آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ | خبر داغ برای بازنشستگان

کد خبر : ۳۶۷۰۳۴
آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ | خبر داغ برای بازنشستگان

آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ را در این مطلب بخوانید.

به گزارش اینتیتر، علی دهقان کیا، درباره آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان خبر داد : در برنامه هفتم توسعه، سازمان تامین اجتماعی برای سایر سطوح موظف است همسان سازی را انجام دهد و از اول سال هم قابل اجرا است منتها به دلیل انتخابات مجلس یک عقب افتادگی به وجود آمد، اما با فشار‌های سازمان و مدیران تامین اجتماعی مبلغ سه میلیون تومان برای حداقل بگیران و سایر سطوح واریز شد.افزایش حقوق حداقل بگیران باید براساس نرخ تورم باشد، اما هرساله میزان افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان نسبت به تورم کمتر بوده، حداقل بگیران در حال حاضر یک سوم سبد معیشت خانوار دریافتی دارند و حداقل حقوق یک خانوار باید ۲۰ میلیون تومان باشد تا یک زندگی معمولی سپری شود.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزود: بررسی مصوبه دو فوریتی متناسب سازی حداقل بگیران با بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت جدید تداخل پیدا کرد و کار ما عقب افتاد، سازمان تامین اجتماعی خواستار این موضوع بود که تصمیمات گرفته شده برای سایر سطوح و حداقل بگیران باشد.

دهقان کیان در پاسخ به این سوال که علت عدم واریز مابه التفاوت حقوق تیر و مردادماه چیست، گفت: مبلغ ۳ میلیون تومان علی الحساب متناسب سازی با دستور نهاد ریاست جمهوری واریز شد، اما بعد از آن ما برای پرداخت دستوری نداریم و فقط لایحه دو فوریتی است که بایستی مجلس زودتر به آن رسیدگی کند.

براساس چارچوب متناسب‌سازی مستمری و مقرری سال ۱۴۰۳، «۶درصد به همراه یک‌میلیون تومان مبلغ ثابت» به پایه مستمری‌های اسفند (۱۴۰۲) بازنشستگان ارجمند صنعت نفت و در سقف ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان افزوده شد.

متناسب‌ سازی یادشده ۱۰.۵درصد مستمری‌ های حداقلی و ۱۰درصد میانگین مستمری‌ها را افزایش می‌دهد، بنابراین امسال با احتساب افزایش ۲۰درصدی فروردین‌، نرخ افزایش مستمری‌ها درمجموع بیش از ۳۰درصد شده است.

متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان صنعت نفت، با مدنظر قرار دادن عدد ثابت در چارچوب رویکرد حمایتی بیشتر از مستمری‌های حداقلی، اجرایی شده است.

صندوق‌های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت تعدیل و تعهدها را با رعایت قواعد بیمه‌ای و تأمین بار مالی تضمین‌شده و بین‌نسلی عملیاتی می‌کند.

محمد کردی، رئیس کانون بازنشستگان کشوری استان البرز، با اشاره به اینکه طبق برنامه هفتم توسعه، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از ابتدای سال جاری بر اساس فرمول ۳۰-۳۰-۴۰ انجام شود، اظهار داشت: متأسفانه تأخیر در تدوین آیین‌نامه اجرایی باعث شده است که بازنشستگان برای سه ماهه فروردین، اردیبهشت و خرداد مجموعاً سه میلیون تومان به عنوان علی‌الحساب دریافت کنند. قرار بود مابقی حقوق با تدوین آیین‌نامه اجرایی و صدور احکام جدید به بازنشستگان پرداخت شود، اما تا کنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

گفتنی است مبلغ علی الحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان برای برخی افراد واریز شده است. برای عده ای نیز این مبلغ تا سقف سه میلیون تومان و برای عده ای دیگر کمتر از سه میلیون تومان پرداخت شده است.

از زمانی که خبر واریز مبلغ علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری اعلام شد، احساس ناامیدی در میان بازنشستگان تأمین اجتماعی به وجود آمد. هرچند این مبلغ یک میلیون تومان است و نمی‌تواند مشکلات بازنشستگان را حل کند، اما بازنشستگان کارگری از دریافت این مبلغ نیز بی‌بهره مانده‌اند.

