از موفقیت «پیرپسر» در سینما تا شکستن رکورد فروش کتاب در کشور

کد خبر : ۴۱۷۸۴۹
از موفقیت «پیرپسر» در سینما تا شکستن رکورد فروش کتاب در کشور

در هفته‌ای که گذشت، اخبار فرهنگ و هنر ایران و جهان شاهد تحولات قابل توجهی بود که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

به گزارش اینتیتر به نقل از برنا، در هفته‌ای که گذشت، اخبار فرهنگ و هنر ایران و جهان شاهد تحولات قابل توجهی بود که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت. از منصوب شدن ابراهیم حیدری به عنوان دبیر سی‌وسومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گرفته تا رکورد‌های تازه در فروش کتاب در سامانه بازار کتاب، همه و همه نشان‌دهنده رشد و پویایی این حوزه‌ها در شرایط بحرانی کشور است.
 
در سینما، فیلم‌های اکران‌شده به ویژه «پیرپسر» در صدر فروش قرار گرفتند و در کنار آن، فراخوان جشنواره‌های بین‌المللی همچون جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

در سطح بین‌المللی نیز، جشنواره‌های سینمایی همچون کارلووی‌واری با معرفی برندگان خود به رونق سینمای جهانی افزود. از سوی دیگر، درگذشت یعقوب صباحی، بازیگر نام‌آشنای تئاتر و تلویزیون ایران، باعث اندوه دوستداران هنر شد. 

ابراهیم حیدری دبیر سی‌وسومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران شد

محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی ابراهیم حیدری؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران را به عنوان دبیر سی‌وسومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.

افزایش سه‌برابری خرید کتاب در شرایط جنگی

سامانه بازار کتاب در حالی طی بازه یک‌ماهه از ۲۰ خرداد تا ۲۰ تیر ۱۴۰۴ شاهد رشد کم‌سابقه‌ای در میزان فروش و تعداد خریداران بود که کشور وضعیت جنگی و محدودیت‌های ناشی از آن را از سر می‌گذراند.

بر اساس گزارش آماری منتشرشده از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران، تعداد خریداران کتاب در سامانه بازار کتاب در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته بیش از سه برابر شده و فروش ریالی نیز رشدی چشمگیر داشته است؛ اتفاقی که بخش عمده آن مرهون تداوم حمایت‌ها در این حوزه است.

آمار رسمی نشان می‌دهد در بازه مورد بررسی در سال ۱۴۰۳، ۲هزار و۴۲۱ نفر با خرید ۶هزار و ۶۰۳ جلد کتاب مبلغی حدود ۸میلیارد و ۷۴۲ میلیون و ۳۸۵ هزار و ۳۵۰ ریال هزینه کردند. در حالی‌که در سال ۱۴۰۴، این ارقام به‌طور چشمگیری افزایش یافت و به ۷هزار و ۲۶۱ خریدار، ۱۴هزار و ۵۰۸ جلد کتاب و مجموع مبلغ خرید به ۲۴میلیارد و ۱۱۶میلیون و ۵۱۱هزار و ۳۲۵ریال رسید.

بر اساس داده‌ها، یارانه استفاده شده در خرید کتاب در بازه ۲۰ خرداد تا ۲۰ تیر سال گذشته (۱۴۰۳) ۱ میلیارد و ۵۹۱ میلیون و ۶۰۶ هزار و ۸۶۴ ریال بود، در حالی که در سال جاری (۱۴۰۴) به ۳ میلیارد و ۶۳۱ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۱۶۱ ریال افزایش یافته است.

همچنین یارانه پستی، که هزینه‌های ارسال کتاب را در اقصی‌نقاط کشور کاهش می‌دهد، از ۲ میلیارد و ۱۴ میلیون و ۵۰۰هزار ریال در سال ۱۴۰۳ به ۴ میلیارد و ۳۹۱میلیون و ۱۰۰هزار ریال در سال ۱۴۰۴ رسیده است.

