پیش‌بینی قیمت طلا پس از یک هفته افزایش و سپس کاهش در هفته سوم آبان ۱۴۰۵

کد خبر : ۴۷۳۸۵۱
پیش‌بینی قیمت طلا پس از یک هفته افزایش و سپس کاهش در هفته سوم آبان ۱۴۰۵

در آغاز هفته معاملاتی از ۲ تا ۷ نوامبر، شمش‌های طلای SJC با قیمت ۱۳۷ تا ۱۴۰ میلیون دانگ ویتنام در هر اونس (خرید-فروش) در فهرست قرار گرفتند که در مقایسه با پایان هفته قبل، افزایش ۱ میلیون دانگ ویتنام در هر اونس را در هر دو جهت نشان می‌دهد.

به گزارش اینتیتر، در ۳ نوامبر، قیمت شمش‌های طلای SJC به ۱۳۸.۲ تا ۱۴۱.۲ میلیون دانگ ویتنام در هر اونس افزایش یافت و این سطح را در جلسه صبح ۴ نوامبر حفظ کرد. تا ۵ نوامبر، قیمت شمش‌های طلای SJC به افزایش شدید خود ادامه داد و به ۱۴۱.۵ تا ۱۴۴.۵ میلیون دانگ ویتنام در هر اونس رسید که در مقایسه با ابتدای هفته، افزایش ۳.۳ میلیون دانگ ویتنام در هر اونس را در هر دو جهت نشان می‌دهد. این همچنین بالاترین قیمت ثبت شده در طول هفته بود.

با این حال، روند صعودی دوام چندانی نداشت. صبح روز 6 نوامبر، قیمت شمش‌های طلای SJC با کاهش 1.5 میلیون دونگ ویتنامی در هر اونس، هم در قیمت خرید و هم در قیمت فروش، به 140 تا 143 میلیون دونگ ویتنامی در هر اونس رسید. تا صبح روز 7 نوامبر، قیمت همچنان به کاهش خود ادامه داد و به 138 تا 141 میلیون دونگ ویتنامی در هر اونس رسید.

در مجموع، قیمت شمش‌های طلای SJC در هفته گذشته در مقایسه با ابتدای هفته، 1 میلیون دونگ ویتنامی در هر اونس، هم در قیمت خرید و هم در قیمت فروش، افزایش یافت. با این حال، در مقایسه با اوج ثبت شده در 5 نوامبر، قیمت فروش تنها در دو جلسه معاملاتی 3.5 میلیون دونگ ویتنامی در هر اونس کاهش یافته است.

این هفته در بازارهای بین‌المللی، قیمت جهانی طلا با قیمت ۳۸۷۵ دلار در هر اونس آغاز شد و سپس به لطف کاهش قیمت نفت که نگرانی‌های تورمی را کاهش داد، بهبود یافت. با این حال، این روند صعودی به زودی تحت فشار دلار آمریکا، بازده اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات متحده و داده‌های اقتصادی مثبت متوقف شد.

قیمت طلا در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه با کاهش بازده اوراق قرضه و دلار آمریکا افزایش یافت و از مرز ۴۰۰۰ دلار در هر اونس گذشت. تا روز پنجشنبه، این فلز گرانبها برای مدت کوتاهی به ۴۱۴۷ دلار در هر اونس رسید که بالاترین قیمت آن در هفته گذشته بود، پیش از آنکه با فشار فروش در بازارهای مالی مواجه شود.

روز جمعه، داده‌های اشتغال بهتر از حد انتظار ایالات متحده همچنان بر قیمت طلا فشار وارد کرد و احتمال اینکه فدرال رزرو (FED) سیاست نرخ بهره بالای خود را حفظ کند، تقویت کرد. در پایان هفته، قیمت طلا به حدود ۴۰۷۰ دلار در هر اونس کاهش یافت.

این هفته، ۱۳ تحلیلگر در نظرسنجی کیتکو نیوز شرکت کردند که ۴ کارشناس (۳۱٪) پیش‌بینی کردند قیمت طلا هفته آینده افزایش خواهد یافت؛ ۵ نفر دیگر (۳۸٪) پیش‌بینی کردند که قیمت این فلز گرانبها کاهش خواهد یافت؛ و ۴ نفر باقی‌مانده (۳۱٪) پیش‌بینی کردند که قیمت‌ها ثابت خواهد ماند.

