خبر خوشِ سالاری برای بازنشستگان تامین اجتماعی| تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان قطعی شد+ تسویه بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان آبان ماه

کد خبر : ۳۸۹۹۷۷
خبر خوشِ سالاری برای بازنشستگان تامین اجتماعی| تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان قطعی شد+ تسویه بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان آبان ماه

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به لزوم اصلاح فرمول محاسبه مستمری بازنشستگان گفت: باید فرمول را به گونه‌ای اصلاح کنیم که میانگین تمام سنوات کاری مبنای محاسبه قرار گیرد.

به گزارش اینتیتر به نقل از اندیشه معاصر، حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نقطه عطف ماجراست و حالا خبر خوشِ سالاری برای بازنشستگان تامین اجتماعی در رسانه ها منتشر شده است و ماجرا از این قرار است که تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان قطعی شد؛ مورد دیگری که سالاری به آن پرداخت، تسویه بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان آبان ماه است که در اندیشه معاصر به مفصل آن را بررسی کرده ایم و در ادامه اضافه می کنیم که سالاری معتقد است ما باید فرمول را به گونه‌ای اصلاح کنیم که میانگین تمام سنوات کاری مبنای محاسبه قرار گیرد که این مساله مورد استقبال و تایید کارشناسان و حتی بیمه‌پردازان و بازنشستگان نیز هست.

خبر خوشِ سالاری برای بازنشستگان تامین اجتماعی

«مصطفی سالاری» در نشست هم‌اندیشی با کانون‌های عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر سراسر کشور در بررسی وضعیت کنونی سازمان تأمین اجتماعی و چالش‌های آن با تاکید بر لزوم همکاری بازنشستگان برای بهبود وضعیت سازمان و رفع برخی چالش‌ها گفت: بازنشستگان با همکاری و مشارکت در اجرای کامل قوانین و مقررات تأمین اجتماعی می‌توانند به سازمان کمک کنند تا از وضعیت موجود خارج شویم، زیرا نیازمند همراهی و تعامل همه‌جانبه‌ای هستیم تا بتوانیم چالش‌های موجود را مدیریت کنیم و وضعیت این صندوق بین‌نسلی را بهبود بخشیم.

وی با اشاره به هزینه‌های سنگین و تعهدات در مقابل منابع درآمدی سازمان، خاطرنشان کرد: ناترازی منابع و مصارف سازمان حاصل شرایطی است که ریشه‌ها و علت‌های مختلفی دارد که بعضا به دهه‌های گذشته مربوط است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تاکید بر اینکه یکی از دلایل عمده وضعیت فعلی افزایش بی‌رویه تعداد بازنشستگان و کاهش نسبت بیمه‌گذاران به مستمری‌بگیران است، گفت: در گذشته نسبت بیمه‌گذاران به مستمری‌بگیران ۶ به یک بود، اما اکنون به دلایل مختلفی این نسبت به کمتر از ۳/۸ به یک رسیده و این موضوع سازمان را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده است.

وی با اشاره به برخی مقررات در حوزه فعالیت صندوق تامین اجتماعی به ویژه مسئله بازنشستگی زودهنگام و تعداد بالای بازنشستگی‌های پیش از موعد گفت: در بسیاری از کشورها، بازنشستگی بر اساس سن و سنوات بیمه‌گذاری تعیین می‌شود، اما در ایران این موضوع به واسطه تصویب برخی قوانین و مقررات، دستخوش تغییراتی شده و به لحاظ اصول مدیریت صندوق‌های بین نسلی، به درستی رعایت نشده است.

وی افزود: بسیاری از افراد با سن کم و حتی زیر ۴۰ سالگی بازنشسته می‌شوند و سپس به کار‌های دیگر مشغول می‌شوند، در حالی که همچنان مستمری دریافت می‌کنند. این موضوع صندوق تأمین اجتماعی را به شدت تحت فشار قرار داده است.

