گلاب زمانی کیست؟

کد خبر : ۱۰۵۱۲۲
گلاب زمانی کیست؟

گلاب زمانی کیست؟ گلاب زمانی از کوهنوردان کهنه کار ایرانی است که برایمان از تجربه ها و چالش های کوهنوردی می گوید. با ما همراه باشید.

اینتیتر- سحر زمانی؛ کوهنوردی، ورزشی پرطرفدار در میان عموم مردم است. بسیاری از افراد در سراسر دنیا، کوهنوردی را به عنوان یک فعالیت تفریحی و ورزشی در برنامه هفتگی خود جای می دهند. در ایران نیز این ورزش محبوب از دیرباز در میان مردم رایج بوده و بسیاری از آنها آخر هفته ها را با فتح قله ها سپری می کنند. کوهنوردی ورزشی است که شاید ظاهری ساده داشته باشد اما وقتی در مسیرش قرار بگیرید متوجه پیچیدگی ها و چالش هایش خواهید شد. اگر مایلید درباره این ورزش پرطرفدار بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنیم گفت و گوی این تیتر با گلاب زمانی، کوهنوردی خستگی ناپذیر و با تجربه را در مطلب پیش رو مطالعه کنید.

برایمان بگوییدگلاب زمانی کیست؟

من گلاب زمانی هستم و ۶۲ سال سن دارم. صاحب یک تولید پوشاک بچگانه هستم و تقریبا نزدیک به ۳۹ سال است که کوهنوردی می کنم.

چه شد که این ورزش را انتخاب کردید؟

زندگی روزمره شهری و مسائل کاری خستگی هایی را برای آدم به دنبال میاورد که به هر حال خوب است در کنارش تفریحی و ورزشی برای خودمان داشته باشیم. کوهنوردی ورزشی است در طبیعت انجام می شود و با ورزش های دیگر کمی متفاوت است و علاقه خاص خود را می طلبد.

کوهنوردی را به چه چیزی تشبیه میکنید؟

کوهنوردی را به زندگی تشبیه می کنم. به عنوان مثال زمانی که شما می خواهید قله ای را صعود کنید به یک دفعه نمی توانید این عمل را انجام دهید و باید پله پله پیش بروید و برای هر مرحله برنامه ای داشته باشید. دقیقا زندگی هم به همین شکل است. شما برای رسیدن به هر هدفی در زندگی مانند کار خوب و خانواده خوب، باید پله پله پیش بروید و برای هر قدم برنامه ریزی کنید تا به موفقیت دست یابد و به اصلاح قله آن مرحله را فتح کنید.

گلاب زمانی کیست؟

آیا کوهنوردی تغییری در زندگی شما ایجاد کرد؟

بله کوهنوردی ورزشی است که بر همه جوانب زندگی انسان ها تاثیر می گذارد. در زندگی من هم به همین شکل بوده است. این ورزش، روحیه مرا بیشتر کرده و از من فردی مقاوم و صبور ساخته است. و زمانی که در زندگی با چالشی مواجه می شوم می توانم از پس آن بربیایم. از لحاظ اجتماعی هم برایم بازخوردهای مثبتی داشته است که این در روحیه ام تاثیر گذار بوده است.

در کوهنوردی با چه چالش هایی مواجه شده اید؟

از مهم ترین چالش های کوهنوردی می توانم به شرایط آب و هوایی و تازگی مسیر اشاره کنم. اکثر افرادی که در کوه دچار مشکل شده اند و متاسفانه جانشان را ازدست داده اند، یا به علت شرایط بد آب و هوایی بوده و یا اینکه با مسیر فتح قله آشنایی نداشتند. اما خب در این دهه اخیر نسبت به ده های گذشته بسیاری از این چالش ها قابل حل و پیش بینی هستند. به عنوان مثال با رصد کردن سایت های هواشناسی قبل از حرکت برای فتح قله، می توان از وضعیت آب و هوایی آگاه شد و اگر شرایط بد بود صعود را به روز دیگری موکول کرد. در رابطه با تازگی مسیر هم باید گفت بهتر است که از افراد راه بلد کمک گرفته شود و برای بار اول صعود با آنها و نه به تنهایی صورت گیرد.

کمی از تجربیات خودتان برایمان بگویید

خاطرم می آید شهریور سال ۱۳۹۵ صعودی به قله دماوند داشتم. در آن صعود با یک گروه دوازده نفره مسیر را پیش می رفتیم و وضعیت هوا بسیار خراب بود. نزدیک به ارتفاع پنج هزار بودیم که گروه تصمیم به برگشت گرفت اما من با ترس و لرز مسیر را ادامه دادم و نزدیکی های قله تصمیم به برگشت گرفتم اما زمانی که برگشتم متوجه شدم یک نفر دیگر پشت سر من حرکت می کند. کمی خیالم راحت شد. در نتیجه از برگشت منصرف شدم و قله را فتح کردم.

کدام کوه ها را صعود کردید و از نظر شما سخت ترین کوه ایران کدام است؟

اکثر کوه های ایران را صعود کردم. کوه های سبلان، علم کوه و دماوند از جمله کوه هایی است که بسیار آنها را فتح کرده ام. از نظر من علم کوه به دلیل داشتن تیغه های خطرناک و راه عبور ناهموار، تکنیکی ترین کوه ایران است.

کوه مورد علاقه تان چیست؟

قله توچال مورد علاقه من است و کوه بسیار ارزشمندی است. اکثر کوهنوردان ایرانی که در این رشته ورزشی موفق بوده اند و صعودهایی را در خارج از کشور ثبت کرده اند، از همین قله توچال فعالیتشان را شروع کرده و به اصطلاح خاک این کوه را خورده اند.

گلاب زمانی کیست؟

راه های صعود به کوه های تهران چگونه است؟

کوه های کلکچال، دارآباد، شیر پلا و توچال از جمله کوه های معروف تهران هستند که در شمال این شهر قرار دارند. مسیرهای صعود این کوه به یکدیگر متصل هستند و می توان مسیرهای متفاوتی را برای صعود به یکی از این قله بسته به اینکه چه مقدار مسیر را می خواهید طی کنید، انتخاب کرد. به عنوان مثال برای صعود به قله توچال چهار راه معروف وجود دارد:

راه اول

مسیر دربند و قله شیرپلا راه اول است که پس از فتح این قله میتوان در مسیر صعود قله توچال قرار گرفت. این مسیر نزدیک ترین راه صعود به قله توچال است.

راه دوم

مسیر دوم، مسیر ولنجک است که بعد از عبور از ایستگاه دوم،پنجم و هفتم، به مسیر فتح قله منتهی میشود.

راه سوم

مسیر سوم پارک جمشیدیه و قله کلکچال است که بعد از فتح آن در مسیر پیازچال قرار می گیرید و به سمت گردنه لزون می روید و بعد به سمت قله توچال حرکت میکنید.

راه چهارم

راه چهارم صعود به توچال از سمت قله دارآباد است. بعد از عبور از تیغه های قله دارآباد به گردنه لزون می رویم و بعد از آن در مسیر صعود به قله توچال قرار می گیریم.

چه حرفی برای افرادی که تازه می خواهند این ورزش را شروع کنند دارید؟

همانطور که گفتم کوهنوردی هم مانند زندگی می مانند. اگر فردی بخواهد این ورزش را شروع بکند باید پله پله شروع کنند و بعد از اینکه مهارت بیشتری پیدا کردند می توانند کوه های بلندتر و دشوارتر را نیز فتح کنند.

نظرات بینندگان