فوری؛ اعلام تصمیم نهایی برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان قطعی شد؛ ۱۴۰۳/۰۷/۰۷
تصمیم نهایی برای افزایش حقوق بازنشستگان را در ادامه این مطلب بخوانید.
به گزارش اینتیتر به نقل از اندیشه معاصر، تصمیم نهایی برای افزایش حقوق بازنشستگان را در این مطلب بخوانید ضمن اینکه در ادامه یادآور شده ایم که افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان قطعی شد. برای کسب اطلاع بیشتر از حقوق بازنشستگان لازم است این گزارش را تا انتها مطالعه کنید.
تصمیم نهایی برای افزایش حقوق بازنشستگان
علی بابایی کارنامی (رییس کمیسیون اجتماعی مجلس) در نشست با نمایندگان بازنشستگان گفت با رایزنیهای انجام شده با رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به زودی یک میلیون تومان بابت متناسب سازی به بازنشستگان تامین اجتماعی نیز پرداخت میشود و انشا الله با تصویب نمایندگان مجلس حداقل بگیران هم مشمول متناسب سازی قرار خواهند گرفت.
در جلسه اعضای هیات مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور که با دعوت از رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شد، مشکلات و مطالبات بازنشستگان با وی مطرح و قول پیگیری برای حل آنها داده شد.
در این جلسه رئیس، نایب رییس، دبیر و اعضای هیات مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به تاخیر و تغییر روند پرداخت حقوق بازنشستگان اعتراض کرده و خواستار پرداخت یک میلیون تومان بابت متناسب سازی و پیگیری برای تصویب لایحه دو فوریتی تحت شمول قرار گرفتن حداقل بگیران برای متناسب سازی در مجلس شورای اسلامی شدند.
یک فعال صنفی بازنشستگان کشوری خواستار روشن شدن توضیحات رئیس جمهور در مورد متناسبسازی شد.
رئیس جمهور در اولین نشست خبری خود در ارتباط با متناسبسازی حقوق بازنشستگان توضیحاتی داد؛ وحید محمدزاده، بازنشسته کشوری در این رابطه میگوید: یا اطلاعات ارائه شده توسط سازمان برنامه و بودجه به رئیس جمهور در خصوص میزان اعتبار پیش بینی شده در قانون بودجه ۱۴۰۳ صحیح نیست و مطلب ممکن است عکس قضیه پاسخ رئیس جمهور باشد که قطعا بایستی مجلس که جداول تفصیلی قانون بودجه ۱۴۰۳ را مصوب کرده بازبینی و بررسی کند تا مشخص شود در این جداول رقم پیش بینی شده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ۵۰ همت بوده یا ۲۰ همت؟! و اگر پاسخ رئیس جمهور خطاب به خبرنگاران بر اساس اطلاعات اعلام شده به ایشان صحیح نباشد مجلس لازم است مراتب را با ذکر دقیق منابع اختصاص داده شده در قانون بودجه و کدها به رئیس جمهور اعلام نماید.
او افزود: نکته مهم دیگر، پاسخ رئیس جمهور در خصوص پیدا کردن راهکار تامین منابع و پرداخت متناسب سازی است که ایشان اشاره میکند ممکن است از محل مجوز مقام معظم رهبری برای برداشت از صندوق ذخیره ارزی بتوان مشکل را حل کرد.
محمدزاده تاکید کرد: اگر قرار است از صندوق ذخیره ارزی برداشت کنند، چه زمانی قرار است این کار انجام شود؛ بالاخره زمان تامین منابع کی هست و چرا احکام جدید بازنشستگان علیرغم گذشت شش ماه از سال جدید صادر نشده؛ بازنشستگان پاسخ این سوالات را میخواهند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکری با اشاره به قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت که انتظار میرود دولت چهاردهم این موضوع را جدی گرفته و اجرایی کند.
علی نیکزاد در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر علی بابایی نماینده ساری در مجلس درباره لزوم اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: در موضوع نظارت امروز، جلسه هیات رئیسه و روسای کمیسیونها برگزار شد و موضوع نظارت بر اجرای برنامه هفتم توسعه مطرح شد و مورد تاکید قرار گرفت.
وی ادامه داد: سهشنبههای نظارتی از دستاوردهای مجلس یازدهم است که ادامه این روند و تقویت بعد نظارتی مجلس شورای اسلامی نیز مورد تاکید است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: صحبتهای آقای بابایی درباره این طرح درست است چون بعد از تصویب آن، مردمی که امنیت شغلی نداشتند امید پیدا کردند لذا این موضوع پیگیری میشود.
