خبر خوش مجلس از افزایش دوباره حقوق بازنشستگان امشب شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ | افزایش حداقل ۵۰۰ هزار تومانی حقوق بازنشستگان از این ماه

نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت اولاد فرزند سوم به بعد به بازنشستگان پرداخت میشود
به گزارش اینتیتر به نقل از سرگرمی روز، نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت اولاد فرزند سوم به بعد به بازنشستگان پرداخت میشود
امیر حسین بانکی پور نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در فضای مجازی نوشت: باتوجهبه رای دیوان عدالت اداری، بازنشستگان تأمین اجتماعیِ صاحب ۴ فرزند و بیشتر از هم اکنون میتوانند برای دریافت حق اولاد فرزند سوم به بعد خود و معوقات آن اقدام کنند.
سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که حقوق تیرماه بازنشستگان تحت پوشش این سازمان، به همراه مابهالتفاوت افزایش حقوق فروردینماه، در بازه زمانی ۲۹ تا ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ به حساب مشمولان واریز خواهد شد.
بر اساس اطلاعیه رسمی این سازمان، پرداختها طبق برنامهریزی انجامشده و با توجه به تعداد بالای بازنشستگان، طی سه روز پایانی ماه و بر اساس حروف الفبا انجام خواهد شد.
افزایش حقوق بازنشستگان که از فروردینماه ۱۴۰۴ اعمال شده اما پرداخت مابهالتفاوت آن به ماههای آینده موکول شده بود، سرانجام در تیرماه و همزمان با پرداخت مستمری این ماه تسویه میشود.
این پرداخت شامل بازنشستگان، ازکارافتادگان و بازماندگان تحت پوشش تأمین اجتماعی خواهد بود. همچنین سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده است که این فرآیند با هماهنگی کامل با شبکه بانکی کشور انجام میگیرد تا پرداختها بدون تأخیر به دست مشمولان برسد.
مشمولان میتوانند جزئیات دقیق واریز و مبلغ دریافتی خود را از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی پیگیری کنند.
حجتالله میرزایی در آیین انعقاد تفاهم نامه احداث خامه امید بازنشستگان اردبیل همچنین از پرداخت کامل حقوق بازنشستگان تا پایان خرداد خبر داد و افزود: حقوق بازنشستگان کشوری به صورت کامل تا ۳۱ خرداد و در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز ۱۴۰ هزار میلیارد ریال از معوقات باقیمانده بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ پرداخت شد.
وی به تصویب طرح خدمات محلهای برای بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در این طرح خدمات دوره سالمندی سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان بهزیستی به صورت متمرکز در مدارس و مراکز بهداشت ارائه شده و پزشک، مددکار اجتماعی و نماینده بیمه تکمیلی نیز در این مراکز مستقر خواهند شد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور خواستار شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای بازنشستگان در حوزههای مختلف حقوقی، مالی و فنی شد و افزود: باید این توانمندیها را به بازار کار و بنگاههای اقتصادی متصل کنیم تا حس مفید بودن به بازنشستگان منتقل شود.
میرزایی در زمینه مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: در این برنامه تدبیری برای خروج صندوق بازنشستگی از بنگاهداری اندیشیده شده است.
وی بیان کرد: تجربه جنگ اخیر نشان داد دولت باید در صنایع غذایی بهویژه لبنیات و همچنین صنایع دارویی، نقش فعالتری ایفا کند؛ چرا که مدیریت این صنایع در شرایط بحرانی باید با حضور دولت و به شکل اقتصادی و رقابتی اما با کنترل دولتی صورت گیرد
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور گفت: در زمان جنگ خرید شیر مازاد از دامداران از یک هزار و ۹۰۰ تن به ۲ هزار و ۵۰۰ تن رسید و این مازاد به شیر خشک تبدیل شد تا نیاز کشور در صورت تداوم بحران تا ۶ ماه آینده پیشبینی شود.
میرزایی ادامه داد: در حال حاضر سرانه بیمه تکمیلی بازنشستگان هفت میلیون ریال و کارکنان شاغل ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است که با همکاری دولت و صندوق و خود بازنشستگان میتوان اختلاف موجود را جبران و خدمات بهتری ارائه کرد.