سینما میزبان ۲۳۰ هزار مخاطب شد؛ «پیرپسر» در صدر فروش

در روز‌های چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هفته گذشته و طبق آمار احصا شده از ۲۵۶ مجموعه و پردیس سینمایی و ۷۱۷ سالن در سراسر کشور، بیش از ۲۳۰ هزار مخاطب به تماشای فیلم‌های حاضر در سبد اکران نشستند و در مجموع گیشه سینمای ایران فروشی در حدود ۲۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را تجربه کرد.

در این مدت فیلم «پیر پسر» با جذب ۱۱۴ هزار و ۷۱۵ مخاطب و فروشی در حدود ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، نزدیک به ۵۰ درصد از کل مخاطبان را به خود اختصاص داده است. همچنین دو فیلم «صددام» با ۵۵ هزار و ۷۱۶ و «سلام‌علیکم حاج‌آقا» با ۱۶ هزار و ۴۵۹ مخاطب در رتبه دوم و سوم قرار گرفتند.

همچنین سینما‌های کوروش با ۱۶ هزار و ۹۱۵ ایران مال با ۱۰ هزار و ۶۵۱ آزادی با ۷ هزار و ۸۷۰ و هنر شهر آفتاب شیراز با ۷ هزار ۱۴۵ مخاطب به ترتیب به‌عنوان پردیس‌های پرمخاطب در سراسر کشور معرفی شدند.
فیلم کمدی «مرد عینکی» به کارگردانی کریم امینی و تهیه‌کنندگی ابراهیم عامریان نیز از ۲۵ تیرماه به چرخه اکران اضافه خواهد شد و انتظار می‌رود با حضور این فیلم کمدی، شاهد افزایش قابل توجه مخاطبان در تابستان ۱۴۰۴ باشیم.

انتشار فراخوان جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان

بر اساس فراخوان سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان زمان ثبت‌نام و ارائه نسخه قابل بازبینی تمام آثار از ۲۵ تیر تا ۵ شهریور است. جشنواره امسال در سه بخش ملی، بین‌الملل و بخش ویژه برگزار می‌شود.

در بخش ملی، فیلم‌های بلند، کوتاه و پویانمایی برای دریافت پروانه زرین رقابت می‌کنند. بخش بین‌الملل جشنواره تولیدات سینمایی بلند و کوتاه خارجی سال ۲۰۲۴ به بعد است که فراخوان این بخش از طرف معاونت امور بین‌الملل جشنواره برای متقاضیان ارسال شده است. بخش ویژه جشنواره ۳۷ نیز شامل: کودکان جنگ ۱۲ روزه، کودکان غزه و جایزه فیلم‌های آسیایی است.

متقاضیان برای ارائه نسخه اولیه، ضمن ثبت نام در سامانه جشنواره به نشانی www.portal.icff.ir یک نسخه از فیلم خود را باید به دبیرخانه جشنواره (مدیریت ارزشیابی و داوری آثار) ارسال کنند. زمان‌بندی اعلام شده برای ثبت درخواست‌ها قطعی است و پیشنهاد می‌شود متقاضیان محترم ثبت نام و بارگذاری مدارک خود را به روز‌های پایانی موکول نکنند.
همچنین مقررات و زمانبندی برگزاری هشتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران نیز در فراخوان جداگانه‌ای اعلام می‌شود.

سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان ایران ۱۲ تا ۱۶ مهر با دبیری حامد جعفری برگزار می‌شود.

صالحی: نقش هنرمندان در جنگ ۱۲ روزه اساسی و قابل توجه بود

سیدعباس صالحی در یکصد و هفدهمین جلسه شورای هنر با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲روزه و اشاره به نقش مدیریت عالی و تدابیر مقام معظم رهبری در جنگ ۱۲ روزه، گفت: یکی از دستاورد‌های این جنگ برای کشور، وحدت و همدلی اجتماعی است که در جامعه ایجاد شده است.

