عیدی بازنشستگان و فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴: مبلغ دقیق را اینجا ببینید!
عیدی بازنشستگان و فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ چقدر است؟ عیدی بازنشستگان کی واریز می شود؟ جزئیات تکمیلی را در این خبر مطالعه کنید.
به گزارش اینتیتر به نقل از جالبتر، در این گزارش، جدول مقایسه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ جمع آوری شده است و به نابسامانی ها در ترمیم حداقل دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخته ایم ضمن اینکه در ادامه جدول مبلغ عیدی بازنشستگان و کارگران و کارمندان را بررسی خواهیم کرد و در همین ابتدای گزارش میزان حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ را بررسی کرده و آن را با سال ۱۴۰۳ مقایسه می کنیم. این اطلاعات شامل جزئیات حداقل حقوق، درصد افزایش، و کمک هزینه های جانبی است. بر اساس اعلام رسمی دولت و مصوبات مجلس، حقوق بازنشستگان برای سال ۱۴۰۴ با هدف بهبود معیشت و هماهنگی با شرایط اقتصادی کشور افزایش یافته است.
جدول مقایسه حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴
افزایش حقوق: حداقل حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ به ۱۱٬۷۰۰٬۰۰۰ تومان افزایش یافته است که نسبت به سال گذشته ۲۰٪ بیشتر شده است.
کمک هزینه ها: مبلغ کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد نیز به ۳۰۰٬۰۰۰ تومان برای هر فرزند ارتقاء یافته است.
سال حداقل حقوق بازنشستگان (تومان) درصد افزایش نسبت به سال قبل کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد (تومان)
۱۴۰۳ | ۹,۷۵۰,۰۰۰ | ۲۵٪ | ۲۵۰,۰۰۰ به ازای هر فرزند |
۱۴۰۴ | ۱۱,۷۰۰,۰۰۰ | ۲۰٪ | ۳۰۰,۰۰۰ به ازای هر فرزند |
نابسامانی ها در ترمیم حداقل دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: تا وقتی عقب ماندگی حداقل دستمزد از نرخ تورم ۱۶ساله که مطابق سنجشگر نرخ تورم بانک مرکزی حدود ۶۶ درصد است، جبران نشود، حتی اگر ۵۰ درصد هم به حقوق اضافه شود، باز عقب ماندگی جبران نمی شود. پس باید در یک مرحله این عقب ماندگی جبران شود و بعد ترمیم حقوق سالانه صورت بگیرد.
طبق ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی «سازمان تأمین اجتماعی مکلف است میزان کلیه مستمری های بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یک بار کمتر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیئت وزیران به همان نسبت افزایش دهد.» حقوق بازنشستگان اما طبق این ماده ی قانونی نه مطابق با افزایش هزینه های زندگی و نه به دستِ سازمان تأمین اجتماعی تعیین می شود. مستمریِ بازنشستگان بیش از همه تحت تأثیرِ مستقیمِ مصوباتِ مزدیِ شورای عالی کار است و چون مزد در شورایعالی کار مطابق با نرخ تورم و سبد هزینه های زندگی تعیین نمی شود، بنابراین دستمزدِ بازنشستگان نیز همانند دستمزدِ شاغلان با سبد هزینه های زندگی فاصله ی بسیاری دارد.
عباسعلی سلطانی کیا، رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، در گفتگویی با انتقاد ازعدم تعیین مزد مطابق با ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی گفت: مزد بازنشستگان طبق قانون باید از سوی سازمان تأمین اجتماعی و مطابق با هزینه های زندگی تعیین شود اما با توجه به اینکه مستمری در شورایعالی کار تعیین می شود، کم ترین خواسته ی ما این است که نماینده ای از سوی سازمان تأمین اجتماعی در شورایعالی کار هم حضور داشته باشد. سازمان تأمین اجتماعی باید دارای یک کرسی نمایندگی با حق رأی در شورایعالی کار باشد.