همسان‌ سازی حقوق یا یکسان‌ سازی دریافتی بازنشستگان از دهه ۸۰ میان گروه‌های مختلف مطرح شده است. هدف این طرح کاهش تفاوت‌های قابل توجه میان دریافتی بازنشستگان و شاغلان و هم‌ سطح کردن حقوق آن‌ها با سطح شاغلان و تورم کشور بوده است.در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲، نمایندگان در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی (یک) ماده ۲۹ این لایحه درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان موافقت کردند. این بند با ۲۰۲ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.

محمد اسدی، رئیس کانون بازنشستگان، اظهار داشت: بار دیگر میان بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان لشگری و کشوری تبعیض قائل شده‌اند. مبلغ یک میلیون تومان مربوط به همسان‌ سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی هنوز واریز نشده است، در حالی که این مبلغ برای بازنشستگان کشوری و لشگری پرداخت شده است.

اسدی در ادامه می‌افزاید: سازمان تأمین اجتماعی با پشتوانه صندوق‌هایی که ۳۰ سال بیمه شدگانش حق بیمه به آن واریز کردند امروز از پرداخت مبلغ همسان‌سازی ناتوان است.

او تأکید می‌کند ناتوانی سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مبالغ همسان‌سازی به بهانه عدم تأمین منابع مالی است.

اسدی اضافه کرد: ضعف مدیریت درادوار گذشته باعث شده که امروز بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور با ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه شده از پرداخت ماهانه یک میلیون تومان برای همسان‌سازی ناتوان باشد.

رئیس کانون بازنشستگان گفت: همین مبلغ اندک یک میلیون تومان هم به بسیاری از بازنشستگان تعلق نمی‌گیرد. چرا که در اجرای قانون همسان‌سازی بر اساس مصوبات مقرر گردید مبلغ همسان‌سازی برای حداقل بگیران اجرا شود.

خبرآنلاین نوشت، محمد اسدی رئیس کانون بازنشستگان از اصلاح این مصوبه خبر داد و گفت: با اجرای این قانون انتقادات زیادی از سوی غیر حداقل بگیران مطرح شد که بر اساس تلاش‌های صورت گرفته در برنامه هفتم توسعه با ارائه یک طرح دو فوریتی قانون ملزم با اتصال غیر حداقل بگیران به قانون همسان‌ سازی شده است.

این فعال بازنشستگان ادامه داد: درباره جزئیات اجرای این قانون مقرر گردید ۱۰ درصد پایه حق غیر حداقل بگیران در پرداخت همسان سازی در نظر گرفته شود.

او با اشاره به اینکه تبعیض در میان بازنشستگان کشوری- لشگری و تأمین اجتماعی بسیار مشهود است گفت: متأسفانه ما بازنشستگان نمی‌دانیم پرداخت همسان‌سازی تأمین اجتماعی وظیفه چه ارگانی است، مگر سازمان تأمین اجتماعی مستقل نیست و صندوق در اختیار او نیست.

اسدی تأکید کرد: صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی موظف است به بازنشستگان و تأخیر در پرداخت‌ها همسان‌سازی پاسخگو باشد.

صحبت‌های رئیس کانون بازنشستگان می‌تواند نویدبخش این باشد که مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی سازمان تأمین اجتماعی در راه است.

دلیل تاخیر اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

بهروز محبی نجم‌آبادی، ضمن اشاره به تاخیر در روند اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بیان داشت: مجلس بر اساس برنامه هفتم توسعه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی را در دستور کار داشت و آن را مصوب کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و تبدیل به قانون شد افزود: متاسفانه در زمان لایحه بودجه و بودجه‌نویسی ۱۴۰۳ متوجه شدیم دولت این موضوع را در نظر نگرفته است.

وی اظهار کرد: در آن زمان لایحه دولت را پس فرستادیم و اعلام کردیم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی در لایحه بودجه حتما باید دیده شود اما دولت در منابع دچار مشکل بود.

