شوک به بازنشستگان! | ابهامات همسانسازی و سرنوشت معوقات فرهنگیان بازنشسته در هالهای از ابهام!

در تازهترین نشست هماندیشی روسای کانونهای بازنشستگی آموزش و پرورش استانها با مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، مسائل و مشکلات عدیده بازنشستگان فرهنگی بار دیگر مطرح شد.
به گزارش اینتیتر، در تازهترین نشست هماندیشی روسای کانونهای بازنشستگی آموزش و پرورش استانها با مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، مسائل و مشکلات عدیده بازنشستگان فرهنگی بار دیگر مطرح شد.
در این جلسه، عیسی شکری، رئیس شورای کانونهای آموزش و پرورش استان البرز، با صراحت به ابهامات موجود در اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان پرداخت و خواستار تعیین تکلیف فوری معوقات شد.
شکری با اشاره به ماده ۲۸ برنامه هفتم توسعه کشور، هدف اصلی قانونگذار را اجرای عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان با شاغلان همتراز دانست و متاسفانه اذعان داشت که همسانسازی به شکل صحیح اجرا نشده است. وی تاکید کرد که حدود ۶۰۰ هزار نفر از بازنشستگان دستگاههای اجرایی و تعداد قابل توجهی از فرهنگیان حوزه اداری از مزایای همسانسازی محروم ماندهاند و همچنان در انتظار تصمیمات صندوق بازنشستگی هستند.
رئیس شورای کانونهای آموزش و پرورش استان البرز، تفاوت در روش محاسباتی صندوق و نمایندگان منتخب را عامل ایجاد ابهامات جدی برای بازنشستگان دانست و از عدم پاسخگویی شفاف در این زمینه انتقاد کرد. مهمترین مطالبه شکری در این نشست، پرداخت فوری معوقات ۸ ماهه متناسبسازی ۴۰ درصدی سال ۱۴۰۳ برای تمامی بازنشستگانی بود که طرح همسانسازی برای آنان اجرا شده است.
وی همچنین با انتقاد از عملکرد صندوق در تهیه جداول متناسبسازی، اظهار داشت که علیرغم وجود کارشناسان متخصص، اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته و نتیجه آن، اجرای ناقص همسانسازی بوده است. شکری هشدار داد که با استدلال فرمول سال ۱۴۰۴ برای سال ۱۴۰۵، عملاً متناسبسازی ۹۰ درصدی محقق نخواهد شد و برای اجرای صحیح قانون و جلب رضایت بازنشستگان، اصلاح روش محاسبه ضروری است.
در بخش دیگری از سخنان خود، شکری با اشاره به تصویب فوقالعاده خاص برای کارکنان دولت، خواستار آمادگی صندوق برای اجرای ۹۰ درصد این فوقالعاده خاص برای حقوق بازنشستگان شد.
وی ضمن قدردانی از پیگیریهای مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در کمیسیون اجتماعی مجلس، خواستار ادامه این پیگیریها تا حصول نتیجه نهایی شد.
در ادامه این نشست، شکری به مشکلات مربوط به بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان نیز اشاره کرد و مواردی همچون لزوم تکریم بازنشستگان در مراجعه به دفاتر بیمه دانا، توجه ویژه به مشکلات بیماران خاص، علت حذف دیابت نوع ۲ از تعهدات بیمه، افزایش مراکز درمانی طرف قرارداد آنلاین و رفع مشکلات اپلیکیشن دانا را مطرح کرد.
رئیس شورای کانونهای آموزش و پرورش استان البرز در پایان سخنان خود، از مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری خواستار پیگیری احداث خانه امید استان البرز و حضور ایشان در استان برای دیدار و تشکیل جلسه با بازنشستگان شد.
این اظهارات صریح و مطالبات جدی بازنشستگان فرهنگی، بار دیگر وضعیت نامشخص همسانسازی حقوق و معوقات آنان را در کانون توجه قرار داده و ضرورت پاسخگویی شفاف و اقدام فوری از سوی مسئولان مربوطه را بیش از پیش نمایان میسازد.