سالاری با اشاره به موضوع مشاغل سخت و زیان‌آور و سنوات ارفاقی تصریح کرد: به واسطه رایزنی‌ها و فشار‌های مختلف در طول زمان، امروزه بیش از ۵۰ درصد بازنشستگان تأمین اجتماعی با سنوات ارفاقی و پیش از موعد بازنشسته شده‌اند که خارج از قواعد و چارچوب‌های محاسبات بیمه‌ای است و این روند صندوق تأمین اجتماعی را در مسیر نادرستی قرار می‌دهد.

وی افزود: سازمانی که ماهانه حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد، اما درآمد آن بسیار کمتر است و اگر این روند ادامه پیدا کند سازمان در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
لزوم ساماندهی معافیت‌های بیمه‌ای

سالاری همچنین با تاکید بر لزوم دریافت حق بیمه بر اساس مزد واقعی گفت: باید حق بیمه بر اساس مزد واقعی پرداخت شود در حال حاضر برخی کارفرمایان مزد غیرواقعی اعلام می‌کنند و این موضوع به ضرر صندوق است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به معافیت‌ها و یارانه‌های بیمه‌ای اشاره کرد و گفت: بر اساس انواع قوانین، مقررات و مصوبات، ماهانه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان معافیت و یارانه بیمه‌ای به بخش‌های مختلف داده می‌شود که بر درآمد سازمان تاثیر مستقیم دارد.

وی افزود: این معافیت‌ها طی سال‌های مختلف بر خلاف محاسبات بیمه‌ای به این سازمان تحمیل شده است و سهم دولت‌ها نیز در طول سال‌های گذشته در این رابطه پرداخت نشده است برای خروج از این وضعیت این نوع معافیت‌های غیر بیمه‌ای باید ساماندهی شوند تا سازمان بتواند منابع بیشتری را برای ارائه خدمات جمع‌آوری کند.

تغییر فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان قطعی شد

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به لزوم اصلاح فرمول محاسبه مستمری بازنشستگان، گفت: فرمول فعلی محاسبه مستمری بر اساس میانگین دو سال آخر کار است، اما این فرمول باعث می‌شود برخی افراد با افزایش حقوق در دو سال آخر، مستمری بیشتری دریافت کنند ما باید فرمول را به گونه‌ای اصلاح کنیم که میانگین تمام سنوات کاری مبنای محاسبه قرار گیرد که این مساله مورد استقبال و تایید کارشناسان و حتی بیمه‌پردازان و بازنشستگان نیز است.

سالاری در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت بخش درمان سازمان اشاره کرد و گفت: باید نظام ارجاع بیماران و نسخه‌های الکترونیکی را بهبود بخشیم تا از تحمیل هزینه‌های غیرضروری و اضافی جلوگیری کنیم و در نتیجه بتوانیم کیفیت خدمات درمانی را افزایش دهیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تاکید بر لزوم همکاری همه‌جانبه برای بهبود شرایط سازمان تامین اجتماعی گفت: وضعیت امروز ما نتیجه چالش‌های متعدد سال‌ها و دهه‌های گذشته است برای حل این مشکلات، قطعا لازم است که با عقل، تدبیر و محاسبه دقیق پیش برویم و اگر بدون برنامه‌ریزی علمی و منطقی اقدام کنیم وضعیت بدتر خواهد شد.

سالاری افزود: باید با همکاری ذینفعان و شرکای اجتماعی و با اصلاح قوانین و مدیریت منابع، سازمان تأمین اجتماعی را از این وضعیت خارج کنیم که این کار نیازمند عزم ملی و مشارکت همه بخش‌های جامعه از جمله بازنشستگان است و ما باید به کمک بازنشستگان و همه ذینفعان تامین اجتماعی این روند را اصلاح کنیم تا منابع سازمان افزایش یابد.

بیمه تکمیلی بازنشستگان منتفی شد؟

قطع بیمه تکمیلی بازنشستگان خبر مهمی بود که موجب سردرگمی بازنشستگان در روزهای پایانی هفته شد.

