9 هزار فرد مشکوک به فعالیتهای تروریستی در فهرست سازمان همسود

اندری ناویکاف، رئیس مرکز ضدتروریستی همسود از حضور 9 هزار نفر در فهرست این سازمان که مشکوک به فعالیتهای تروریستی هستند، خبر داد.
به گزارش اینتیتر به نقل از فارس در بیشکک، «اندری ناویکاف» رئیس مرکز ضدتروریستی سازمان همسود در یک نشست مطبوعاتی اظهار داشت: نهادهای امنیتی کشورهای سازمان مشترک المنافع به دنبال بیش از ۹ هزار نفر متهم به فعالیتهای تروریستی و حضور در سازمانهای افراطی هستند.
وی ادامه داد: در فهرست افراد مشکوک به فعالیت تروریستی همزمان ۹ هزار شهروند کشورهای عضو سازمان همسود قرار دارند که ۵ هزار نفر در عملیات نظامی در کشورهای ثالث به نفع سازمانهای تروریستی جنگیدند.
ناویکاف گفت: مرکز ضدتروریستی سازمان همسود به طور دائم اطلاعات مربوط به محل استقرار این افراد را جمع آوری میکند و این دادهها در چارچوب برنامههای مشترک موسوم به «رازیسک» و «ترال آنتی ترور» برای بازداشت افراطگرایان استفاده میشود.
رئیس نهاد بینالمللی ضد تروریستی تصریح کرد: از ابتدای سال ۲۰۱۵ مقامات نیروهای ویژه سازمان همسود ۸۳ نفر مشکوک به ارتباط با مؤسسههای تروریستی را بازداشت کردند و همچنین ۲۰۷ نفر برای تأمین مالی تروریسم توسط کارکنان کمیتههای اطلاعاتی دستگیر شدند.
ناویکاف با اشاره به اتمام رزمایش نظامی مشترک سازمان همسود موسوم به «ایسیک کول انتی ترور ۲۰۱۸» در قرقیزستان خاطر نشان کرد: نظامیان کشورهای عضو سازمان مشترک المنافع آمادگی کامل خود برای مبارزه با تروریستها و جلوگیری از ورود آنان به قلمروی کشورهای سازمان را نشان دادند.
وی افزود: با تقویت مواضع داعش در افغانستان کشورهای منطقه باید توانایی کافی برای مقابله با تهدیدات تروریستی را داشته باشند.
ناویکاف با اشاره به اینکه نهادهای اطلاعاتی روسیه و قرقیزستان به طور مؤثر تعامل کردند، تصریح کرد: دشمنان، قدرت و همکاری ما در بخش نظامی را دیدند و این نکته بسیار مهم است.
رزمایش مشترک سازمان همسود در قرقیزستان به اتمام رسید و در چارچوب آن واحد نظامی جدیدی برای مقابله با چالشهای تروریستی شامل نظامیان کشورهای سازمان تشکیل شد.
۲ هزار سرباز و ۴۰۰ واحد تجهیزات نظامی از جمله جنگندهها و «اسکندر- ام» سامانه موشکی ضدهوایی عضو این واحد نظامی هستند.
اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت. بیانیه تاسیس این اتحادیه در ۲۱ دسامبر ۱۹۹۱ (۲۰ آذر ۱۳۸۰) در «آلماتی» توسط رهبران آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه ، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.
عضویت گرجستان دراین اتحادیه به دنبال تصمیم رسمی روسای جمهور کشورهای عضو در ۳ دسامبر ۱۹۹۳ (۱۲ آذر ۱۳۸۲) و به دنبال درخواست «ادوارد شواردنادزه» رئیس جمهور گرجستان در ۸ اکتبر ۱۹۹۳ (۱۶ مهر۱۳۸۲) صورت گرفت.
بیش از ۷۰ درصد بودجه جامعه مشترک المنافع توسط روسیه پرداخت میشود هزینه میشود.