قالیباف: نقش مردم را از مشارکت معنادار در تمام پدیدهها به حداقل رساندهایم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از چالش های جدی این است که نقش مردم را از مشارکت معنادار در تمام پدیدهها که نیاز داریم، به حداقل رسانده یا حذف کردیم حال اینکه تنها راه موفقیت در هر پدیدهای مشارکت مردم است.
به گزارش اینتیتر به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف در اولین جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی علوی با شعار «صدهزار لبخند، صدهزار امید» گفت: کار جوهره انسان هاست و حیات و هویت و زندگی انسان در گرو کار است ، آن هم تلاش و کار برای بخشی از جامعه که مستحق خدمت هستند و محروم و به روایتی مستضعف هستند و چه بسا بانی این استضعاف ما مسئولان هستیم.
وی افزود: به کسی مستضعف می گوییم که توان بالقوهای داشته ولی فرصت بالفعل کردن ندارد، در این بین کسانی با بی تدبیری و بدتصمیمی مانع کار شدهاند. آن هم در شرایطی که با دشمنی مواجه ایم که از هر وحوشی، وحشی تر است.
قالیباف گفت: تسهیل گری شما یعنی ایجاد فرصت برای یک فرد که تحت عنوان توانمندسازی و اشتغال زایی یاد می شود. این افتخار بزرگی است و یکایک شما را مجاهد و بهترین بندگان خدا میدانم که منزلت و عزت افراد را حفظ می کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از چالش های جدی این است که نقش مردم را از مشارکت معنادار در تمام پدیدهها که نیاز داریم، به حداقل رسانده یا حذف کردیم حال اینکه تنها راه موفقیت در هر پدیدهای مشارکت مردم است.
نیازمند نهضت مردمی سازی در کشور هستیم
وی ادامه داد: هر وقت کار را به سیستم دولتی سپردیم محکوم به شکستیم و آن سیستم دیر یا زود فاسد می شود ما نیازمند نهضت مردمی سازی در کشور هستیم.
قالیباف در ادامه بیان کرد: اگر ایران قوی می خواهیم ریشه آن در خانواده ایران قوی است، اگر خانواده ایران قوی نداشته باشیم ایران قوی نخواهیم داشت.
وی افزود: اکنون هم مشکل ما پول نیست، مشکل ما اراده ها و تفکر و کار جمعی کردن است که یاد گرفتیم در خیلی جاها دو قطبی های متضاد درست کنیم.
قالیباف گفت: در یک سطحی نیازمندیم که رویکردها را اصلاح کنیم؛ ما در مجلس در حوزه قانون گذاری تلاش کردیم که به این سمت حرکت کنیم. ۱۲ هزار و ۵۰۰ عنوان قانون را در یک سال پیش رو به حدود ۳ هزار قانون می رسانیم؛ بخشی از بروکراسی بی ربطی که مزاحم هر تحرکی است، در اینجا و تورم قانون گذاری است.بخش دیگر آن است که در قوانین مردم را دخیل کنیم.
رئیس مجلس با اشاره به نامگذاری سالهای قبل و تاکید بر توجه به تولید، گفت: در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ قانون نظام تامین مالی برای تولید و پروژه ها را در مجلس تصویب کردیم و ابلاغ شد، اما هنوز آیین نامه های اجرایی آن تدوین نشده است. در این قانون متمرکز شدیم که مردم و دارایی های آن ها و انفال چگونه در تولید آورده شود.
وی افزود: به همان میزان به تسهیلات بانکی نگاه می کنیم چرا به صندوق امکانات بانک ها نگاه نکنیم که در آنجا حجمی از دارایی های مردم حبس شده است. می توان با دادن انگیزه به مردم، این داراییها را آزاد کرد تا وارد عرصه اقتصاد و تولید کنند.