وی با اشاره به نزدیک شدن به جلسات مزدی شورایعالی کار گفت: در رابطه با تعیین دستمزد ابتدا باید تأکید کنیم که عقب ماندگیِ دستمزد که طی سال ها تحمیل شده است، باید جبران شود. به طور کلی حقوق و مستمری باید به روز شود. تا وقتی عقب ماندگی حداقل دستمزد از نرخ تورم ۱۶ساله که مطابق سنجشگر نرخ تورم بانک مرکزی حدود ۶۶ درصد است، جبران نشود، حتی اگر ۵۰ درصد هم به حقوق اضافه شود، باز عقب ماندگی جبران نمی شود. پس باید در یک مرحله این عقب ماندگی جبران شود و بعد ترمیم حقوق سالانه صورت بگیرد.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: عدم ترمیم حداقل دستمزد برابر با نرخ تورم و هزینه های زندگی در ۱۶ساله اخیر باعث کاهش پرداخت حق بیمه واقعی به سازمان تأمین اجتماعی شده است و درآمد این سازمان کاهش یافته است.
سلطانی کیا بیان کرد: بعد از جبرانِ عقب ماندگی دستمزد باید مطابق با ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تعیین شود، در این صورت است که می توان گفت دستمزد و مستمری افزایش پیدا می کند. وگرنه در حال حاضر افزایشِ دستمزدها با تورم های پی در پی بی اثر شده و عملا افزایشی صورت نمی گیرد.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی همچنین به لزوم تعیین دستمزدِ یکسان برای هر دو گروه حداقل بگیر و سایر سطوح اشاره کرد و گفت: تعیین دستمزد پله کانی، بی عدالتی است و سبب می شود مستمریِ بازنشستگانی که سال ها بیمه پردازیِ بیشتری داشته اند، هر سال کمتر از سال قبل شود.
سلطانی کیا تأکید کرد: در رابطه با تعیین مستمریِ بازنشستگان، ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی با ضریب عددی یکسان را برای هر دو گروه حداقل بگیر و سایر سطوح بیمه پردازی باید اجرا کرد تا نسبتِ مستمری با اولین مستمری حفظ شود./ایلنا
جدول مبلغ عیدی بازنشستگان و کارگران و کارمندان
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، یکی از دغدغه های اصلی قشرهای مختلف جامعه، خصوصاً کارگران، کارمندان دولت و بازنشستگان، میزان عیدی سالانه است.
عیدی به عنوان یکی از مزایای مالی پایان سال، تأثیر مستقیمی بر برنامه ریزی های مالی خانواده ها دارد. این مبلغ، نه تنها کمک هزینه ای برای تأمین نیازهای شب عید محسوب می شود، بلکه بازتابی از سیاست های اقتصادی و عدالت در پرداخت حقوق و مزایا است.
در این مطلب، میزان عیدی سال ۱۴۰۳ برای کارگران، کارمندان دولت و بازنشستگان بررسی شده و با ارائه جدول مقایسه ای، به تفاوت های موجود میان این گروه ها پرداخته شده است.
در پایان سال ۱۴۰۳، میزان عیدی کارگران، کارمندان دولت و بازنشستگان به شرح زیر تعیین شده است:
بر اساس مصوبات شورای عالی کار، کارفرمایان موظف اند به ازای هر سال کار، معادل ۶۰ روز آخرین مزد به عنوان عیدی به کارگران پرداخت کنند؛ این مبلغ نباید از ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی بیشتر باشد.
با توجه به حداقل دستمزد روزانه ۲۳۸,۸۷۲ تومان در سال ۱۴۰۳، حداقل عیدی کارگران ۱۴,۳۳۲,۳۶۸ تومان و حداکثر آن ۲۱,۵۰۰,۰۰۰ تومان خواهد بود.
عیدی کارمندان دولت به عنوان پاداش آخر سال تعیین می شود. برای سال ۱۴۰۳، این مبلغ با افزایش ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته، حداقل ۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان تعیین شده است. این مبلغ با اضافه شدن ۷۰۰,۰۰۰ تومان برای تأهل و ۳۰۰,۰۰۰ تومان برای هر فرزند افزایش می یابد. به این ترتیب، عیدی یک کارمند متأهل با یک فرزند تا ۳,۵۰۰,۰۰۰ تومان و با دو فرزند تا ۳,۸۰۰,۰۰۰ تومان خواهد بود.
مبلغ عیدی بازنشستگان (تأمین اجتماعی، کشوری، فرهنگی و لشکری) از قانون نحوه پرداخت عیدی کارمندان دولت پیروی می کند. با توجه به افزایش ۳۵ درصدی حداقل حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳، پیش بینی می شود عیدی آن ها با احتساب حق تأهل و فرزند، به بیش از ۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان برسد.