وی درباره قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: مجلس یازدهم مالیات بر ارزش افزوده را از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش داد که این یک درصد افزایش درآمدی حدود ۷۰ همت دارد. مردم از این افزایش مالیات مکدر شدند منتها این کار به خاطر جامعه بزرگ بازنشستگان به خصوص فرهنگیان انجام شد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: طبق برنامه هفتم توسعه امسال باید متناسب سازی حقوق بازنشستگان به میزان ۴۰ درصد از ۹۰ درصد شاغلان انجام شود لذا انتظار میرود دولت چهاردهم این موضوع را جدی بگیرد.
علی بابایی کارنامی در تذکر خود بیان کرد: مجلس شورای اسلامی طرح ساماندهی کارکنان دولت را تصویب کرد اما اکنون خبرهای خوبی از مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این طرح نمیشنویم حال اینکه مجلس شورای اسلامی وقت گذاشته و با کار کارشناسی آن را تصویب کرده است لازم است شأن مجلس حفظ شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: در بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان نیز باید نظارت وجود داشته باشد این پذیرفته نیست که بگویند پول و امکانات و زیرساخت نداریم. اگر گرهای وجود دارد لایحه بدهند نه اینکه شاهد اظهارنظرهای ضد و نقیض باشیم.
عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد گفت: اصلاحِ زمانی پرداختِ مستمری کمترین کاری است که میتوان برای بازنشستگان انجام داد. بانکها بویژه بانک رفاه کارگران از تأخیر در تسهیلاتشان نمیگذرند، بازنشسته چگونه گذشت کند؟ مسئولان کمی انصاف داشته باشید!
حسن موسیوند، عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد، ضمن انتقاد از تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان گفت: تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان به تدریج به قدری زیاد شده است که اکنون بازنشستگانی که ابتدای نام فامیلیِ آنها جزء آخرین حروف است، انتهای ماه و حتی بعضا ابتدای ماه بعد مستمریِ خود را دریافت میکنند، که این ظلم بزرگی در حق آنهاست.
موسیوند گفت: در سال ۹۲ هفتم تا دهم هر ماه پرداختی مستمری صورت میگرفت؛ آن زمان مدیرعامل وقت اعلام کرد جهت متمرکز شدن و پرداختِ همزمان واریز حقوق همه بازنشستگان، باید حقوقها را با تأخیر سه چهار روزه پرداخت تا در ۲۷ هرماه بدون توجه به حروف الفبا همزمان پرداخت انجام شود که متأسفانه طرحشان ناموفق شد و امروز مبنای پرداخت همان معیار قرار دادنِ حروف الفبا است.
عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد تأکید کرد: در حال حاضر، مشکلاتِ سازمان و ناترازی بین هزینه و درآمد سبب شده حقوق با تأخیر پرداخت شود که این تأخیر در پرداختِ حقوق مشکلاتِ بسیاری برای بازنشستگان ایجاد کرده، به طوری که آنها در مراجعه به ما از ناتوانی در پرداختِ اقساط بانکیِ خود و اجبار به پرداختِ جریمه دیرکرد میگویند.
موسیوند گفت: اصلاحِ زمانی پرداختِ مستمری کمترین کاری است که میتوان برای بازنشستگان انجام داد. بانکها بویژه بانک رفاه کارگران از تأخیر در تسهیلاتشان نمیگذرند، بازنشسته چگونه گذشت کند؟ مسئولان کمی انصاف داشته باشید!
عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته خرمآباد به انتظار بازنشستگان برای اعمال قانون متناسبسازی حقوق اشاره کرد و گفت: قانون را رعایت کنید و مابهالتفاوت متناسبسازی را برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیز اعمال کنید.
وی بیان کرد: امیدواریم دولت آقای پزشکیان به وعدههای خود عمل کند. امیدورایم ایشان مانند دولتهای قبلی، حل مشکل را فقط در کاستن از حقوق کارگران و بازنشستگان نبینند و آنطور که خود میگویند عدالت را برقرار کنند و تفسیرشان از عدالت فقط به نفع عدهای خاص نباشد.
افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان قطعی شد
رییس مجلس درباره آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان توضیحات جدیدی ارائه کرد.
محمد باقر قالیباف درباره آخرین وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستگان توضیح داد: موضوع اصلاح پایه حقوق بازنشستگان در مجلس تصویب و ابلاغ شده است.
وی افزود: از فروردین ماه امسال این قانون باید اجرا می شد الان یک علی الحسابی پرداخت شده است اما بقیه آن پرداخت نشده منبع آن در مجلس تصویب و قطعی شده و برای آن حدود ۷۰ همت پیش بینی شده و نسبت به شش ماه خود تحقق پیدا کرده است.
افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان قطعی شد
قالیباف تصریح کرد: تغییر دولت انضباط این کار را کمی بهم ریخت اما مطمئن باشید حتما انجام می شود و معوقات بازنشستگان از مهر ماه پرداخت خواهد شد.
همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز به مرحله عمل نرسیده و تنها در حد صحبت باقی مانده است. با اینکه در برنامه هفتم توسعه قانونی برای این موضوع تصویب شده و بودجهای مشخص در نظر گرفته شده، اما در دولت، بین وزارت کار و سازمان برنامه و بودجه، اجرای آن به تعویق افتاده و به یکدیگر پاسکاری میشود.
علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: روز گذشته جلسهای با حضور روسای سه کمیسیون برگزار شد و روسای کمیسیونهای اجتماعی، آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه و همچنین آقای پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند. دغدغههای دولت را شنیدیم و مسائل مختلفی وجود داشته است.
بابایی کارنامی در ادامه توضیح داد: مثلاً عددی که برای بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق فولاد در نظر گرفتهایم ۵۰ هزار میلیارد تومان است که از همان یک درصد ارزش افزوده باید تامین شود، اما دولت در این باره اختلافنظر دارد و این بخش را برای تامین منابع کافی نمیداند.
رئیس کمیسیون اجتماعی تاکید کرد: البته در اجرا هم مشکلی وجود دارد. در مشروح مذاکرات برنامه هفتم حداقلبگیرها استثنا نشده بودند و قرار بود برای همه بازنشستگان با فرمولی متناسبسازی صورت بگیرد، اما در قانون برنامه ابلاغی سه میلیون و چهارصد هزار حداقلبگیر شامل این طرح نمیشوند و حذف شدهاند.
این نماینده مجلس درباره چگونگی این اتفاق گفت که نمیداند فرآیند چگونه بوده است، اما در مشروح مذاکرات برنامه هفتم که گوش داده این استثنا اعمال نشده است.
رئیس کمیسیون اجتماعی با اشاره به مشروح جلسه فوقالذکر عنوان کرد: جمعبندی جلسه نهایتاً با توجه به این خلأهایی که وجود دارد بر این شد که دولت یک لایحه جدید به صورت دوفوریتی برای متناسبسازی حقوق همه بازنشستگان به مجلس ارائه دهد.
گفتنی است که ظهر امروز هم حاجبابایی، نایب رئیس مجلس که ریاست صحن را بر عهده داشت نسبت به اجرایی نشدن قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان اعتراض کرد و خواهان اجرای آن شد.
روز گذشته «مروتی»، بازنشسته کارگری، به اظهارات احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در خصوص اجرای متناسبسازی و صدور احکام جدید برای بازنشستگان انتقاد کرد.
او با اشاره به این که بیش از نیمی از بازنشستگان کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند و وضعیت آنها نامشخص است، گفت: سهم این افراد از همسانسازی هنوز مشخص نیست. وی همچنین تاکید کرد: به زودی و انشاءالله، پاسخ ما به بازنشستگان نخواهد بود؛ این مسائل به ما کمک نمیکند. برنامه هفتم توسعه تصریح کرده که متناسبسازی باید از ابتدای امسال آغاز شود، اما در نیمه دوم سال هنوز احکام جدید حقوقی صادر نشده است.
به گفته وی، وضعیت بازنشستگان کارگری از همه وخیمتر و نگرانکنندهتر است چرا که قرار نیست برنامه و بودجه، اعتبار خاص برای متناسبسازی این بازنشستگان پرداخت کند و مسئولان نیز فقط به گفتنِ «انشالله به زودی انجام میشود» اکتفا کرده و بازنشستگان را از سر خود باز میکنند.
در روزهای اخیر، «احمد میدری» با اعلام اینکه قانون متناسب سازی ۱۳۰ هزار میلیارد تومان منبع نیاز دارد، گفت تا چند هفته دیگر شیوه نامه دقیق قانون متناسب سازی مستمری بازنشستگان نهایی میشود. میدری درباره اینکه احکام همسانسازی کی زده میشود؛ گفت: هدف همه این بوده که به همین حداقل بگیرها کمک بشود.
خبرنگار میپرسد: کی؟ امسال ۶ ماه دیگر داریم..؟ و وزیر کار میگوید: ببینید شما این یک بخشی از آن که دست سازمان برنامه وبودجه است امیدواریم تا دو ماه پرداخت شود و هماهنگی بین دستگاه اینها جای خودش ان شالله پرداخت میشود تا دو ماه دیگر به ۳/۵ میلیون نفر وبه آن ۷۰۰ هزار نفر هم مشکلی نیست.