خبر مهم وزیر کار از تغییر دهکبندی خانوارها امروز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ | استعلام دهک بندی خانوار با گوشی

احمد میدری در جمع خبرنگاران، ضمن اشاره به سالروز تاسیس سازمان بهزیستی، اظهار کرد: امروز تعداد زیادی از پروژههای سازمان بهزیستی در سطح کشور رونمایی شد که از جمله آن پنلهای خورشیدی برای ۵۰۰ نفر از خانوادههای تحت پوشش و افتتاح پروژه مسکن برای حمایت از معلولان و ایجاد فرصتهای شغلی بود.
به گزارش اینتیتر به نقل از ایسنا، احمد میدری در جمع خبرنگاران، ضمن اشاره به سالروز تاسیس سازمان بهزیستی، اظهار کرد: امروز تعداد زیادی از پروژههای سازمان بهزیستی در سطح کشور رونمایی شد که از جمله آن پنلهای خورشیدی برای ۵۰۰ نفر از خانوادههای تحت پوشش و افتتاح پروژه مسکن برای حمایت از معلولان و ایجاد فرصتهای شغلی بود.
وی افزود: بر اساس دستور رئیس جمهور بحث محله محوری را با همکاری سایر نهادها در دستور کار جدی و مستمر خود قرار دادیم. در این راستا، وزارت آموزش و پرورش به عنوان طرح آزمایشی منطقه ۴ تهران را انتخاب کرده است و همچنین جلساتی با آموزش و پرورش خواهیم داشت که چگونه میتوان کانونهای مختلف محلهها را که شامل سرای محله شهرداری، کتابخانه، مساجد و خانه و مدرسه است، بتوانند شبکه خدمات دولتی و حمایتی را در سطح محلهها ارائه دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر در منطقه ۴ بتوانیم طیفی از سطوح مختلف درآمدی در شهر تهران را به صورت آزمایشی به خوبی اجرا کنیم، پس از آن قادر به تامین آن در سطح کشور خواهیم بود. به طور مثال در منطقه اگر نیازمندی وجود داشته باشد، میتواند با مراجعه پرونده خود را ایجاد کند. اما هدف اصلی از این اقدام این است که در مدرسه و کانونهای موجود، جامعه توانیابان یا معلولان دور یکدیگر جمع شوند و تشکل محلی برای معلولین، سالمندان و زنان سرپرست خانوار ایجاد کنند یا در جاهایی که ورزش محله نداریم بتوانیم در آن مدرسه در زمینه توسعه ورزش محلی کار کنیم. در این راستا نیز وزارت ورزش و فدراسیون ورزشهای محلی هم همکاری خواهند کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در پاسخ به سوالی درباره رویکرد وزارتخانه در توسعه مشاغل خرد و خانگی، تصریح کرد: در اواخر خردادماه امسال شورای عالی اشتغال تشکیل شد و دبیرخانه که وزارت اقتصاد است، با همکاری وزارت کار، تسهیلات اشتغال را که معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، بین دستگاههای مختلف تقسیم کردند. ۴۰ درصد آن به استانداران و ۶۰ درصد به دستگاهها ارائه میشود.
وی ادامه داد: نقطه ضعفی که در تسهیلات داریم، عدم همکاری یا ارتباط کم بین دستگاهاست؛ به دنبال برنامهای برای رفع این ضعف هستیم و آن این است که روی صنعت پوشاک به طور متمرکز این نهادها در حال کار هستند که چگونه بتوانیم در حوزه اشتغال خرد زنجیره تامین ایجاد کنیم.