اندیشه معاصر نوشت: بازنشستگان تامین اجتماعی آخرین روز هفته را در شوک خبر قطع بیمه تکمیلی درمان‌شان بودند؛ این ماجرا زمانی تأسف‌بار تر می شود که برخی از بازنشستگان در مراکز درمانی با این خبر مواجه شدند و هنگام انجام فرایند درمانی به مشکل خوردند.

آخرین مهلت بیمه تکمیلی بازنشستگان با بیمه آتیه‌سازان حافظ سی‌ام آبان ماه بود ولی به دلیل عدم تمدید قرارداد با بیمه آتیه، عملاً بیمه تکمیلی بازنشستگان هم متوقف شد.

به گفته عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان، در قرارداد قبلی حق بیمه ۳۰۰ هزار تومان بود که ۵۰ درصد آن را سازمان تأمین اجتماعی و ۵۰ درصد بقیه را بازنشستگان پرداخت می‌کردند، اما قرارداد جدید در قالب سه تعرفه متفاوت تعریف شده بود که کمترین تعرفه آن ۵۰۹ هزار تومان بود.

وی با اعلام اینکه انتظار داشتیم مطابق سال‌های گذشته سازمان تأمین اجتماعی ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی را قبول کند گفت: سازمان تأمین اجتماعی بر اساس روال قبل می‌بایست ۲۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان از حق بیمه را بپردازد، اما سازمان تأمین اجتماعی زیر بار این عدد نرفت و اعلام کرد مطابق سال گذشته سهم حق بیمه ۱۵۰ هزارتومانی را می‌پردازد و بقیه حق بیمه که ۳۵۹ هزار تومان می‌شود، باید بازنشستگان بپردازند.

احمدی پنجکی با اعلام اینکه رویکرد جدی سازمان تأمین اجتماعی به زیان بازنشستگان شده است گفت: ازآنجاکه ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند و در سخت‌ترین شرایط معیشتی به سر می‌برند، امکان پرداخت ۳۵۹ هزار تومان برای هر بازنشسته مقدور نیست، به همین دلیل نظر سازمان تأمین اجتماعی را نپذیرفتیم و جلسه قرارداد بیمه تکمیلی بدون آنکه نتیجه‌ای در برداشته باشد، پایان گرفت.

برهمین اساس نیز کانون عالی کارگران بازنشسته دیروز در اطلاعیه ای اعلام کرد که “بازنشستگان فعلاً بیمه تکمیلی ندارند”؛ این کانون در خبری شوکه کننده برای بازنشستگان مدعی شد: متاسفانه علیرغم پیگیری‌های چند ماهه گذشته عمدتاً به دلیل افزایش چشمگیر نرخ بیمه تکمیلی اعلامی از طرف شرکت‌های مختلف بیمه‌ای قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ یک از شرکت‌های بیمه‌ای تاکنون نشده‌ایم.

* مشکل بیمه تکمیلی بازنشستگان حل شد؟ / با کدام بیمه؟

با این حال اما ساعتی بعد از انتشار قطع بیمه تکمیلی بازنشستگان، احمد میدری وزیر رفاه از رفع مشکل خبر داد و تأکید کرد: موعد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی روزگذشته تمام شده و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شب گذشته با بیمه مربوطه صحبت کرده و مشکل حل شده است.

وی با بیان اینکه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی به زودی منعقد می‌شود گفت: در بیمه بازنشستگان هیچ تغییری رخ نداده است.

البته وزیر رفاه هیچ توضیحی درباره بیمه طرف قرار داد و جزئیات بیمه تکمیلی جدید بازنشستگان ارائه نداده و صرفا به بیان یکی دو جمله کوتاه در این خصوص بسنده کرده است.

ولی احتمالا طبق روال قبل با اتیه‌سازان حافظ به تفاهم رسیده اند؛ این درحالی است که کانون عالی کارگران بازنشسته مدعی شده بود که با هیچ شرکت بیمه ای تا کنون قرارداد نبسته ایم.

