حمایت تمام قد مدیرعامل تامین اجتماعی از بازنشستگان | واریز مانده افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از شنبه؟

نشست هماندیشی مدیرعامل و اعضای هیأتمدیره سازمان تأمین اجتماعی با شرکای اجتماعی و بهمناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد.
به گزارش اینتیتر به نقل از روابطعمومی سازمان تأمین اجتماعی، او در ادامه صحبتهای خود در حوزه درمان خاطرنشان ساخت: اگر نظام ارجاع و پزشک خانواده درست اجرا شود، نظام سلامت با تحول اساسی روبهرو خواهد شد و میکوشیم با اجرای مقدمات لازم، به سمت درمان رایگان حرکت کنیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی درباره قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیانآور نیز گفت: کارگر و کارفرما و سازمان تأمین اجتماعی جملگی از این وضعیت ناراضی هستند و از طرفی شرایط طوری است که در حال حاضر قانون اجازه میدهد افراد در سنین خیلی پایین بهخاطر مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته شوند که این به زیان کارگران و صندوق بازنشستگی نیز هست.
او درباره واقعیسازی مزد اظهار کرد: کارفرمایان براساس آنچه واقعاً حقوق پرداخت میکنند، فهرست تنظیم میکنند. پرداخت حق بیمه براساس دستمزد واقعی در زمان بازنشستگی به نفع کارگران است و ما باید به این سمت برویم تا کارفرمایان کمتر اذیت شوند. حرف اصلی تأمین اجتماعی این است که حق بیمه باید برای همه کارگران و براساس همه مزد و مزایای آنان و بدون ایجاد اختلال در امور کارفرمایان پرداخت شود .
سالاری تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که با مشارکت تشکلهای کارگری و کارفرمایی برای حل مشکل مشاغل سخت و زیانآور و همچنین پرداخت حق بیمه واقعی براساس مزد واقعی، کارگروهی تشکیل شود تا برای منافع همه طرفها و شرکای اجتماعی و صندوق تأمین اجتماعی تصمیمگیری کنیم.
سالاری در پایان، اجرای کامل و موفق طرحهای بیستگانه تحولآفرین و توسعهای را راهکار اصلی رفع مشکلات و اصلاح شرایط سازمان و تأمین منابع پایدار برای آینده تامین اجتماعی دانست و افزود: اجماعسازی با ذینفعان، راه رسیدن سازمان تأمین اجتماعی به اهداف خود است.
پیش از سخنان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، مرتضی لطفی رئیس هیأتمدیره سازمان تامین اجتماعی، رؤسا و نمایندگان هیأتمدیره کانونهای عالی انجمنهای صنفی کارگران، کارفرمایان، بازنشستگان و مستمریبگیران، شوراهای اسلامی کار و اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به طرح دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
در حالی که دولت افزایش حقوق بازنشستگان را برای همه صندوقها مصوب کرده، هنوز سازمان تامین اجتماعی هیچ تاریخ مشخصی برای پرداخت مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان خود اعلام نکرده است.
در حالی که دولت افزایش حقوق بازنشستگان را برای همه صندوقها مصوب کرده، هنوز سازمان تامین اجتماعی هیچ تاریخ مشخصی برای پرداخت مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان خود اعلام نکرده است.، در حالی که حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری بر اساس حکم اسفند ۱۴۰۳ پرداخت شده بود، واریز مابهالتفاوت افزایش ۲۰ درصدی این حقوق از روزهای سوم و چهارم اردیبهشتماه انجام شد و بدین ترتیب حقوق فروردین بازنشستگان کشوری به طور کامل تسویه شد.
اما در مقابل بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز مابهالتفاوت حقوق فروردین خود را دریافت نکردهاند و سازمان تامین اجتماعی هیچ گونه توضیحی در این خصوص ارائه نکرده است.