میدری ابراز امیدواری کرد که در مردادماه بتوانیم این همکاری را که بخش عمدهای از آن زنان سرپرست خانوار هستند، ایجاد کنیم. همچنین در مناطق روستایی کسانی هستند که دامهای کمی دارند و دسترسی به مراکز جمعآوری شیر ندارند. شرکتی زیر نظر وزارت کار که ۲۵ درصد بازار را دارد، با انجمن لبنیات در ۱۶ نقطه دعوت کردند که با تامین مالی بانکهایی که زیر نظر وزارت کار است، مرکز جمعآوری شیر راهاندازی کنند. این کار دو بار در روزنامهها از جمله هفته گذشته اعلام شده که امیدواریم از طریق همکاری ما با بخش خصوصی بتوانیم این مراکز جمعآوری شیر را راه اندازی کنیم و پروژههایی از این قبیل در دست اجراست.
میدری همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درخصوص وضعیت به روز رسانی دهکهای درآمدی اظهار کرد: به طور سازمانیافته هر ۶ ماه یکبار اطلاعات به روز میشود. این هفته نیز کمیسیون اصل ۹۰ از زاویه نظارتی درخواست ارائه اطلاعات از پایگاه رفاه ایرانیان را داشته و از همه دستگاهها نیز دعوت کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است تعداد دهکهای درآمدی مشمول کالابرگ در دوره جدید کاهش پیدا کند؟ تاکید کرد: هفت دهک درآمدی را داریم و دهکبندی را تغییر ندادیم. اگر تغییری در دهکبندی اعلام شود آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ضعفی در سیاست مهاجرین داشتیم که باید بپذیریم و آن را رفع کنیم، و آن این است که کسانی که به هر علت در ایران باقی ماندهاند، باید مثل کارگر ایرانی مالیات دهند و بیمه تامین اجتماعی داشته باشند. آنچه که باعث شده نیروی مهاجر جایگزین نیروی ایرانی شود، ارزانتر بودن آن است. کشورهای مهاجرپذیر، این تبعیض را قائل نیستند و ما هم به دنبال این هستیم که این موضوع را سازماندهی کنیم و این کار با سرعت بیشتری اجرایی میشود.
برای اطلاع از اینکه خانوار شما در کدام دهک قرار دارد، چهار روش اصلی وجود دارد:
استعلام از طریق سامانه حمایت (hemayat.mcls.gov.ir)
استعلام با کد دستوری USSD
استعلام از طریق تلفن گویا
مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
۱. استعلام دهکبندی خانوار از طریق سامانه حمایت
نحوه ورود به سامانه:
وارد سایت hemayat.mcls.gov.ir شوید.
گزینه “ورود و ثبتنام” را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی “ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند”، شماره ملی سرپرست خانوار را وارد کنید.
شماره موبایل سرپرست خانوار را ثبت کرده و کد تایید پیامکی را دریافت کنید.
پس از ورود به حساب کاربری، از بخش “وضعیت اقتصادی خانوار”، دهک خود را مشاهده کنید.
در صورت وجود مغایرت، میتوانید از طریق گزینه “درخواست بررسی”، اعتراض خود را ثبت کنید.
2. استعلام دهکبندی خانوار با کد دستوری USSD
اگر دسترسی به اینترنت ندارید، میتوانید با شمارهگیری کد دستوری زیر از طریق تلفن همراه، وضعیت یارانه خود را بررسی کنید:
کد دستوری:
#کدملی۴۳۸۵۷۴*
نکات مهم:
این روش فقط برای سرپرستان خانوار فعال است.
شماره همراه باید به نام سرپرست خانوار باشد.
نتیجه استعلام در پیامک نمایش داده میشود.
۳. استعلام از طریق تلفن گویا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمارههایی را برای پاسخگویی به سوالات شهروندان درباره یارانه و دهکبندی اعلام کرده است.
شماره تلفنهای گویا:
۰۲۱-۶۳۶۹
۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ (ویژه پیامرسانهای اینترنتی)
با تماس با این شمارهها و ارائه کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از وضعیت دهک اقتصادی خود مطلع شوید.
۴. مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰
افرادی که به اینترنت یا تلفن دسترسی ندارند، میتوانند با همراه داشتن کارت ملی به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) مراجعه کرده و وضعیت دهک خانوار خود را استعلام کنند.