوری بنده، اقدام به ترور «شهید هنیه» به عنوان مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران کرد و در حالی که ما برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها صبر پیشه کردیم، صهیونیست‌ها بعد از به شهادت رساندن حداقل ۴۱ هزار نفر در غزه، حالا به لبنان هم حمله کرده و تعداد زیادی را به شهادت رسانده‌اند و ما به شکل خیلی جدی نگران گسترش درگیری در تمام منطقه هستیم.

 پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که «جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه با کمک دولت‌های همسایه از جمله کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است»، افزود: ایران به هیچ وجه به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. ما در ۲۰۰ سال گذشته آغازگر هیچ جنگ و درگیری نبوده‌ایم و اساسا به دنبال زندگی در صلح، امنیت و آرامش هستیم.

«آنتونیو گوترش» نیز در این دیدار با تبریک به پزشکیان برای کسب اعتماد مردم ایران و نیز ابراز همدردی با ملت ایران در واقعه جانباختن تعدادی از معدن‌کاران کشورمان، ابراز امیدواری کرد که جمهوری اسلامی ایران در دوره دولت چهاردهم در مسیر توسعه قرار گرفته و منطقه خاورمیانه نیز شاهد صلح، امنیت و آرامش باشد.

دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان این‌که «توقف جنگ در غزه اولویت ماست»، تصریح کرد: واقعه هفتم اکتبر به هیچ‌وجه توجیه‌گر جنایات و کشتار دسته جمعی فلسطینیان در غزه نیست. من بارها این نکته را تکرار کرده‌ام که حجم خسارت‌ها و جانباختگان بی‌سابقه بوده و باید حقوق فلسطینیان هم در غزه و هم در کرانه غربی، با توقف کشتار و همچنین توقف شهرک‌سازی استیفا شود. همچنین نباید اجازه دهیم لبنان به غزه دیگری تبدیل شود.

گوترش ضمن ابراز خرسندی از بهبود روابط و همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خاطرنشان کرد: برای شما، کشورتان و تاریخ غنی و کهن شما ارزش و اهمیت زیادی قائل هستم. من در زمان ریاست کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل چند بار به ایران آمدم و از نزدیک عمق مهمان‌نوازی شما به خصوص نسبت به مردم افغانستان را با وجود عدم ارسال کمک‌های بین‌المللی دیده‌ام و از حس همدلی، هم‌یاری و انسان‌دوستی شما ایرانیان کمال قدردانی را دارم و امیدوارم این روحیه به تقویت و ارتقای سطح همکاری‌های منطقه‌ای بیانجامد.

نظرات بینندگان