این در حالی است که حقوق فروردینماه این بازنشستگان نیز با حدود ۱۰ روز تأخیر نسبت به موعد مقرر واریز شد. این وضعیت موجب نارضایتی شدید بازنشستگان شده است و بسیاری از بازنشستگان اعتراض خود را در فضای مجازی مطرح کردهاند.
بازنشستگان تامین اجتماعی معتقدند که نباید تفاوتی میان آنها و بازنشستگان صندوقهای دیگر وجود داشته باشد، چرا که همگی تحت پوشش قانون مصوب افزایش ۲۰ درصدی حقوق قرار دارند. آنها خواهان پرداخت فوری مابهالتفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴، تعیین زمان دقیق پرداختها توسط تامین اجتماعی و شفافسازی نحوه محاسبه افزایش حقوق هستند.
در شرایطی که تورم و هزینههای معیشتی به شکل بیسابقهای افزایش یافته، این تأخیر در پرداخت مابهالتفاوت، فشار مضاعفی بر قشر بازنشسته وارد کرده است.
دکتر حجتاله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در نشست وبیناری با مدیران استانی و ستادی صندوق، از تسویه کامل معوقات و کسورات بازنشستگان تا پایان اردیبهشت 1404 خبر داد و بر ضرورت اطلاعرسانی دقیق به کانونهای بازنشستگان و بهبود خدمات بیمه تکمیلی توسط مدیران استانی صندوق تأکید کرد.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، در این نشست که با حضور مدیران ستادی و استانی برگزار شد، دکتر میرزایی ضمن تشریح اقدامهای اخیر صندوق، از تلاشهای صورتگرفته برای رفع مشکلات بازنشستگان سخن گفت و برنامههای پیش روی صندوق را تشریح کرد.
وی همچنین بر تعامل سازنده با کانونهای بازنشستگان و پاسخگویی شفاف به مطالبات آنها تأکید کرد.
تسویه معوقات بازنشستگان تا پایان اردیبهشت
دکتر میرزایی با اشاره به تلاشهای معاونتهای توسعه مدیریت و منابع، اقتصادی و هلدینگهای صندوق، از تأمین منابع و پرداخت معوقات ماههای بهمن و اسفند در روز چهارشنبه هفته گذشته خبر داد.
وی افزود: «انشاءالله در اردیبهشت، کسورات و معوقات فروردین نیز پرداخت خواهد شد و تا پایان اردیبهشت هیچ بازنشستهای معوقهای نخواهد داشت و صندوق با مراکز طرف قرارداد تسویه خواهد کرد. این بارِ سنگین که از سال 1401 بر دوش صندوق و بازنشستگان بود، بهطور کامل رفع میشود.»
وی از مدیران استانی خواست جلسات مستمر با کانونهای بازنشستگان برگزار کنند و این اخبار و رویدادها را بهصورت شفاف اطلاعرسانی کنند.
میرزایی با اشاره به تشکیل جلسه با کانونهای شهرستان شیراز در هفته گذشته گفت: «در شیراز جلسهای دو ساعت و نیمه با بازنشستگان برگزار شد که باوجود ابهامها و نگرانیهای اولیه بازنشستگان، اما با توضیحات و ارائه اخبار مثبت و صادقانه، درنهایت با رضایت حاضران به پایان رسید. از شما میخواهم با آرامش و شفافیت با بازنشستگان گفتوگو کنید تا نگرانیهایشان برطرف شود.»
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پایان قرارداد با شرکت بیمهگر قبلی، خبر داد و گفت: «از اول اردیبهشت قرارداد جدیدی با بیمه دانا منعقد شده است. اسامی و مشخصات بازنشستگان به مراکز درمانی طرف قرارداد ارسال شده و از همان روز اول، تعدادی از بازنشستگان خدمات درمانی دریافت کردهاند.»
او افزود: «بیمه دانا با 12 هزار مرکز درمانی طرف قرارداد و 3 هزار نمایندگی در شهرهای مختلف، سامانهای مناسب برای بارگذاری اسناد و ساختمانی اختصاصی در تهران برای خدماتدهی دارد. با افزایش سطح تعهدات و تغییر شرکت بیمهگر، وضعیت بیمه تکمیلی در سال جاری بهمراتب بهتر خواهد بود.»