محبی نجم‌آبادی گفت: در نهایت مجلس مصوب کرد قانون مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و ما مبلغی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان را در ۳ سال متوالی «۴۰ درصد، ۳۰ درصد، ۳۰ درصد» بتوانیم همسان‌سازی کنیم که بازنشسته ما در انتهای ۳ سال معادل ۹۰ درصد شاغل دریافتی داشته باشد، در نهایت این اتفاق افتاد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات افزود: اما تغییر و تحولات ماه‌های اخیر و تغییر دولت باعث شد اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی طول بکشد و به اطاله موضوع بیانجامد.

نجم‌آبادی با اشاره به اینکه آیین‌نامه شیوه اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی باید توسط سازمان اداری استخدامی آماده شود گفت: بخشی از تاخیر ناشی از این موضوع است که به زودی انجام و به سازمان بازنشستگی کشور ابلاغ می‌شود و احکام اعمال خواهد شد.

وی گفت: به طور کلی منابع برای اجرای قانون همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان کاملا حساب شده دیده شده است و در این باره هیچ مشکلی نداریم.

بازنشستگان

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: جناب آقای میدری این بار خبری در رسانه‌ها مخابره شد، تحت عنوان تخلف میلیاردی شستا که جامعه کارگری و بازنشستگی کشور را در شوک فرو برده است. اکنون فریاد می‌کنیم که به داد سرمایه ما بازنشستگان برسید.

حسن صادقی در نشست جمعی از اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اظهار کرد: اموال تأمین اجتماعی متعلق به صاحبان اصلی آن و کارگران و بازنشستگان است و براساس ابلاغیه سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری، در مورد اموالی که متعلق به مردم است باید رعایت امانتداری صورت گیرد.

وی گفت: اموال سازمان تأمین اجتماعی متعلق به جامعه کارگری و بازنشستگی است. جامعه کارگری شاغل و بازنشسته کشور بایستی به تأسی از مفهوم نامگذاری هفته وحدت، انسجام و وحدت خود را تقویت کنند تا مانع از تضییع شدن حق و حقوق خود و اموال سازمان تأمین اجتماعی شوند.

صادقی در ادامه گفت: تأمین اجتماعی یک صندوق غیردولتی است و بودجه دولتی ندارد؛ اموال تأمین اجتماعی متعلق به افرادی است که در آن بیمه پردازی می‌کنند و براساس ابلاغیه سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری، در مورد اموالی که متعلق به مردم است باید رعایت امانتداری صورت گیرد. پس می‌توان نتیجه گرفت تعرض به اموال سازمان تأمین اجتماعی که متعلق به کارگران و بازنشستگان است، تعرض به حق الناس و خلاف ابلاغیه رهبری است. حال سوال ما از وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی این است که به چه دلیل هرچند وقت یکبار باید فریاد ما بازنشستگان به گوش شما مسئولان برسد؟

او افزود: چرا عملکرد مسئولان اجرایی به گونه‌ای است که حتماً باید به میدان بیاییم؟ مگر دوران بازنشستگی دوران استراحت و آرامش ما نیست؟ جناب آقای میدری این بار خبری در رسانه‌ها مخابره شد، تحت عنوان تخلف میلیاردی شستا که جامعه کارگری و بازنشستگی کشور را در شوک فرو برده است. اکنون فریاد می‌کنیم که به داد سرمایه ما بازنشستگان برسید.

