خبر رسمی از تغییر پرداخت حقوق و مزایا بازنشستگان تامین اجتماعی امشب ۱۷ تیر ۱۴۰۴ | بازنشستگان تامین اجتماعی بخوانند

کد خبر : ۴۱۶۵۰۲
خبر رسمی از تغییر پرداخت حقوق و مزایا بازنشستگان تامین اجتماعی امشب ۱۷ تیر ۱۴۰۴ | بازنشستگان تامین اجتماعی بخوانند

اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی در خصوص واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منتشر شده است، که به صورت رسمی اعلام شده که حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان در سال ۱۴۰۴ در ۳ روز پایانی ماه واریز خواهد شد.

به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی در خصوص واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منتشر شده است، که به صورت رسمی اعلام شده که حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان در سال ۱۴۰۴ در ۳ روز پایانی ماه واریز خواهد شد.

در اطلاعیه‌ای که سازمان تامین اجتماعی در خصوص واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منتشر کرده، به صورت رسمی اعلام شده که حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان در سال ۱۴۰۴ در ۳ روز پایانی ماه واریز خواهد شد.

پیش از این در سال ۱۴۰۳ حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی از روز بیستم تا روز پایانی ماه بر اساس حروف الفبا واریز می‌شد که این رویه در شروع سال ۱۴۰۴ تغییر کرد. در ابتدا تصور می‌شد که زمان‌بندی وریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ماه‌های پیش رو بار دیگر به روند سابق بازخواهد گشت که اطلاعیه جدید سازمان تامین اجتماعی این موضوع را رد می‌کند.

در بخشی از اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی آمده است: پرداخت حقوق بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر سازمان تأمین اجتماعی، در سال جاری و با توجه به ظرفیت شبکه بانکی کشور، طی سه روز پایانی هر ماه انجام می‌شود.

 

بنابراین حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در تیر ۱۴۰۴ نیز در روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ تیر به حساب این افراد واریز خواهد شد.

شایان ذکر است که واریز حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری نیز مطابق روال سابق در دو روز پایانی ماه انجام می‌شود.

مطابق رویه‌ای که در ماه‌های گذشته دنبال شده، حقوق بازنشستگان کشوری در یکی از روزهای پایانی تیر، یعنی ۳۰ یا ۳۱ این ماه، به حساب‌ها واریز خواهد شد. صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده است که احکام افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ نیز در این پرداخت اعمال خواهد شد.

حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح نیز طبق اعلام رسمی، در تاریخ ۳۱ تیر و در آخرین روز ماه پرداخت خواهد شد. حقوق شاغلین نیروهای مسلح و سربازان وظیفه نیز به صورت همزمان واریز می‌شود. تأمین اجتماعی از ۲۹ تا ۳۱ تیر شامل افزایش سال ۱۴۰۴ و متناسب‌سازی ۳۰٪ به همراه معوقات فروردین کشوری ۳۰ یا ۳۱ تیر شامل افزایش حقوق سال جدید و اعمال متناسب‌سازی لشکری ۳۱ تیر شامل افزایش حقوق سال جدید اعمال می شود.

علی حیدری،مشاور عالی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت تاب‌آوری این سازمان در شرایط بحرانی کنونی ــ که از آن با عنوان «جنگ تحمیلی» یاد کرد، گفت: حفظ توان عملیاتی سازمان تأمین اجتماعی در این برهه، مستلزم بهره‌گیری از ذخائر و اندوخته‌های داخلی برای تداوم ارائه پوشش‌های بیمه‌ای و درمانی به ذینفعان است. حیدری با تأکید بر نقش کلیدی دولت و مجلس در این زمینه افزود: دولت و مجلس حداقل بسترهای قانونی و اجرایی لازم را فراهم کنند تا سازمان بتواند از ظرفیت‌های نهادهای تابعه‌ خود نظیر بانک رفاه ، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی و دیگر زیرمجموعه‌ها، به منظور تأمین نقدینگی و جبران کسری بودجه ناشی از تأخیر دولت در پرداخت تعهداتش در شرایط جنگی فعلی استفاده کند.

او در گفت وگو با آتیه آنلاین، با یادآوری مأموریت ذاتی سازمان تأمین اجتماعی گفت: حمایت از بیمه‌شدگان در برابر مخاطرات اجتماعی، اقتصادی، طبیعی و انسانی، از پایه‌ای‌ترین وظایف این سازمان است.

مشاور عالی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با استناد به سابقه تاریخی این نهاد تأکید کرد: سازمان در طول ۷۰ سال فعالیت خود، به‌ویژه در پنج دهه اخیر، در مواجهه با بحران‌های متعدد، ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای پشتیبانی از ذینفعانش فراهم آورده است. عملکرد تاب‌آور تأمین اجتماعی در بحران‌ها او با اشاره به سابقه موفق این سازمان در مدیریت بحران‌های طبیعی و ملی، بر ضرورت حفظ تاب‌آوری مالی برای ایفای نقش کلیدی آن در آینده تأکید کرد.

«حیدری» در تشریح عملکرد سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد و افزود : این نهاد در بحران‌هایی چون جنگ تحمیلی، زلزله‌های بم، منجیل و رودبار ، سرپل ذهاب، سیل پل دختر و همه‌گیری کرونا، با تداوم پوشش بیمه‌ای و درمانی، اطمینان و آرامش خاطر را به ذینفعان هدیه داد.

وی تأکید کرد: سازمان برای ایفای نقش خود به‌عنوان «نهاد مقوم جامعه، کار و تولید»، باید در گام نخست تاب‌آور و دارای تراز مالی متعادل باشد. به‌عبارتی، پایداری مالی اساس توانایی خدمت‌رسانی در شرایط بحرانی است.

