حقوق استاد بازنشسته کمتر از معلم با مدرک پایین؟ | افشای تبعیض بزرگ در پرداخت حقوق بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان

کد خبر : ۴۲۰۵۶۰
 حقوق استاد بازنشسته کمتر از معلم با مدرک پایین؟ | افشای تبعیض بزرگ در پرداخت حقوق بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان

در حالی که قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان صراحتاً تأکید دارد که حقوق بازنشسته باید تا ۹۰ درصد حقوق شاغل هم‌تراز باشد، اما به نظر می‌رسد این قانون در دانشگاه فرهنگیان عملاً نادیده گرفته شده است.

به گزارش اینتیتر، در حالی که قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان صراحتاً تأکید دارد که حقوق بازنشسته باید تا ۹۰ درصد حقوق شاغل هم‌تراز باشد، اما به نظر می‌رسد این قانون در دانشگاه فرهنگیان عملاً نادیده گرفته شده است.

 «انوشیروان حاجیان» فعال صنفی بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان در گفت‌وگویی با ایلنا از بی‌توجهی کامل ریاست دانشگاه نسبت به مطالبات بازنشستگان خبر داد و گفت:

«با وجود پیگیری‌های مداوم، تماس‌های مکرر، و نامه‌نگاری‌های رسمی طی ۷ ماه گذشته، رئیس دانشگاه نه‌تنها پاسخی نداده بلکه حتی حاضر به برگزاری یک جلسه هم نشده است.»

 اما ماجرا زمانی جنجالی‌تر می‌شود که حاجیان به تبعیض عجیب میان بازنشستگان اشاره می‌کند:

«حقوق بازنشستگان با مدرک دکتری در دانشگاه فرهنگیان، از حقوق بازنشستگان برخی دستگاه‌ها مثل آموزش و پرورش با مدرک فوق‌دیپلم هم کمتر است!»

 دلیل این نابرابری چیست؟
به گفته حاجیان، دانشگاه فرهنگیان با پرداخت مزایایی خارج از فیش حقوقی به شاغلان، پایه‌ی مقایسه‌ی قانونی را تغییر داده و قانون همسان‌سازی را عملاً بی‌اثر و دور زده است.

 او این اقدام را غیرقانونی و مغایر با اصل عدالت دانست و تأکید کرد:

«وقتی مبنای محاسبه دستکاری شود، اجرای قانون همسان‌سازی فقط یک شعار باقی می‌ماند.»

اکنون بازنشستگان دانشگاه فرهنگیان در سراسر کشور خواستار:

  • اجرای واقعی قانون همسان‌سازی

  • شفاف‌سازی پرداخت‌ها

  • پاسخگویی رسمی مسئولان

 آیا عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان اجرا خواهد شد؟
با افزایش فشار رسانه‌ای و مطالبه‌گری بازنشستگان، افکار عمومی منتظر واکنش مسئولان دانشگاه فرهنگیان و ورود نهادهای نظارتی به این موضوع است.

نظرات بینندگان