صادقی ادامه داد: سرپرست شستا که بعد از حدود یک سال همچنان صلاحیت فردی خود را کسب نکرده است که قانوناً مدیر عامل شود، در انتهای دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی توافقنامه‌ای را امضاء کرده است که به قول خودش (جوابیه‌ی شستا) حدود ۳ میلیارد دلار است! با چه مجوزی؟ آیا نهاد‌های تصمیم گیرنده سازمان همچون هیئت امناء و هیئت مدیره و. موافقت کرده اند؟ در مطلبی چاپ شده در یکی از روزنامه‌ها به صراحت به مخالفت کتبی و رسمی سازمان تأمین اجتماعی اشاره شده است، آیا ممکن است این کلام درست باشد؟ یعنی مالک ۹۰ درصدی شستا با این معامله مخالفت کرده باشد، اما نماینده حقیقی مالک که همچنان سرپرست هست خودسرانه این کار را انجام داده است؟

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: از شما تقاضا داریم شخصا در این موضوع مداخله نمایید. ابهامات زیادی در این موضوع وجود دارد. آیا واقعاً صرفاً توافقنامه بوده است؟ آیا واقعا پرداختی حدود ۱.۰۰۰میلیارد تومان صورت گرفته است؟ آیا واقعا سازمان به دلایل کارشناسی مخالف این خرید بوده است؟ آیا این معامله که ظاهراً در سامانه بورس نیز افشا شده است به نفع ما بازنشستگان است؟ از شما درخواست رسیدگی فوری به این موضوع بسیار مهم و حیاتی را داریم.

صادقی در پایان گفت: امروز از پشت تریبون و در محیط سر بسته به این معضلات پرداختیم. متذکر می‌شویم که در صورت تعرض به اموال سازمان تأمین اجتماعی، آستانه تحمل این قشر زحمتکش به مرز هشدار خواهد رسید. ما ناگزیز هستیم از اموال خود دفاع کنیم. کارگران شاغل و بازنشسته که نیمی از عمر شریف خود را بدون هیچ توقعی در راه تولید و خدمت به کشور سپری کرده‌اند، به دور از انصاف است که در کف خیابان‌ها به دنبال دفاع از اموال خود و حفظ حق و حقوق طبیعی خود باشند.

صندوق بازنشستگی لشگری اعلام کرده است «در اجرای ماده ۷ تصویب نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخه ۱۴۰۳/۰۵/۰۱ هیئت محترم وزیران، مبلغ ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال بابت علی‌الحساب متناسب‌سازی تیرماه ۱۴۰۳ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۷ به حساب مشترکینی که تا پایان سال ۱۴۰۲ بازنشسته/وظیفه بگیر/فوت شده‌اند، واریز گردید و در خصوص مستمری‌بگیران، این مبلغ بین تعداد مستمری‌بگیران هر خانواده تقسیم شد».

این مبلغ علی‌الحساب متناسب‌سازی مرداد ماه ۱۴۰۳ است که به حساب بازنشستگان لشکری واریز شده است. به موجب جزء ( ۱ ) بند ( ر ) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه، فقط مشترکینی که تا پایان سال ۱۴۰۲ خدمت آنان پایان یافته است، در شمول متناسب‌سازی قرار می‌گیرند.

چه خبر از علی الحساب بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی

طبق ماده ۷ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان موضوع تصویب‌نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ هیئت وزیران مبلغ پرداختی ماهانه به میزان ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال موضوع تصویب‌نامه شماره ۵۶۳۰۶/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۴/۴ به صورت علی‌الحساب به حساب بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد که تا پایان سال ۱۴۰۲ بازنشسته شده‌اند واریز خواهد شد. صندوق‌های بازنشستگی مکلفند پس از صدور قطعی احکام متناسب‌سازی، اعمال حساب نموده و نسبت به تسویه مبلغ علی‌الحساب اقدام نمایند. مبالغ مذکور با اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تأمین اعتبار و به صندوق ذی‌ربط ابلاغ می‌گردد. شیوه اعمال حساب در مورد افرادی که طبق احکام صادره کمتر از مبلغ مذکور به آنها تعلق می‌گیرد با پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیئت وزیران می‌رسد. 

لذا در هفته آینده علی الحساب مرداد ماه بازنشستگان کشوری و صندوق فولاد هم واریز می شود اما از آنجاییکه بازنشستگان تامین اجتماعی تابع این آیین نامه نیستند لذا فعلا تا زمانی که دولت بدهی خود را به صندوق تامین اجتماعی پرداخت نکند خبری از پرداخت علی الحساب به بازنشستگان تامین احتماعی نیست.

نظرات بینندگان