*سندیکای بیمه: هیچ درخواستی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان نداشتیم

این درحالی است که پورکیانی دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران درگفت‌وگویی، تأکید کرد که هیچ درخواستی برای بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان به شرکت های بیمه بازرگانی نرسیده است.

او با تأکید براینکه صنعت بیمه بازرگانی کشور، در یک فضای تعاملی آماده ارائه خدمات بیمه تکمیلی به کلیه آحاد جامعه، به ویژه بازنشستگان عزیز تامین اجتماعی است، تصریح کرد:قرارداد بیمه درمان تکمیلی مربوط به بازنشستگان عزیز تامین اجتماعی، سال ها است نزد هیچ‌ یک از شرکت های بیمه بازرگانی صادر نشده و شرکت بیمه آتیه سازان حافظ که زیرمجموعه سازمان بیمه سلامت می باشد، از جانب بیمه گذار به عنوان بیمه گر تکمیلی قرارداد مذکور انتخاب گردیده است و برای قرارداد سال جاری نیز هیچ درخواست رسمی از جانب بیمه گذار و یا شرکت های بیمه بازرگانی، به کمیته تعیین حداقل نرخ درمان ارسال نشده است.

به گفته کیانی، از سال ۱۴۰۲، با مصوبه شورای عالی بیمه، کلیه قراردادهای درمان بیش از ۲۰ هزار نفر، مشمول ضوابط تعیین حداقل نرخ فنی در کمیته ای فنی و تخصصی شده اند.

پورکیانی در خصوص تفاوت قرارداد بین شرکت های بیمه گر دارای مجوز از بیمه مرکزی و بیمه آتیه سازان حافظ توضیح داد: اساسا عمده تفاوت قرارداد بیمه آتیه سازان حافظ با شرکت های بیمه در تعهدات و خدمات ارائه شده و همچنین ارائه نرخ فنی و کارشناسی توسط کمیته تعیین حداقل نرخ درمان، بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه می باشد.

این مقام مسئول در صنعت بیمه همچنین تأکید کرد: با این حال شرکت های بیمه بازرگانی همواره آماده انعقاد قرارداد و ارائه خدمات بیمه درمان تکمیلی در یک فضای تعاملی به همه آحاد جامعه به ویژه بازنشستگان عزیزمان می باشند.

تسویه بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان آبان ماه

سالاری در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار با رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: روز گذشته به اتفاق وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با رئیس جمهور دیدار کردیم تا مسائل سازمان بویژه موضوع وصول مطالبات دولت از سازمان تأمین اجتماعی را پیگیری کنیم، این مطالبات برای بهبود وضعیت مالی سازمان حیاتی است و امیدواریم با همکاری دولت، این موضوع در آینده نزدیک به نتیجه برسد.

سالاری در پایان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه بیمه تکمیلی بازنشستگان، اعلام کرد که پرداخت‌های مربوط به بیمه تکمیلی تا پایان آبان سال جاری تسویه شده است و بازنشستگان برای استفاده از خدمات بیمه تکمیلی مشکلی نخواهند داشت.

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم تا پرداخت‌های مرتبط با بیمه عمر به شرکت بیمه‌گر را نیز در ماه‌های باقی‌مانده تسریع کنیم تا هیچ معوقه‌ای در این حوزه باقی نماند.

در ابتدای این جلسه تعدادی از نمایندگان کانون‌های عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر سراسر کشور ضمن طرح مطالبات خود، نسبت به همکاری، حمایت و تعامل جدی با سازمان تأمین اجتماعی برای بهبود وضعیت و رفع مشکلات و چالش‌ها اعلام آمادگی کردند.

نمایندگان بازنشستگان تاکید کردند که آماده‌اند در راستای اصلاح ساختار‌ها و بهبود خدمات سازمان، با مدیریت تأمین اجتماعی همراهی کنند تا بتوانند گام‌های موثری برای نجات این صندوق و ارتقای کیفیت خدمات و استمرار حمایت‌های موجود بردارند.

نظرات بینندگان