مذاکرات ایران و آمریکا؛ ایران ثابت‌قدم در مسیر دیپلماسی

کد خبر : ۴۰۶۸۳۶
مذاکرات ایران و آمریکا؛ ایران ثابت‌قدم در مسیر دیپلماسی

یک عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اراده جمهوری اسلامی ایران، بهره‌گیری از دیپلماسی جهت تامین منافع مشروع و قانونی ملت ایران و پایان دادن به تحریم ها و فشارهای اقتصادی است.

به گزارش اینتیتر به نقل از ایسنا، حسین نوش‌آبادی پیرامون آخرین تحولات در مذاکرات ایران و آمریکا، بیان کرد: دغدغه و نگرانی از سوءاستفاده از انرژی هسته‌ای در راه مقاصد نظامی و تهدید امنیت و سلامت انسانیت در سراسر جهان، و ضرورت جلوگیری از استفاده‌های نظامی از انرژی اتمی، همواره مورد توجه جامعه بشری بوده و بر همین اساس پیشنهاد تاسیس سازمانی برای نظارت بر استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای در سال ۱۹۵۳ مطرح و در سال ۱۹۵۷ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA ) تاسیس شد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سه ماموریت مشخص دارد

وی اظهار کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طور کلی دارای سه ماموریت اصلی است. استفاده و ترویج صلح آمیز از انرژی هسته‌ای توسط کشورهای عضو؛ اجرای پادمان ها برای تأیید اینکه انرژی هسته‌ای برای مقاصد نظامی استفاده نمی‌شود و ارتقای استانداردهای بالا برای ایمنی هسته‌ای. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک ارگان مستقل سازمان ملل متحد است که بر تهیه انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز و التزام به معاهده عدم تکثیر هسته‌ای نظارت دارد.

این دیپلمات وزارت امور خارجه، تصریح کرد: آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، هرچند در زمره نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد نیست و سازمان مستقلی به‌شمار می‌آید، اما با این‌ حال تحت هدایت عالیه سازمان ملل متحد قرار دارد و در چارچوب نظام ملل متحد فعالیت می‌کند؛ تنها سازمان تخصصی است که مستقیما به مجمع عمومی و در موارد ضروری به شورای امنیت و شورای اقتصادی و اجتماعی گزارش می‌دهد.

ایران حق عضویت زیادی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌ پردازد

وی تاکید کرد: از ابتدای تاسیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دولت ایران عضو این سازمان بوده است. تا پیش از انقلاب اسلامی، دولت ایران نمایندگی دایمی نداشت، اما پس از انقلاب با تصویب هیات وزیران ایران نیز دارای نمایندگی دایمی شد. ایران از جمله کشورهایی است که در بین دولت‌های جهان سوم حق عضویت زیادی را به آژانس می‌پردازد. در حال حاضر میزان حق عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران ۶ درصد بودجه آژانس را تشکیل می‌دهد.

نوش‌آبادی در ادامه با بیان اینکه موضع گیری‌های حداکثری موفقیت مذاکرات را به خطر می اندازد، بیان کرد: اگر اظهارات اخیر آقای رافائل گروسی صحت داشته باشد، مغایر با مسئولیت و ماموریت ایشان است. وی باید تلاش کند موضع کشورهای اروپایی را درباره پرونده هسته‌ای ایران شفاف‌تر کند اما بارها به اظهارات سیاسی و جانبدارانه علیه برنامه هسته‌ای ایران، برخلاف ماموریت ذاتی وی که باید به صلح و امنیت جهانی کمک کند، حرکت کرده و با خروج از جاده بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری، اعتبار خود را  خدشه‌دار نماید.

اظهارات غیرحرفه‌ای غربی‌ها می‌تواند دستاویزی برای مطامع غیرمشروع آنان باشد

نوش آبادی افزود: در شرایطی  برخی کشورهای غربی به‌دنبال سوءاستفاده از این سازمان برای فشارهای غیرعادلانه خود علیه ایران هستند، این اظهارات سیاسی و غیرحرفه‌ای می‌تواند دستاویزی برای مطامع غیرمشروع آنان شود. در خصوص به تعویق افتادن مذاکرات دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، همانطور که مقامان عمانی اعلام کردند به دلیل برخی مشکلات لجستیکی و فنی بوده و به زودی زمان برگزاری دوره جدید مذاکرات متعاقبا اعلام خواهد شد.

ایران چارچوب مشخصی برای مذاکرات تعیین کرده است

وی خاطرنشان کرد: اراده جمهوری اسلامی ایران، بهره‌گیری از دیپلماسی جهت تامین منافع مشروع و قانونی ملت ایران و پایان دادن به تحریم ها و فشارهای اقتصادی است. تیم مذاکره کننده ایران از ابتدای ورود به گفت‌وگوها با حسن نیت، چارچوب‌های مشخصی را بر اساس مواضع اصولی کشورمان وفق حقوق بین‌الملل در حوزه استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و خاتمه تحریم‌های غیرقانونی تعیین و جدیت خود را برای گفت‌وگوهایی نتیجه‌محور جهت نیل به تفاهمی عادلانه، معقول و پایدار نشان داده و در این مسیر با قوت و قدرت ثابت‌قدم خواهد ماند.

نظرات بینندگان