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اظهار داشت: «تاکنون بیش از 5 هزار میلیارد تومان از اسناد درمانی بازنشستگان از فروردین تا آذر ۱۴۰۳ پرداخت شده و 300 میلیارد تومان نیز برای بیماریهای خاص تخصیص یافته است. هماکنون اسناد دی تا اسفند ماه در حال پرداخت است.»
وی از مدیران استانی خواست سازوکاری برای شناسایی و پیگیری اسناد پرداختنشده بازنشستگان یا افراد جامانده از پرداختیها ایجاد کنند و تأکید کرد: «اگر بازنشستهای اسنادش پرداخت نشده، اطلاعات او را دریافت کنید و برای پیگیری به ادارهکل خدمات رفاهی بازنشستگان ارسال کنید. نباید بازنشستگان را به سمت بیمهگر قبلی ارجاع داد و سردرگم کرد.»
دکتر میرزایی در پاسخ به پرسشهای مکرر بازنشستگان درباره ماده 85، توضیح داد: «پیگیریهای متعددی از دیماه ۱۴۰۳ با مجلس، دولت و سازمان برنامه و بودجه انجام شده، اما دولت به دلایل مختلف از اجرای آن خودداری میکند. ما همچنان پیگیر هستیم و نامهای از سوی آقای دکتر میدری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در 25 فروردین، به دولت ارسال شده است.»
وی از مدیران استانی صندوق خواست این موضوع را به کانونها توضیح دهند تا بازنشستگان تصور نکنند صندوق در اجرای این ماده کمکاری کرده است.
میرزایی افزود: «هر حکمی که صادر میکنیم، نیازمند مصوبه دولت، تأمین بودجه، ابلاغ دستورالعمل و تخصیص بودجه است. بدون این مراحل، امکان صدور حکم جدید وجود ندارد.»
مدیرعامل صندوق از پرداخت علیالحساب معیشتی تا سقف یک میلیون تومان برای برخی بازنشستگان خبر داد و گفت: «این پرداخت برای بازنشستگانی است که در سال 1403 افزایش حقوق ناچیزی داشتند. این مبلغ بر اساس همسانسازی با شاغلان همتراز محاسبه میشود و ممکن است برای برخی کمتر از یک میلیون تومان باشد که مابهالتفاوت آن پرداخت خواهد شد.»
وی درباره متناسبسازی حقوق توضیح داد: «متناسبسازی در سه مرحله (40، 30 و 30 درصد) انجام میشود. برخی بازنشستگان که حقوقشان از شاغلان همتراز بالاتر یا برابر است، مشمول افزایش نمیشوند. این موضوع برای برخی استادان دانشگاه که بالاترین سطح حقوق را دریافت میکنند، باعث سوءتفاهم شده، اما این روند بر اساس قانون اجرا شده است.»
دکتر میرزایی با اشاره به حجم بالای تماسها از استانهایی مانند مرکزی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و آذربایجان شرقی، از مدیران خواست جلسات توضیحی و توجیهی با کانونها برگزار کنند.
وی گفت: «بازنشستگان ما معلمان، استادان، پزشکان و پرستاران و گروههای فرهیخته دیگری هستند و شایسته توضیحات قانعکننده و محترمانهاند. اگر نیاز است، همکاران ستادی نیز در جلسات حضور یابند و توضیحات تکمیلی ارائه کنند.»
وی در پایان از تلاشهای شبانهروزی معاونتهای توسعه منابع و امور مالی در کنار معاونت فنی و امور بیمه ای و شرکت بهور برای انجام پرداختها در روزهای اخیر قدردانی کرد و افزود: «امیدوارم با همکاری شما، اعتماد بازنشستگان عزیز را بیش از پیش جلب کنیم.»