خبر خوش رئیس سازمان بورس برای سهام عدالتی ها | واریز مرحله اول سود سهام عدالت در ۱۴۰۴

حجت الله صیدی رئیس سازمان بورس گفت: مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید تا انتهای تیرماه برگزار شود تا صورتهای مالی آنها شفاف باشد و ما نمادها را بازگشایی کنیم؛ اکنون ۱۶ مجمع نماد استانی از ۲۸ استان برگزار شده است، اما اگر مجامع برگزار نشد نمادها را به بازار توافقی میبریم.
به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، حجت الله صیدی رئیس سازمان بورس گفت: مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی باید تا انتهای تیرماه برگزار شود تا صورتهای مالی آنها شفاف باشد و ما نمادها را بازگشایی کنیم؛ اکنون ۱۶ مجمع نماد استانی از ۲۸ استان برگزار شده است، اما اگر مجامع برگزار نشد نمادها را به بازار توافقی میبریم.
در ادامه حجتالله صیدی رئیس سازمان بورس در نشست پرسش و پاسخ به سهامداران حقیقی و خبرنگاران گفت: طبیعت بازار است که هر روز ورودی و خروجی نقدینگی داشته باشیم اگر اعتماد مردم ایران به بازار سرمایه ۱۰۰ درصد هم باشد دلیلی نمیشود دامنه نوسان را بیشتر یا کمتر کرد دامنه نوسان از اواخر دهه ۷۰ برای کنترل ریسک بازار شکل گرفت؛ در بازار سرمایه هر تصمیمی گرفته شود قابل نقد است مهم این است مزایای آن بیشتر از معایب آن بیشتر باشد.
او در ادامه افزود: دامنه یک و سه درصد راحل ممکن است برای کنترل ریسک بازار است؛ واحد نظارت ما هفتگی یک الی دو بار شکایت میکنند که کانالی سهام پروژه میکند و مردم را گمراه میکنند. این فضا سبب میشود سهامداری که خیلی حرفهای نیست اسیر جو شود دامنه نوسان به ما اجازه میدهد که سهامدار خرد بیشتر فکر کند.
او افزود: کسانی میگویند دامنه نوسان انگیزهها را گرفته ممکن است این حرف برای یک نماد درست باشد اما باید تحلیل کرد فرض کنید دامنه نوسان جلو خرید و فروش گرفته است سوال این است کدام سهام؟
او افزود: ریسک سیستماتیک بازار بالا است با اینکه اعتماد به بازار برگشته دو معقوله متفاوت است ریسک سیستماتیک همیشه بوده است بازار سهام یک بازار نطاممند است.
او میگوید: بازار برای افراد ریسک گریز صندوق با درآمد ثابت قرار داده است صندوق اهرمی ریسکی بیش از ۲ برابر صندوقهای دیگر دارد.
سازمان خصوصی سازی اعلام کرد، متعاقب صدور فرمان مورخ 1399/02/09 مقام معظم رهبری در موضوع آزادسازی سهام عدالت، آییننامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت به تصویب شورای عالی بورس رسیده است. به موجب تکلیف مقرر در این آیین نامه؛ سازمان خصوصی سازی اطلاعات هویتی کل مشمولین سهام عدالت به همراه میزان سهام هر یک از آنان را در تاریخ 1399/03/31 به شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) تحویل نموده است.
بنابراین از همان تاریخ و به موجب آییننامه مذکور، مسئولیت پیگیری، وصول و واریز سود شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت به شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه محول شده است.
همچنین مقرر شد، این سازمان بر اساس آیین نامه فوق و تا تعیین تکلیف شرکتهای غیربورسی (13 شرکت) و ساماندهی آنها، نسبت به وصول سود سهام این شرکتها اقدام و پس از دریافت به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز نموده تا ضمن تجمیع با سود سهام شرکتهای بورسی (36 شرکت) توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب مشمولین سهام عدالت واریز گردد
از تاریخ مذکور با توجه به توضیحات فوق در رد ادعای خلاف واقع نماینده محترم نکات زیر قابل ذکر است:
منظور از شرکت خصوصی، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار است.
سازمان خصوصی سازی هیچگونه مسئولیتی برای وصول سود سهام شرکتهای بورسی ندارد.
سازمان خصوصی سازی هیچگونه مسئولیتی در خصوص توزیع و واریز سود سهام عدالت بین مشمولین ندارد.
سازمان خصوصی سازی صرفاً سود سهام شرکت های غیربورسی را تا قبل از واریز به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در حسابهای دولتی خود نگهداری می کند و تا پیش از این در کمترین فاصله زمانی ممکن تا زمان واریز سود به حساب مشمولین، به حساب شرکت مذکور واریز کرده است.
فرآیند مذکور از سوی دستگاه های نظارتی مستقر در سازمان خصوصی سازی شامل دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان حسابرسی؛ مورد نظارت و بازرسی قرار گرفته است.
در ارائه اخبار مربوط به یک طرح ملی که حدود 50 میلیون نفر ازآحاد مردم در آن سهامدار هستند ملاحظات ویژه اجتناب ناپذیر است. همانطور که گفته شده از سال 1399 اکثر امور مربوط به سهام عدالت از جمله نحوه پرداخت سود سهام بین مشمولین از سازمان خصوصی سازی منتزع و به سازمان بورس و اوراق بهادار محول شده است.
ضمن آنکه شرکت خصوصی مورد اشاره ، همان شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه میباشد که اگر چه ماهیت آن غیردولتی است لیکن تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار و تسویه وجوه و در چارچوب مصوبات شورای عالی بورس فعالیت و اقدام می نماید.