حذف رسمی یارانه نقدی خانوارهای دارای این شرایط | انتشار جدول رسمی شرایط حذف یارانه نقدی

کد خبر : ۴۰۵۱۱۲
حذف رسمی یارانه نقدی خانوارهای دارای این شرایط | انتشار جدول رسمی شرایط حذف یارانه نقدی

بر اساس برآوردها حدود ۱۸ میلیون نفر مشمول حذف از دریافت یارانه شده‌اند؛ فرآیندی که بخشی از آن از فروردین آغاز شده و در اردیبهشت‌ماه نیز برای گروهی از خانوارها واریزی صورت نخواهد گرفت.

به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ در روزهای ۲۵ و ۳۱ اردیبهشت به ترتیب برای دهک‌های اول تا سوم و چهارم تا نهم واریز خواهد شد. در این میان، دولت همزمان با واریز یارانه‌ها، اجرای مرحله جدیدی از غربالگری اقتصادی را در دستور کار قرار داده و اعلام کرده است که برخی خانوارها از فهرست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.

بر اساس برآوردها حدود ۱۸ میلیون نفر مشمول حذف از دریافت یارانه شده‌اند؛ فرآیندی که بخشی از آن از فروردین آغاز شده و در اردیبهشت‌ماه نیز برای گروهی از خانوارها واریزی صورت نخواهد گرفت.

طبق اعلام منابع مختلف، یکی از مهم‌ترین معیارهای حذف یارانه در سال ۱۴۰۴، سابقه سفر خارجی خانوارها بوده است. بر پایه سیاست جدید دولت، خانوارهایی که در یک سال اخیر بیش از پنج مرتبه سفر خارجی داشته‌اند از فهرست دریافت یارانه کنار گذاشته می‌شوند. همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز دیگر مشمول دریافت یارانه نخواهند بود.

همچنین دولت با هدف هدفمند‌سازی منابع یارانه‌ای، از چند شاخص کلیدی برای شناسایی دهک‌های پردرآمد استفاده کرده که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

مالکیت خودروهای لوکس با ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان

دارا بودن املاک گران‌قیمت با مجموع ارزش بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان

گردش مالی و تراکنش‌های بالا در حساب‌های غیرتجاری

نحوه بررسی وضعیت یارانه و ثبت اعتراض

خانوارهایی که یارانه آن‌ها در فروردین‌ماه واریز نشده است می‌توانند با مراجعه به سامانه حمایت به نشانی hemayat.mcls.gov.ir وضعیت دهک‌بندی خود را بررسی کرده و در صورت نیاز، درخواست بررسی مجدد یا اعتراض ثبت کنند. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از قطع یارانه و عدم ارائه کالابرگ برخی خانواده‌ها به دلیل تراکنش‌های مالی غیرمتعارف یک عضو خانوار گلایه کرد و خواستار بررسی دقیق این موضوع توسط وزارت تعاون شد.

حاکم ممکان ، با اشاره به گلایه مردم پیرامون نحوه اختصاص توزیع کالابرگ و نحوه دهک بندی درآمدی گفت: در بحث تخصیص کالا برگ و یارانه، شاهد اعتراضات زیادی از سوی مردم هستیم.

یکی از مشکلات اساسی این است که تراکنش مالی بالای یکی از اعضای خانوار باعث قطع یارانه سایر اعضای خانواده می‌شود، به‌طور مثال، اگر یک فرد از اعضای خانواده وام گرفته یا تراکنش مالی غیرمتعارف داشته باشد، یارانه سرپرست کل خانواده قطع شده و آنها را جزو دهک‌های بالای جامعه یعنی دهک‌های ۹ و ۱۰ قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: پیشنهاد من این است که سازمان هدفمندی یارانه‌ها باید به‌صورت سیستمی و با لحاظ ضعفها این موضوع را بررسی و حل کند.

اگر تراکنش مالی یک فرد بالای ۱۸ سال غیرمتعارف باشد، فقط یارانه آن فرد قطع شود و سرایت نکند به سایر اعضای خانوار که ممکن است تنها منبع درآمدشان یارانه‌ها باشد. وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید پاسخگو باشد. سازمان هدفمندی یارانه‌ها و مرکز ملی آمار می‌توانند با همکاری دیگر نهادها و دستگاه‌های مسئول، یک بررسی دقیق انجام دهند.

این سازمان‌ها باید به‌عنوان یک بدنه واحد از دولت عمل کنند، نه اینکه مسئولیت‌ها را به گردن یکدیگر بیندازند. پاسکاری میان دستگاه‌ها نه تنها غیرقانونی است بلکه باعث مشکلات بیشتری برای مردم می‌شود و نمی‌تواند مسئولیت وزیر تعاون را در قبال تصمیمات مربوطه کم کند، حتما این موضوع را با وزیر تعاون مطرح خواهم کرد و تاکید میکنم که راهکار قانونی آن این است که در مورد دهک بندی درآمدی و ثروت تجدیدنظر شود.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال، ممکن است فردی برای دریافت یارانه‌ و کالابرگ به صورت غیررسمی و با استفاده از قراردادهای سوری، آمار نادرستی را وارد سیستم کند.

این مسائل می‌تواند به‌راحتی به‌واسطه فقدان نظارت کافی به تصمیمات غلط و غیرقابل اجرا منجر شود. باید نهایتا فقط یارانه فردی از خانوار که تراکنش غیرمتعارف و درآمد و ثروت بالا داشته باشد قطع شود، نه تمام اعضای خانواده ش.

ممکان در ادامه اظهار کرد: باید موضوع اختصاص کالابرگ با رعایت اصول انصاف و عدالت در نظر گرفته شود. و چنانچه هر فرد بالای ۱۸ سال که تراکنش مالی غیرمتعارف و بالا دارد، یارانه خودش قطع شود و نه سایر اعضای خانواده‌اش.

به این ترتیب، شخص قطع یارانه‌شده حق اعتراض خواهد داشت تا اگر مشکلاتی مانند گرفتن وام باعث افزایش تراکنش مالی‌اش شده، بتواند آن را توضیح دهد و وضعیتش مورد بررسی قرار گیرد.

نظرات بینندگان