وعده جدید مدیرعامل تامین اجتماعی برای بازنشستگان | واریزی جدید برای بازنشستگان تامین اجتماعی در راه است

در نشست اخیر کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی با «مصطفی سالاری»، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، بازنشستگان خواستار تسریع در پرداخت معوقات حقوق فروردینماه شدند. سالاری با ارائه توضیحاتی درباره منابع و مصارف سازمان، از برگزاری جلسهای با معاون اول رئیسجمهور برای بررسی نحوه تسویه ۱۸۵ همت بدهی دولت به تأمین اجتماعی، طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، خبر داد. وی گفت: «در جلسهای با حضور نمایندگان سازمان تأمین اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد، نحوه پرداخت این بدهی (بهصورت اوراق یا سهام) بررسی خواهد شد.»
به گزارش اینتیتر به نقل از ایلنا، سالاری با تأکید بر تعهد سازمان به بازنشستگان، اظهار داشت: «ما خود را امانتدار شما میدانیم و از نظر اداری و اخلاقی موظف به پیگیری مطالبات هستیم. اگرچه اولویتبندی در پرداختها ضروری است، اما هیچ کمکاری در این زمینه وجود ندارد.» وی افزود: «رئیسجمهور و معاون اول بیش از من دغدغه بازنشستگان را دارند.»
علیاصغر بیات، دبیر کانون عالی کارگران بازنشسته، ضمن قدردانی از پیگیریهای سالاری، بر لزوم پرداخت بدهی دولت، توجه بیشتر به کانونها در ارائه وام به بازنشستگان و تسریع در پرداخت معوقات فروردین تأکید کرد.
محمد اسدی، رئیس کانون، نیز با اشاره به دغدغهمندی سالاری، که حتی در زمان جنگ ۱۲ روزه در دفتر خود حضور داشت، خواستار اعلام زمان دقیق پرداخت معوقات شد و گفت: «بازنشستگان انتظار خبری آرامبخش در این زمینه دارند.»
نصرالله اله دریابیگی، نایبرئیس کانون، ضمن تأیید صداقت سالاری در پیگیری امور، خواستار شفافسازی درباره شایعات مربوط به درمان مستقیم تأمین اجتماعی شد. وی همچنین بر تقویت بخش درمان و تسویه مطالبات بیمه تکمیلی بهعنوان مطالبات کلیدی بازنشستگان تأکید کرد.
علی دهقان کیا در نشست خبری کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران از عدم همکاری مجلس و دولت درباره واگذاری بانک رفاه انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با حضور اصحاب رسانه صبح امروز در محل این تشکل برگزار شد.
علی دهقان کیا (رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) با اشاره به مسائل دوره جنگ تحمیلی، اظهار کرد: در جنگ دوازده روزهما توانستیم مقاومت کنیم و علیرغم شوک ترور مقامات رده بالای نظامی، رهبر انقلاب فورا شرایط را مدیریت کرده و فورا با انتخاب فرماندهان جدید، ساختار دفاعی را بازسازی کردند.
وی افزود: ما دیدیم که آحاد ملت از گروههای مختلف و عقاید مختلف، در این شرایط پشت کشور ایستادند. بحث نفوذ اما هنوز با وجود مقاومت مردم وجود دارد که این مسئله، ابعاد سیاسی، نظامی و اقتصادی و اجتماعی دارد.
دهقان کیا با بیان اینکه اغلب بندهای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه تامین اجتماعی اجرا نمیشود، تاکید کرد: ما در بحث برخی نهادهای اقتصادی تصمیمگیر نیز شاهد تصمیماتی هستیم که حاکی از وجود نفوذ است که قبلا به آن اشاره کرده و به مسئولان ردههای مختلف اعلام کردیم.
این فعال حقوق بازنشستگان در بخشی دیگر از صحبتهایش اضافه کرد: اجرای ماده ۴۱ قانون کار، ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی و تبصرههای این قوانین درباره تامین سبد حداقلی معاش مردم، باعث میشود حال حداقل بگیران کارگری شاغل و بازنشسته بهتر شود.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: ماده ۱۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری نیز باید اجرا شود تا در سطح بازنشستگان کشوری و کارمندی نیز شاهد حداقلی از ارتقا باشیم. اگر این چند قانون را دولت درست عمل کنند، ما به ریل حل مشکلات بازخواهیم گشت. ولی ما سه دهه است که با سرکوب مزدی و حقوقی مواجه هستیم و در عین حال هیچ زمان شاهد افزایش تورم به واسطه مزد و حقوق نبودیم و در اینجا فقط سازمان برنامه و بودجه با تحلیل غلط مردم را ناراضی کرده است.
