چگونه هک نشویم؟ | راه‌هایی برای مقابله با هکرها

کد خبر : ۴۰۵۲۷۴
چگونه هک نشویم؟ | راه‌هایی برای مقابله با هکرها

یکی از مهم‌ترین مواردی که به‌صورت روزانه با آن درگیر هستیم، حملات سایبری است.

به گزارش اینتیتر به نقل از  همشهری آنلاین، هکرها در کمین ما نشسته‌اند و ممکن است بر اثر غفلت در دام آنها بیفتیم. در دومین برنامه دانستنیها در تلویزیون اینترنتی همشهری، گفت‌وگویی داشتیم با شیرین هجری، مشاور عالی امنیت سایبری، درخصوص موارد مربوط به هک که بخشی از آن را در اینجا ملاحظه می‌کنید.

چگونه گرفتار هکرها نشویم؟

اول اینکه مردم خیلی به‌روزرسانی‌های امنیتی را جدی نمی‌گیرند. شاید بتوان گفت که بسیاری از افراد اپلیکیشن‌های داخل گوشی و تبلت خود را به‌روزرسانی نمی‌کنند. نخستین قدم این است که آنها را به‌روزرسانی و دست‌کم هفته‌ای یک‌بار این موضوع را کنترل کنند. نکته دوم اینکه به هیچ عنوان از جاهای غیرمعتبر اپلیکیشن دانلود و نصب نکنند. اینکه یکی از دوست‌ها برایشان لینکی را فرستاده و دانلود و نصب کنند، این می‌شود یکی از جاهای نامعتبر و ممکن است اصلا نرم‌افزار نصب‌شده یک بدافزار باشد. پس روی هر لینکی کلیک نکنند.

اگر هک شدیم، چه کنیم؟

حتماً از اطلاعات ارزشمندتان پشتیبان‌گیری و آنها را در جایی دیگر ذخیره کنید که اگر خدای ناکرده هک شدید، اطلاعات‌تان از دست نرود. اگر چنین اتفاقی افتاد، اول از همه اینترنت گوشی خود را قطع کنید و بهتر است که گوشی را روی «حالت هواپیما» قرار دهید. پس از آن بلافاصله با شماره ۹۶۳۸۰ پلیس فتا تماس بگیرید و اتفاق رخ داده را گزارش کنید. کار بعدی که باید انجام دهید، جست‌وجو و یافتن نرم‌افزاری است که از این طریق روی گوشی شما نصب شده است و در این بین حساب‌های بانکی ثبت‌شده در داخل گوشی را هم نباید فراموش و برای مسدود کردن آنها باید اقدام کرد.

چگونه می‌شود در رایانه‌ها، گوشی‌ها یا تبلت‌ها در برابر این حملات از خود دفاع کنیم؟

ابتدا به‌روز بودن سیستم اهمیت دارد و بعد استفاده از آنتی‌ویروس‌ها و اینکه نهایت سعی‌مان را بکنیم که نرم‌افزار کرک (قفل‌شکسته) نصب نکنیم. کرک کردن هر نرم‌افزاری باعث ایجاد حفره امنیتی در آن می‌شود؛ حالا چه بازی باشد، چه نرم‌افزار. موردی داشتیم که شخصی یک بازی را نصب کرده و ۲،۳ماهی برای خودش راحت لذت برده است اما بعد متوجه می‌شود که کارت گرافیک دستگاهش داغ می‌کند یا رم و CPU دستگاه از کار می‌افتد. وقتی رایانه را بررسی کرده، متوجه شده که آن بازی کرک ‌شده، حاوی بدافزار ماینینگ بوده و شخصی از راه دور با هک کردن سیستم، درحال استخراج رمزارز با کمک دستگاه او بوده است. استفاده از آنتی‌ویروس‌های معتبر که مرتب به‌روزرسانی می‌شوند هم از اهمیت بالایی برخوردار است.

چه سایت‌ها یا اپ‌هایی رفتار مشکوک دارند؟

آنتی‌ویروس‌ها به‌طور کلی اجازه نمی‌دهند برخی سایت‌ها باز ‌شوند؛ این نشان می‌دهد که احتمالا آنها می‌خواهند اطلاعاتی از ما بردارند یا بدافزاری را نصب کنند اما یک موردی هم هست که باید به آن توجه داشته باشید. وقتی نرم‌افزاری روی گوشی نصب می‌کنید، حتی اگر از برنامه‌ها و سایت‌های معتبر باشد باید دقت کنید چه دسترسی‌هایی از شما می‌خواهد. به‌عنوان مثال، یک برنامه متنی که کارش ترجمه متن است چرا باید از شما دسترسی به دوربین و میکروفن گوشی را بخواهد؟ این نرم‌افزار هیچ دلیلی ندارد که بخواهد به فایل‌های ما دسترسی داشته باشد و موقع نصب چنین درخواست‌هایی غیرعادی هستند و نباید آن را تأیید کرد.

نظرات بینندگان