حیدری با اشاره به چالش‌های پیش‌رو ازجمله جنگ تحمیلی دوم، تصریح کرد: تاب‌آوری سازمان در چنین شرایطی مستلزم بهره‌گیری از ذخایر و اندوخته‌ها برای استمرار خدمات بیمه‌ای است.

وی همچنین یادآور شد و گفت: تا پیش از بحران کرونا، این سازمان همواره از طریق وصول به‌موقع حق بیمه‌ها تعادل منابع و مصارف و نقدینگی را حفظ کرده بود.

 

مشاور عالی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به چالش‌های مالی ناشی از طرح تحول سلامت، عدم تخصیص منابع دولتی را عامل اصلی فشار بر تراز مالی این نهاد بیمه‌ای خواند.

حیدری با انتقاد از اجرای تحمیلی طرح تحول سلامت تصریح کرد: در دهه اخیر، سازمان بدون دریافت بودجه، منابع یا اعتبار مکفی از سوی دولت مؤظف به اجرای این طرح شد. این در حالی است که سایر نهادهای مجری، حمایت مالی کامل دریافت کردند.

وی با مقایسه عملکرد مالی سازمان پیش و پس از اجرای طرح تحول سلامت افزود: تا پیش از این، سازمان حتی با وجود تأخیر در پرداخت سهم‌الشرکه دولت از حق بیمه‌ها، توانایی تأمین خدمات بیمه‌ای و درمانی را داشت. اما امروز کمبود نقدینگی داریم و ریشه آن، عدم پرداخت سهم دولت از حق بیمه‌های جاری و معوقه است.

مشاور عالی مدیرعامل در تبیین پیامدهای این وضعیت هشدار داد و گفت: قوانین، سازمان را مؤظف به ارائه خدمات به بیمه‌شدگان کرده‌اند، اما هزینه‌های آن تأمین نمی‌شود. تاب‌آوری تأمین اجتماعی که پیش‌نیاز تاب‌آوری جامعه است، تنها با کمک فوری دولت و مجلس در این شرایط حساس ممکن خواهد بود.

حیدری در تشریح بحران مالی این نهاد، با تشبیه تأمین اجتماعی به «چشمی در پیکره جامعه» هشدار داد و گفت: همان‌طور که چشم برای درد اعضای بدن می‌گرید، این سازمان در تمام بحران‌ها حمایتگر مردم بود، اما اکنون که خود دچار زخم شده، هیچ نهادی برای گریه‌اش حاضر نیست!

حیدری با بسط این تمثیل تأکید کرد: عدم درک شرایط سازمان و اولویت‌ندادن دولت به پرداخت سهم‌الشرکه معوقه از حق بیمه‌های جاری، قلب تأمین اجتماعی را به ناترازی کشانده است. وقتی چشم آسیب می‌بیند، کل پیکره در خطر است.

وی از کوشش بی‌وقفه مدیران ، مسئولان و کارشناسان سازمان در شرایط کنونی خبر داد و گفت :با وجود تهدید جنگ تحمیلی دوم و پیامدهای مخرب آن بر منابع مالی، همکاران ما شبانه‌روز می‌کوشند خدمات را همچون گذشته تداوم بخشند. اما آیا این بار بدون پشتوانه ممکن است؟

مشاور عالی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به دو مطالبه کلیدی از قوای حاکمیتی تصریح کرد و افزود: کمک فوری مالی حداقل کاری که از دست‌شان برمی‌آید و در صورت امکان جبران بدهی معوقه حق بیمه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، همچنین اصلاح قوانین شکننده در زمینه خصوصی‌سازی بانک رفاه و شرکت‌های زیرمجموعه باید متوقف شود. سازمان برای تأمین نقدینگی به دسترسی به منابع خود نیاز دارد.

حیدری در تشریح پیامدهای مالی این وضعیت هشدار داد و گفت: همزمان با تعلیق یا کاهش فعالیت بنگاه‌های اقتصادی، درآمدهای سازمان از محل حق بیمه‌ها به شدت کاهش پیدا می کند، این در حالی است که هزینه‌های سازمان ابعاد بی‌سابقه‌ای پیدا می‌کند.

وی افزود: پرداخت مقرری بیکاری، تداوم پرداخت مستمری بازنشستگان و بازماندگان و هزینه‌های درمانی بیمه‌شدگان آسیب دیده همگی بار مالی سازمان را به شکل فزاینده‌ای افزایش می‌دهند.

حیدری تأکید کرد: این وضعیت دوگانه – کاهش درآمدها و افزایش مصارف – تاب‌آوری مالی سازمان را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد.

به گفته مشاور عالی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، حتی تأمین نقدینگی مورد نیاز از طریق دارایی‌ها، ذخایر و سرمایه‌های سازمان نیز در چنین شرایط بحرانی با دشواری‌های عملیاتی مواجه می‌شود. حیدری راه حل برون‌رفت از این چالش‌ها را در حمایت فوری دولت و مجلس دانست و مجدد خواستار اصلاح فوری قوانین محدودکننده‌ای شد که دسترسی سازمان به منابع موجود در بانک رفاه و شرکت‌های تابعه مانند شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی را مختل کرده است.

وی تصریح کرد: دولت و مجلس باید زمینه استفاده سازمان از ظرفیت کامل این نهادها را برای جبران کسری نقدینگی فراهم کنند. حیدری در پایان با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی نقشی محوری در افزایش تاب‌آوری جامعه در بحران‌ها دارد، ابراز امیدواری کرد با همراهی مجلس و دولت، این سازمان بتواند وظیفه خطیر خود را در بحران پیش رو به درستی ایفا کند.

نظرات بینندگان