وی ادامه داد: ما زمانی که این بستر را فراهم کنیم که مردم ما اینگونه به صحنه بیایند، می توانیم بر مشکلات فائق بیاییم. برنامه هفتم فرصت بسیار بزرگی برای این تحولات و اصلاح بانکها، برای استفاده از سرمایهگذاری و امنیت برقرار کردن برای سرمایهگذاران است.
قالیباف بیان کرد: تاکیدم بر این است که در سطح برنامهریزی باید چهار گام هوشمندسازی، شفاف سازی و مردمیسازی را پیش ببریم که خروجی آن کارآمدی و کارآمدسازی یک سیستم فشل است. اقدامات بنیاد علوی از دهه گذشته تا الان مدام هدفمندتر شده و باید بیش از این هدفمندتر شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تجربه همه نخبگانی که با هم کار میکردیم و تجربه هزاران نفر از کسانی که تسهیلگری کردهاند، باید مورد توجه ما قرار گیرد. ما آزمون و خطا کردیم و امروز دیگر حق نداریم این آزمون و خطا را ادامه دهیم؛ نه اینکه حق نداریم، فرصت هم نداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما نمیتوانیم در ابعاد مادی و معنوی به محله و منزل و خانواده بی تفاوت باشیم. مسجد و مدرسه و در نهایت فضای مجازی و سکوها هم باید مورد توجه قرار گیرد. در همین نهضت مدرسهسازی یک مسئولیت جدی را بنیاد مستضعفان گرفته است.
وی ادامه داد: در هر منطقهای محله، منزل، مدرسه، مسجد و مجازی باید در کنار هم قرار گیرند. همه این ها با یکدیگر می توانند یک هم افزایی بزرگ ایجاد کنند. این کار برای ما تولید فرهنگ، ثروت، منزلت و قدرت و معرفت میکند.
اگر میخواهیم کشوری مستقل باشیم، باید مولد باشیم
قالیباف بیان کرد: اگر میخواهیم کشوری مستقل باشیم، باید مولد باشیم. وقتی میخواهیم مولد باشیم، باید قدرت، ثروت و معرفت و منزلت تولید کنیم. این چرخه ای که به آن اشاره کردم، در روستا و شهر نمی شود، بلکه در همه جا می شود و هیچ فرقی با هم نمیکند؛ هرجا که روابط متقابل بین انسان و مکان هست، یعنی هر کجا انسانی مکانی انتخاب کرده و آنجا زندگی میکند، این چرخه در آنجا مستتر است.
رئیس مجلس افزود: تسهیل گری و بسترسازی بسیار مهم است. در همه این فعالیت ها باید مردم لحاظ شوند و مردم این کار را انجام دهند. شرکتهایی که می توانند شرکت - پروژه و شرکتهای سهامی عام پروژه باشند و در بورس یا بیرون بورس بوده و مردم در آنجا دخیل باشند، شرکتهایی که افراد حق مدیریتی شان بر حق مالکیتی شان بچربد و سهم مدیریتیشان ۷۰ یا ۸۰ درصد و سهم مالکیتیشان ۱۰ درصد باشد و نخبگان آنجا را مدیریت کنند.
باید سرمایههای حبسشده مردم را وارد چرخه سرمایهگذاری کنیم
وی اضافه کرد: این فرصت در بنیاد مستضعفان فراهم است. گاهی اوقات جوانان به بنده می گویند که آقای قالیباف ما را به جایی معرفی کن تا مشغول به کار شویم؛ بنده به آنان می گویم که اول بگویید که کار میخواهید یا شغل؟ آنان می گویند چه فرقی دارد که می گویم خیلی فرق میکند و اصلا ماهیت کار و شغل متفاوت است.
قالیباف اظهار کرد: کار، جوهره، حیات، شخصیت، هویت و منزلت انسان است. اما شغل، کار نیست. به هر صورت باید سرمایههای حبسشده مردم را با تضمین امنیت آن، وارد چرخه سرمایهگذاری کشور کنیم.