فوری؛ واریز علی الحساب برای بازنشستگان تامین اجتماعی صورت گرفت؟
این درحالیست که قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان سال گذشته در جریان تصویب برنامه هفتم توسعه در مجلس به تصویب رسیده بود و قوه مقننه دولت را ملزم به اجرای این قانون از ابتدای سال ۱۴۰۳ کرده بود.
به گزارش اینتیتر به نقل از ساناپرس، با گذشت چهار ماه از سال همچنان خبری از اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان نیست و مبلغی به عنوان علیالحساب در تیرماه به حساب بازنشستگان واریز شده است.
بر اساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. آییننامه اجرایی این بند به تصویب هیات وزیران میرسد.
بر اساس قانون تمامی بازنشستگان باید از ابتدای سال جاری با اعمال افزایش ۴۰درصدی همسانسازی حقوق مواجه میشدند، اما طبق اعلام وزیر کار همسانسازی حقوق بازنشستگان همزمان با اجرای قانون برنامه هفتم توسعه عملیاتی خواهد شد.
طبق اعلام رسمی مجلس، همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و بازنشستگان کارگری براساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی خواهد شد و هیچ تبعیض و تغییری در رابطه با هیچ از گروههای بازنشستگی وجود ندارد.
با وجود اینکه منابع مورد نیاز برای تامین همسانسازی حقوق بازنشستگان سایر صندوقها از محل افزایش یکدرصدی مالیات بر ارزش افزوده انجام میشود، منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم باید از محل رد دیون دولت به این سازمان انجام شود.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی در خصوص زمان صدور احکام جدید متناسبسازی حقوق بازنشستگان توضیحاتی ارائه کرد.
محمد محمدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ابلاغ برنامه هفتم پیشرفت، اظهار کرد: باتوجه به ابلاغ برنامه هفتم پیشرفت توسط رئیس مجلس شورای اسلامی، سازمان تامین اجتماعی حسب مورد نسبت به تدوین پیشنویس آئیننامههای اجرایی هر یک از موارد موردنیاز جهت ارائه به مراجع ذیصلاح اقدام کرده است.
وی افزود: همچنین به موجب جزء ۲ بند “ر” ماده ۲۸ قانون مذکور درخصوص اجرای متناسبسازی، صراحتا سازمان تامین اجتماعی مکلف شده در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان اقدام کند به نحوی که در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری
محمدی ادامه داد: به عبارتی دیگر، در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی با اصلاحات و الحاقات بعدی، سازمان تامین اجتماعی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به متناسبسازی مستمری آن دسته از مستمریبگیران مشمول اقدام کند به نحوی که در سال اول ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد پرداخت شود.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این سوال که احکام جدید متناسبسازی حقوق بازنشستگان چه زمانی مشخص میشود؟ گفت: با توجه به اینکه بهبود وضعیت معیشت مستمری بگیران همواره مورد نظر بوده و اساسا از وظایف این سازمان تلقی میشود؛ مقرر است با تامین بارمالی مربوطه از محل بند “د” تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، اقدامات اجرایی لازم به منظور اجرای کامل این حکم قانونی و صدور احکام جدید متناسب سازی مستمری بگیران طی ماه های آتی صورت پذیرد.
تا قبل از چهارم تیرماه، حدود ۴۰ هزار بازنشسته کارگری برای دریافت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی صندوق تامین اجتماعی ثبت نام کرده و حایز شرایط دریافت شناخته شده اند.
براساس اعلام تامین اجتماعی، قرار بوده دور اول پرداخت وام ضروری سال ۱۴۰۳ در تیرماه انجام شود. حالا بازنشستگانی که چند هفته است برای دریافت وام ثبت نام کرده اند، در انتظار واریز آن به حساب خود هستند.
بازنشستگان میپرسند آیا واریز وام در روزهای آینده انجام میشود یا کار به ماه بعد میکشد؛ در عین حال، مشخص نیست دور بعدی ثبت نام برای وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی از چه زمانی آغاز خواهد شد و سهمیه آن چقدر است.