وی به احداث خانه امید بازنشستگان در اردبیل با هدف ارائه خدمات بهتر به بازنشستگان اشاره کرد و گفت: زمین مورد نیاز این خانه از سوی شهرداری اردبیل تامین شده و قرار است تا پایان امسال مورد بهره برداری قرار بگیرد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور با اشاره به وجود ۲۶ هزار بازنشسته در استان اردبیل گفت: اردبیل جزو معدود مراکز استانی بود که فاقد خانه امید بود، اما با واگذاری زمین توسط شهرداری، عملیات اجرایی آن از امروز آغاز میشود.
میرزایی افزود: با توجه به هزینه بالای ساخت این مراکز امکان احداث خانه امید در تمام شهرستانها وجود ندارد تلاش میشود مراکزی برای ارائه خدمات متنوع به بازنشستگان ایجاد شود
در روزهای اخیر، ماجرای معوقات فروردینماه بازنشستگان تامین اجتماعی به یکی از داغترین موضوعات اجتماعی و اقتصادی کشور تبدیل شده است. بسیاری از مستمریبگیران که عمدتاً از قشر کارگری هستند، از تاخیر بیش از سه ماهه در پرداخت مطالبات خود گلهمند بودند.
با وجود آنکه در هفته گذشته، فیشهای حقوقی جدید حاوی معوقات بر روی سامانه بارگذاری شد، اما مدت کوتاهی بعد، این فیشها بهطور ناگهانی حذف شدند و بازنشستگان را نگران کردند. بسیاری این اقدام را علامتی از عدم آمادگی سازمان برای پرداخت معوقات تلقی کردند.
به گزارش منابع خبری از جمله ایلنا، اقتصادآنلاین و تابناک، قرار است در روزهای آینده، نشستی میان مدیران سازمان تأمین اجتماعی و کانونهای بازنشستگی برگزار شود. موضوع این نشست، تعیین زمان دقیق پرداخت، نحوه قسطبندی، و میزان قطعی معوقات است.
رئیس کانون بازنشستگان تهران نیز تأیید کرده که فعلاً اطلاعرسانی رسمی در مورد تاریخ دقیق پرداخت نشده، اما «تصمیمگیری نهایی در دست اقدام است و به زودی اطلاعرسانی خواهد شد».
بازنشستگان با تماسهای مکرر با رسانهها بهویژه ایلنا، خواستار شفافسازی و وعدهای قابل اعتماد شدهاند. بسیاری میگویند در این شرایط اقتصادی، هر روز تأخیر، معیشت آنها را دچار مشکل میکند.
یکی از بازنشستگان در گفتگو با ایلنا میگوید:
«۳ ماه از سال گذشته، هنوز پول فروردین ما را ندادهاند. ما روی این پول برای دارو، اجاره، و خرج زندگی حساب کرده بودیم. حالا نه میدانیم کی میریزند، نه چقدر میریزند.»
برآوردهای رسمی و رسانهای نشان میدهد که حجم معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بین ۲۵ تا ۲۷ هزار میلیارد تومان است.
این رقم قابل توجه، ناشی از اختلاف در محاسبات حقوق پس از اجرای افزایش مستمریها در سال ۱۴۰۳ است. فروردین با مبالغ پایه پرداخت شد، اما پس از اصلاحات، مابهالتفاوتها هنوز پرداخت نشدهاند.
سازمان تامین اجتماعی علت حذف فیشهای معوقات را بروز خطای نرمافزاری و ناقص بودن محاسبات اعلام کرده است. به گفتهی سخنگوی سازمان، «فیشهایی که چند روز پیش در سامانه منتشر شدند، فاقد اعتبار نهایی بودند و به همین دلیل حذف شدند».
با این حال، همین انتشار موقت باعث امیدواری و سپس سردرگمی میان مستمریبگیران شد. برخی منابع تأکید دارند که انتشار مجدد فیشها پس از قطعی شدن زمان پرداخت انجام خواهد گرفت.