واکنش ظریف به حاشیه های ایجاد شده درباره ویزای آلمان
معاون راهبردی رئیسجمهور به ادعای حمید رسایی درباره درخواست ویزای شنگن آلمان پاسخ داد.
به گزارش اینتیتر به نقل از ایلنا، محمدجواد ظریف در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه میگویند شما درخواست ویزای شنگن دادهاید درست است، گفت: در سفر به داووس هواپیما در فرانکفورت قرار بود توقف کند. دوستان تشریفاتی گفتند ویزا بگیریم. بعد هم از استانبول رفتیم و ویزا را هم نخواستیم.
وی افزود: گرفتن ویزا برای کسانی که ماموریت خارجی دارند یک موضوع طبیعی است و صرفا ماموریت خارجی مربوط به وزارت امور خارجه نیست.
ظریف با بیان اینکه اگر عراق هم ویزا می خواست و قرار بود در مسیر عراق ویزایی می داشتیم، علی القاعده باید ویزا می گرفتیم، گفت: در سفر داووس هم احتمال داشت به خاطر اینکه پروازها هماهنگ نمیشد یه توقفی یا در وین یا در فرانکفورت داشته باشیم اخیراً برای توقف هم ویزا میخواهند و لذا مراحل درخواست یک ویزای شنگن را شروع کردند معمولاً هم وقتی میخواهند یک ویزا بگیرند به جای اینکه ۱۰ بار بروند درخواست بکنند یک درخواست شنگن ۶ ماهه میکنند.
معاون راهبردی رئیس جمهور افزود: البته خب دوستان لطف ویژهای به بنده دارند در همه موارد، اینها را برجسته میکنند که خیلی چیز عجیبی است.
ظریف درخصوص درخواست ویزا برای همسرش نیز گفت:خوب وقتی هم که وزیر بودم در بعضی از سفرها همراه با همسرم با هزینه خودم سفر میکردیم، همسرم در جلساتی به زبان انگلیسی سخنرانی میکرد و هزینه اش را خود ما میدادیم، منفعت آن را جمهوری اسلامی می برد یعنی واقعا این تنگ نظری است.
وی افزود: شکر خدا پرواز به سوئیس از استانبول جور شد و ما مجبور نشدیم اصلاً درخواست ویزای شنگن را به سفارت آلمان ارائه دهیم ولی اصلاً خیلی چیز عجیبی است که یک نامه نگاری داخلی در مورد یک ویزا برای حضور در یک جلسه بین المللی که گزارش آن برای همه ارسال شده است، به یک موضوعی برای سر و صدا تبدیل می شود.
ظریف در پاسخ به اینکه برخی نمایندگان زیاد به این موضوع می پردازند؛ گفت: فکر می کنم این کار را به عنوان تفنن انجام میدهند .
وی درپاسخ به سوالی درمورد اظهارات شب گذشته ترامپ برای مذاکره گفت: در این زمینه آقای رئیس جمهور و آقای عراقچی صحبت می کنند.
معاون راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص FATF و تاثیر تصویب آن بر مبادلات بین المللی، گفت: ما بیشتر در ارتباط با کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون مبارزه با تروریسم صحبت میکنیم. هر کسی بگوید اینها مانع نیست علی القاعده اطلاع خوبی درباره وضعیت مبادلات بینالمللی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: البته درست است که تحریم یک مقدار از روابط ما را تحت تاثیر قرار میدهد اما ممنوعیتها یا معضلات FATF نیز قدری دیگر از روابط ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
معاون راهبردی رئیسجمهور با بیان اینکه تعاملات ما با چین و روسیه از هر دو متاثر میشود، گفت: اینگونه نیست که بگوییم تا وقتی تحریمها وجود دارد FATF فایدهای ندارد یا تا وقتی که FATF هست تحریمها مشکلی نیست اینها با هم ارتباط دارند و هر کدام را که بتوانیم رفع کنیم مناسب است.
ظریف ادامه داد: ضمن اینکه ما همه مقررات FATF را در کشور به عنوان مقررات داخلی رعایت میکنیم و در این ارتباط قانون و مصوبه داریم همه بانکهای ما کاملا موارد ضدپولشویی که سیاست خود دولت و نظام است را رعایت می کنند، پولشویی در خدمت کارهای غیرقانونی و مواد مخدر و تجارت انسان است.
وی تصریح کرد: ما خودمان در کشور با این جنایت و جرم مقابله میکنیم و پولشویی را جرمانگاری کردیم و قوانین داخلی در این ارتباط داریم بنابراین دلیلی ندارد در سطح بینالمللی بنگاههای تجاری ما از این رنج ببرند و متحمل خسارت شوند چراکه باعث میشود اینها نتوانند با دیگر رقبای خود رقابت کنند و جنس آنها گرانتر شود و هزینههای آنها افزایش یابد.
معاون راهبردی رئیسجمهور یادآور شد: تقاضای من این است که با این موضوعات خارج از یک بحث احساسی و شعاری برخورد شود و به روشی که منافع ملی حتی حمایت از منافع مقاومت که آن هم جزو منافع ملی است و مغایر منافع ملی ما نیست بلکه باعث قدرت کشور میشود در آن چارچوب نگاه شود.
ظریف در پاسخ به این سوال که گفته میشود تصویب FATF بدون مذاکره با آمریکا تاثیری ندارد، گفت: مذاکره با آمریکا راهحل مشکلات ما نیست، راهحل مشکلات ما برداشتن تحریمها و موانع است.همان شعر معروف که میگوید «ما را به خیر تو امیدی نیست، شَر مرسان» هدف از کاری که وزارت خارجه انجام میدهد این است که موانع روابط ما با چین، آفریقا، روسیه و همسایگان برداشته شود.
وی افزود: بعید میدانم کَسی در دولت چشم امیدی به آمریکا داشته باشد بلکه ما میخواهیم موانع برداشته شود. آمریکاییها به ما ضرر نرسانند، اگر ادعای آنها این است که ما به دنبال سلاح هستیم حضرت آقا که در این زمینه فتوا دادهاند و قبلا هم ایران تعهد کرده است که دنبال سلاح نباشد آنها فقط موانع را بردارند.