وی تصریح کرد: در سیاستهای ابلاغی تامین اجتماعی و سایر ابلاغیات رهبری، شاهد آن هستیم که نظرات رهبر انقلاب درباره حفظ رفاه متناسب با تورم و همچنین بحث کنترل منابع و مصارف صندوقهای بازنشستگی رعایت نشد و پرداخت سه درصد سهم دولت و سهم بیمه کارگاههای زیر ۵ نفر و آن ۲۶ قشر فاقد کارفرما که حق بیمهشان را دولت باید بدهد، مغفول ماند و این باعث شده که تامین اجتماعی بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب داشته باشد.
دهقان کیا تاکید کرد: اگر بروز رسانی ریالی بدهی دولت به تامین اجتماعی نه با افزایش حقوق بازنشستگان که با افزایش تورم حقیقی محاسبه شود، این میزان به جای ۹۰۰ هزار میلیارد تومان، بیش از ۳ تریلیون تومان است. در سالهای اخیر مطالبات ما انباشته شده و دولت میخواهد با نرخ سود ساده و غیر مرکب (سود ۱۰ تا ۱۲ درصدی سالانه) بدهی خود را بدهد. اگر این بدهی پرداخت میشد، حال مردم بهتر میشد.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزود: سبد معیشت خانوار امسال ۲۴ میلیون تومان بوده که ۶۰ درصد بازنشستگان ما نصف این مبلغ را دریافت میکنند. متاسفانه سازمان برنامه و بودجه همواره با اجرای قانون مخالفت میکند.
وی تاکید کرد: مطالبات اصلی ما پرداخت هزینههای حق بیمه اقشار ۲۶ گانه توسط دولت، اجرای ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۱۱۱ و ۹۶ قانون تامین اجتماعی و سیاستهای ابلاغی و عدم واگذاری بانک رفاه است. رهبر انقلاب در سیاستهای ابلاغی فرمودند هر هزینهای برای تامین اجتماعی میتراشید، منابع آن را هم فراهم کنید اما چون ساختار مدیریت تامین اجتماعی دولتی است، تعهدات دولت را یک سویه میپذیرد.
دهقان کیا ادامه داد: درباره بانک رفاه باز هم شاهد این بودیم که اصل ۴۴ قانون اساسی و ابلاغیه رهبر انقلاب درباره سیاستهای کلی این اصل، نقض شد. برخلاف این سیاستها، ادعا شد که ۶۷ درصد سهام بانک رفاه تامین اجتماعی واگذار شود و این درحالی بود که رهبر انقلاب اموال تامین اجتماعی را حق الناس خواندند، اما باز هم مشمول واگذاری دانسته شد.
این فعال حقوق بازنشستگان اضافه کرد: این چندمین بار است که دولتها تلاش میکنند بانک رفاه را از ما بگیرند. ما شرکتهای پرسود تامین اجتماعی را به این بانک بابت بدهی تامین اجتماعی واگذار کردیم. سود ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی بانک رفاه در این مجموعه بلوکه شده که نه دولت و نه تامین اجتماعی امکان استفاده از آن را ندارد. دولت در برنامه هفتم توسعه تکلیف کرده ۲۰ درصد این سود در خردادماه به عنوان جریمه اخذ شده و وقتی فروخته شد، به نرخ سال اول اجرای برنامه سهام بانک رفاه را میفروشند. آنها شرکتهای پیشرفته و سودده ذیل بانک رفاه را نیز واگذار میکنند.