در یک نظرسنجی آنلاین از ۲۱۲ سرمایه‌گذار خرد، ۱۴۳ نفر (۶۸٪) پیش‌بینی کردند که قیمت طلا هفته آینده افزایش خواهد یافت؛ ۳۲ نفر (۱۵٪) کاهش قیمت این فلز گرانبها را پیش‌بینی کردند و ۳۷ نفر (۱۸٪) انتظار داشتند که قیمت ثابت بماند.

آدام باتون، رئیس بخش استراتژی ارزی در InvestingLive، پیش‌بینی می‌کند که قیمت طلا هفته آینده افزایش یابد. به گفته وی، این فلز گرانبها طی هفته گذشته، علیرغم نوسانات قابل توجه در بازار سهام ایالات متحده، عملکرد نسبتاً مثبتی داشته است. علاوه بر این، عوامل فصلی مساعد برای قیمت طلا در حال اثرگذاری هستند.

کوین گریدی، رئیس فینیکس فیوچرز اند آپشنز، با اشتراک نظر در این مورد، معتقد است که تغییرات در سیاست مالی ایالات متحده می‌تواند در درازمدت به نیروی محرکه‌ای برای حمایت از قیمت طلا تبدیل شود.

به گفته وی، کنگره بعدی ایالات متحده باید در نظر بگیرد که آیا به توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی ( AI ) برای ایجاد درآمد برای اولویت‌های هزینه‌ای ادامه دهد یا خیر. درخواست‌ها برای توقف ساخت مراکز داده ممکن است با ارزیابی کامل تأثیر اقتصادی توسط قانونگذاران، تعدیل شود. پروژه‌هایی که قبلاً مجوز گرفته‌اند، احتمالاً در سال‌های 2027-2028 اجرا خواهند شد، در حالی که الزامات بودجه کلان ممکن است طرفین را به دنبال مصالحه سوق دهد.

این کارشناس معتقد است که دستور کار کنگره آمریکا در دوره بعدی به منابع مالی قابل توجهی نیاز دارد. در صورت اجرا، این سیاست‌ها می‌توانند بر دلار آمریکا فشار وارد کنند و از این طریق از قیمت طلا حمایت کنند.

در مقابل، مارک چندلر، مدیر عامل Bannockburn Global Forex، در مورد چشم‌انداز قیمت طلا محتاط است. به گفته وی، این فلز گرانبها در بیشتر هفته گذشته نقش یک دارایی امن را ایفا کرده است. با این حال، داده‌های اشتغال بهتر از حد انتظار ایالات متحده و افزایش قیمت نفت باعث شد که طلا در پایان هفته تضعیف شود.

مارک چندلر، کارشناس بازار طلا، اظهار داشت: «من هنوز متقاعد نشده‌ام که طلا به کف قیمتی خود رسیده است. اگر قیمت به زیر ۳۹۷۵ دلار در هر اونس برسد، این شک و تردیدهای من را تقویت می‌کند. در زیر این سطح، منطقه حمایتی بعدی می‌تواند در حدود ۳۹۳۵ دلار در هر اونس ظاهر شود.»

آدریان دی، رئیس شرکت مدیریت دارایی آدریان دی، همسو با پیش‌بینی کاهش قیمت طلا در هفته آینده، معتقد است که قیمت این فلز گرانبها پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا بیش از حد سریع افزایش یافته است.

به گفته وی، افزایش قیمت طلا نه تنها از عوامل موجه ناشی می‌شود، بلکه منعکس کننده انتظارات مبنی بر پایان یافتن زودهنگام درگیری با ایران نیز هست. چشم انداز تضعیف دلار آمریکا و کاهش قیمت نفت می‌تواند انتظارات تورمی را کاهش دهد و در نتیجه فشار بر فدرال رزرو برای ادامه افزایش نرخ بهره را کاهش دهد.

با این حال، این کارشناس معتقد است که بازار در مورد این چشم‌اندازها بیش از حد خوش‌بین است. وی با تأکید بر اینکه این تنها ارزیابی از روند کوتاه‌مدت است، اظهار داشت: «من فکر می‌کنم خوش‌بینی بیش از حد شده است و قیمت طلا می‌تواند بخش زیادی از سودهای هفته گذشته را از دست بدهد.»

هفته آینده شاهد انتشار داده‌های اقتصادی کمی خواهیم بود. روز سه‌شنبه، بازار اطلاعاتی در مورد شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) ایالات متحده برای ماه اکتبر دریافت خواهد کرد. پنجشنبه داده‌های مربوط به ادعاهای هفتگی بیکاری و فروش خانه‌های موجود برای ماه اکتبر را مشاهده خواهیم کرد. در نهایت، صبح جمعه شاهد انتشار شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) برای ماه اکتبر خواهیم بود.

نظرات بینندگان