صالحی اظهار کرد: اکثریت مردم پاسخ نظامی ایران به حملات دشمن را خوب و خیلی‌خوب ارزیابی کرده‌اند و معتقدند دولت در مدیریت بحران پیش آمده و تامین نیاز‌های جامعه خوب عمل کرده‌است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: نقش چهره‌ها و اصحاب فرهنگ و هنر در این جنگ و ایجاد همبستگی ملی، نقشی اساسی و قابل توجه بود و ما شاهد همراهی و همدلی خیلی خوبی از چهره‌ها و تشکل‌های هنری در رشته‌های مختلف سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شاعران، و نویسندگان بودیم.

«یعقوب صباحی» بازیگر سینما و تلویزیون درگذشت

یعقوب صباحی، بازیگر باسابقه تئاتر و تلویزیون که در روز‌های گذشته به دلیل عارضه مغزی و قلبی در کما به سر می‌برد بعدازظهر روز دوشنبه ۲۳ تیرماه درگذشت.

این بازیگر از چهره‌های شناخته‌شده تئاتر ایران متولد سال ۱۳۴۰ بود که از دهه ۱۳۶۰ فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرده و در طی چهار دهه، در بیش از ۱۰۰ اثر نمایشی، تلویزیونی و سینمایی به ایفای نقش پرداخته بود. 

صباحی با کارگردان‌های برجسته تئاتر همکاری داشته و از آثار تئاتری او می‌توان به نمایش‌های «سقراط»، «ترور»، «فاوست»، «باغ آلبالو»، «مکبث»، «توقف اتانازی»، «حق با مردم بود»، «عدم» و… اشاره کرد.

برندگان جشنواره کارلووی واری ۲۰۲۵ معرفی شدند؛ جایزه بزرگ به فیلم چک و اسلواکی رسید

پنجاه‌ونهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری از ۴ تا ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۵ در شهر کارلووی‌واری جمهوری چک برگزار شد. این رویداد معتبر که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های سینمایی اروپای مرکزی شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر جایگاه ویژه‌ای در تقویم سینمای جهان پیدا کرده است.

در مراسم افتتاحیه، پیتر سارسگارد، بازیگر آمریکایی، و ویکی کریپس از لوکزامبورگ با دریافت جایزه رئیس جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین در شب اختتامیه، استلان اسکارسگارد، بازیگر برجسته سوئدی به پاس یک عمر دستاورد هنری تجلیل شد.

در پنجاه‌ونهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری، مجموعا ۱۷۵ فیلم شامل ۱۰۸ فیلم بلند داستانی، ۲۳ مستند بلند و ۴۴ فیلم کوتاه به نمایش درآمد که از این میان ۳۶ فیلم نخستین‌نمایش جهانی خود را تجربه کردند.

برندگان بخش‌های مختلف جشنواره:جایزه بزرگ (گوی بلورین بهترین فیلم):

فیلم «ترجیح می‌دهم در دل طبیعت دیوانه شوم» – کارگردان: میرو رمو

جایزه ویژه هیئت داوران:

فیلم «بیداد» – کارگردان: سهیل بیرقی

جایزه بهترین کارگردانی (مشترک):

ویتائوتاس کاتکوس – فیلم «مهمان»

ناتان آمبروسیونی – فیلم «از روی عشق»

جایزه بهترین بازیگر زن:

پیا تیلتای – فیلم «مامان صدام نکن»

جایزه بهترین بازیگر مرد (قدردانی):
آلکس برندموهل – فیلم «وقتی رودخانه دریا می‌شود»

تقدیر ویژه هیئت داوران (بازیگری):
کاترینا فالبرووا – فیلم «صدا‌های شکسته»

برندگان بخش رقابتی Proxima:

جایزه اصلی:

فیلم «شهر شن» – کارگردان: مهدی حسن
جایزه ویژه هیئت داوران:

فیلم «پزشکی قانونی» – کارگردان: فدریکو آته‌هورتوا آرتگا

تقدیر ویژه هیئت داوران:

فیلم «قبل / بعد» – کارگردان: مانوئل دوپونت

گوی بلورین دستاورد هنری:
استلان اسکارسگارد

نظرات بینندگان