پزشکیان وزرایش را تغییر خواهد داد؟
همه ذرهبین دست گرفتهاند و کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان را بررسی میکنند. یکی از کمرنگ بودن حضور چهرههای اصلاحطلب میگوید و دیگری ازعدم تناسب تخصصگرایی با شعارهای پزشکیان. از یک طرف انتقاد از حضور چهرههای نظامی شنیده میشود و از طرف دیگر میگویند مجلس نباید به این کابینه رای بدهند.
به گزارش اینتیتر به نقل از به نقل از ساعدنیوز، در همین راستا اصلاح طلبان نزدیک به محمدجواد ظریف، معاون مستعفی دولت پزشکیان از فهرست وزرای پیشنهادی ناراضی هستند و به شدت از انتخاب پزشکیان انتقاد کردند. حواشی جنجالی کابینه پیشنهادی پزشکیان بر سر گزینههای وزارتخانههایی چون کشور و آموزش و پرورش است که طبق گفته منتقدان اصلاحطلب از آنچه که پزشکیان در ایام انتخابات وعده داده فاصله بسیاری دارد.
اما در طیف مقابل (اصولگرایان)، از فهرست پیشنهادی دولت به طور ویژه استقبال کردهاند که این رضایتمندی را میتوان در واکنش امروز روزنامه همشهری و یادداشت محسن مهدیان به وضوح دید و یا در موضع خفیفی که روزنامه کیهان داشته است و یا حتی در موضع گیری روز گذشته روزنامه فرهیختگان حاکی از آن است که جناح راست به طور نسبی موافق کابینه پزشکیان هستند.
محسن مهدیان: آقای پزشکیان که بهدرستی شعار وفاق را مطرح کرده، با سروصداهایی که بلند شده نشان میدهد مسیر درستی را انتخاب کرده است.
کیهان: میل رسیدن به مقام و سهمخواهی از دولت به تمامیتخواهی رسیده است. توقع داشتهاند رئیسجمهور وابسته و تابع آنها باشد و دیکتههای آنان را بنویسد!
نکته قابل توجه این است که منقدان اصلاح طلب پزشکیان این دولت را نه دولت سوم خاتمی و روحانی بلکه دولت دوم ابراهیم رئیسی توصیف کردهاند!
نکته بحث برانگیز فهرست وزرای پیشنهادی بدون شک همان نام اسم اسکندر مومنی، گزینه پیشنهادی وزارت کشور است که گفته شده از چهرههای نزدیک به سردار رادان است و بر اساس آنچه که در رسانه ها مطرح شده است، حضور اسکندر مومنی در ساختمان فاطمی، احتمالا تداوم سیاستهای وزیر کشور دولت رئیسی را تضمین میکند که این بر خلاف وعدههای پزشکیان در حوزه سیاست داخلی و مسائل اجتماعی در دوران انتخابات ریاست جمهوری است.
روزنامه اعتماد در همین خصوص یادداشت عباس عبدی درباره دولت آقای پزشکیان با عنوان خطاب به طرفهای ماجرا را منتشر کرده که در بخشی از آن آمده است: آقای پزشکیان اولین چیزی را که باید دقت کنند این است که انتقادات روزهای اخیر نه یک تهدید بلکه یک فرصت و ظرفیت است. اینها لزوما از روی دشمنی و خباثت نیست. نیازی به دادن پاسخهای جدلی از سوی نزدیکان نیست. این چهره دیگر سیاست است. وزارت آموزش و پرورش خط قرمز شماست. ولی برای آموزش و پرورش باید به گونهای عمل شود که آینده فرزندان این کشور نابود نشود.
سیاستهای سه سال گذشته در آموزش و پرورش، حتی خطرناکتر از بهرهبرداری بیرویه از منابع آبی و انرژی کشور است و باید وزیری باشد که سرمایههای انسانی کشور را در آینده حراست کند. برای وزارت کشور نیز افراد شایستهای بودند که میتوانستند ملاحظات رسمی حکومت را نیز در نظر بگیرند، و معلوم نیست که چرا تأیید نشدند؟ با این ملاحظات معتقدم که میتوان در این دو مورد تجدید نظر کرد، هر چند هیچ شناخت ویژهای از هیچ کدام از دو فرد محترم پیشنهادی برای این دو وزارتخانه ندارم. اگر هم تجدید نظر را صلاح نمیدانید، آیا حاضرید که درباره درستی عملکرد آنان از ابتدا خودتان تضمین دهید؟ چون تضمین شخصی شما میتواند تعیینکننده باشد.
واکنش برخی چهرههای سیاسی درباره گزینه وزارت کشور را بخوانید:
علی جنتی، وزیر ارشاد دولت روحانی: فضاحتی بالاتر از این نیست که یک فرد آن هم باتخصص پلیس راهور رادر یک زدوبند سیاسی به عنوان وزیرکشور به مجلس پیشنهاد کنید واقعا این اندازه قحط الرجال وجوددارد؟اصولا شناختی ازوظایف خطیر،متنوع و گسترده وزارت کشور دارید؟ جناب دکترپزشکیان! لااقل به آبروی دولت خودفکر کنید.
پروانه سلحشوری، فعال سیاسی: پزشکیان درمعرفی گزینه وزارت کشور نمره مردودی گرفت.
مریم شکرانی، روزنامهنگار: آقای پزشکیان حاصل این همه وقت برای انتخاب اصلح در وزارت کشور این بود؟ خسته نباشین.
محمدرضا مهاجری، چهره اصولگرا: اگر شایعه کنارگذاشتن اسکندر مومنی از کاندیداتوری وزارت کشور درست باشد، یک خبر خوش و بلکه بسیار خوش است. نظامیانی که پس از انقلاب، وزیر کشور بودهاند (نجار و محصولی در دوره احمدینژاد ، احمد وحیدی در دولت رئیسی) یکی از یکی ضعیفتر عمل کردهاند.
بهروز عزیزی، روزنامه نگار: آقای پزشکیان آیا اسکندر مومنی وعده شما درباره گشت ارشاد را محقق می کند؟
البته از شب گذشته اکانت های بسیاری در حال مطرح کردن اسامی جدیدی هستند که احتمالا پزشکیان در دقیقه نود بخواهد برای رضایت افکار عمومی و طیفی که به او رای دادند فرد جدیدی را برای وزارت کشور معرفی کند.
از محسن مهرعلیزاده، چهره اصلاح طلب و از مدیران ارشد دولت محمد خاتمی به عنوان گزینه جدید وزارت کشور نام بردهاند و اینکه مجلس اصولگرای دوازدهم چه واکنشی به انتخاب او از خود نشان بدهد مشخص نیست که همین موضوع بر ادامه حواشیهای اخیر دامن خواهد زد.
نام محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت روحانی و از روحانیون بلند مرتبه هم به عنوان جایگزین اسکندر مومنی مطرح شده است. باید دید پزشکیان به خواست حامیان خود تن خواهد داد و یا به مانند یک ماه گذشته پس از ورودش به ساختمان پاستور سعی خواهد کرد وارد تنش و تقابل به هیچ جناح سیاسی نشود.