دهقانکیا تصریح کرد: دولت تاکید دارد که همه اموال مولد تامین اجتماعی را ولو به قیمت نزدیک به رایگان به فروش برسد. ما با این مخالفیم. ما مطالبه کردیم که از سیاستهای ابلاغی و خصوصی سازی، بانک رفاه را در واگذاری مستثنی شود. آقای قادری نماینده مردم شیراز (مسئول کمیته واگذاریها) در مجلس باید جلسه برای مستثنی کردن بانک رفاه میگذاشت که با کارشکنی چنین کاری نکرد که مجدد واگذاری بررسی شود. مجلسیها میگویند دولت طرح به مجلس بفرستد و این درحالی است که نماینده مجلس میتواند مشکل ما را حل کند، اما چنین نکردند.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران درباره درمان بازنشستگان اظهار کرد: هزینه داروی بازنشستگان از سال ۱۴۰۱ با حذف ارز ترجیحی ۱۰ برابر شده و ۵ برابر ارزش حقوقمان، دارو افزایش قیمت داشته و سازمان تامین اجتماعی نیز مثل بازنشستگان از عهده تامین هزینههای دارو بر نمیآید و در نتیجه بخش زیادی از درآمد بازنشستگان تامین اجتماعی صرف هزینه درمان میشود.
وی ادامه داد: امروز مشکلات درمان و کار بدهی دولت به تامین اجتماعی به جایی رسیده که آقای بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، حتی پاسخ تلفنهای ما را هم نمیدهند و هیچ پاسخی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: ما وظیفهای نداریم که برای بیمه سلامت و بیمه خدمات درمانی کشوری هزینهای کنیم. این موضوع باعث نگرانی ما شده زیرا مدیریت سازمان تامین اجتماعی کاملا دولتی است و هیچ اختیاری در ارتباط با اموال خودمان نداریم.
او تاکید کرد: ۲۵۶ هزار میلیارد تومان طلب امسال تامین اجتماعی از دولت ارزیابی شده که طبق بودجه دولت موظف است که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان تومان آن را باید بدهند که ندادند. دولت بابت درمان بازنشستگان باید ماهانه ۱۵ هزار میلیارد تومان میداد که چون نداد، قرار شد درمان ما با بیمه سلامت و بیمه خدمات درمانی کشوری ادغام شود که با این وجود هنوز صدایی مبنی بر پرداخت تعهدات دولت شنیده نمیشود.
دهقان کیا اظهار کرد: کسری خود سازمان تامین اجتماعی حدود ۳۵۰ هزار میلیارد توماه است و این باعث سده که فشار به سازمان شدید شده است. ما نمیخواهیم بحرانی ایجاد شود اما آقای قالیباف تاکید کرده بود که دولت ماهانه ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهد و اگر نداد، رئیس کمیسیون اجتماعی جلسه اضطراری بگذارد که البته بعدا نگذاشتند و دولت هم اقساط ۱۵ همتی ماهانه خود را نداد.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: متاسفانه ما از آقای وزیر کار رضایت کافی نداریم چون تاکنون تلاش جدی برای گرفتن مطالبات ما انجام ندادند اما از آقای سالاری مدیرعامل سازمان تامین به نسبت مدیرعامل قبل خودشان راضیتر هستیم که برای تحقق مطالبات واقعا تلاش و دوندگی میکنند، اما آقای میدری در انعکاس مشکلات ما بازنشستگان در هیات دولت و نزد آقای رئیس جمهور کوشش لازم را نداشتند و در جلساتشان در وزارت کار با حضور رئیس جمهور، حداقل از شرکای اجتماعی نیز دعوت به عمل نیامد.
دهقان کیا اضافه کرد: سهم بیمه عمر و سهم بیمه تکمیلی از حقوق بازنشستگان کسر شده اما دولت چهار ماه است که این مبالغ کسر شده را به شرکتهای بیمهگر پرداخت نشده است. ما در تهران ۴۰ هزار فقره وام بازنشستگان باید میدادیم که از این تعداد با تلاش مدیرعامل تامین اجتماعی ۳۵ هزار فقره وام ۵۰ میلیون تومانی هر دو ماه یکبار پرداخت میشود. سهمیه و منابع این وام تامین شده و سایت ثبت وام سه روز در ماه باز میشود که باید بهتر سامان یابد. ما در وام اولویتمان کسانی هستند که سال ۱۴۰۳ ثبت نام کردند و با وجود داشتن شرایط، نوبت به ایشان نرسیده باشد.
وی در پایان تصریح کرد: واقعیت این است که در بحث واگذاری در شرایط بر هم ریخته فعلی اصلا شرایط مناسبی نیست زیرا کسری سازمان تامین اجتماعی بسیار زیاد است و اگر سهامی بفروشیم با نرخ بسیار نازل خواهد بود و نه سهام سوددهی به جای آن طبق قانون میتوانیم بخریم و هم ممکن است بخشی از آن صرف هزینههای جاری زیاد خودمان شود.