رضا محمدیان: موضوع قصه «پهلوان قلیچ» یکی از واقعیت‌های انکارناپذیر و بدون تاریخ انقضای جامعه ماست

کد خبر : ۴۶۳۵۳۶
رضا محمدیان: موضوع قصه «پهلوان قلیچ» یکی از واقعیت‌های انکارناپذیر و بدون تاریخ انقضای جامعه ماست

نمایش کمدی موزیکال «پهلوان قلیچ» به نویسندگی رضا محمدیان و کارگردانی رضا محمدیان حسین قاسمی، با تهیه‌کنندگی علی شیرمحمدی و تولید «خانه نمایش امید»، از ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۵ هر شب ساعت ۲۱ در تالار حافظ روی صحنه رفته است. این نمایش در خیابان حافظ، خیابان شهریار، روبه‌روی تالار وحدت میزبان تماشاگران است.

اینتیتر - سحر سادات زمانی؛ نمایش کمدی موزیکال «پهلوان قلیچ» به نویسندگی رضا محمدیان و کارگردانی حسین قاسمی و رضا محمدیان، با تهیه‌کنندگی علی شیرمحمدی و تولید «خانه نمایش امید»، از ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۵ هر شب ساعت ۲۱ در تالار حافظ روی صحنه رفته است. این نمایش در خیابان حافظ، خیابان شهریار، روبه‌روی تالار وحدت میزبان تماشاگران است.

«پهلوان قلیچ» پیش از این عنوان بهترین اثر کمدی را در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دست آورده و حالا در اجرای عمومی با مخاطبانی متنوع‌تر از تماشاگران جشنواره روبه‌رو شده است. رضا محمدیان، نویسنده و یکی از کارگردانان این نمایش، در گفت‌وگویی با اینتیتر به بحث درباره شکل‌گیری داستان «پهلوان قلیچ»، تجربه همکاری با رضا محمدیان، تأثیر موفقیت نمایش در جشنواره تئاتر فجر و بازخورد تماشاگران در اجرای عمومی پرداخته است.

داستان «پهلوان قلیچ» چطور شکل گرفت و چه شد که تصمیم گرفتید آن را در قالب کمدی موزیکال روایت کنید؟

رضا محمدیان گفت: موضوع قصه «پهلوان قلیچ» یکی از واقعیت‌های انکارناپذیر و بدون تاریخ انقضای جامعه ماست. بیشتر مخاطب هدف این نمایش جوانان و نوجوانانی هستند که به جای تلاش بیشتر، سعی دارند راحت به هر چیزی برسند.

قصه «پهلوان قلیچ» همچون یک چشم برهم زدن، دو سفر دارد؛ اول سفری برای رسیدن به عشقش و مهم‌تر از آن، سفری درونی که او را به فردی بالغ‌تر و بهتر برای خود و جامعه اطرافش، که همان شخصیت‌های داستان هستند، تبدیل می‌کند.

همکاری با حسین قاسمی هم در نویسندگی و هم در کارگردانی چطور تجربه‌ای بود؟

نویسنده این نمایش اظهار کرد: در واقع ما از سال ۸۴ کنار هم کار می‌کنیم و تقریباً تمام کارهای تولیدی گروه «ماه» مشترک و نتیجه تلاش هر دوی ماست.

کسب عنوان بهترین اثر کمدی در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر چه تأثیری بر روند اجرای عمومی نمایش و انتظارات شما از تماشاگران دارد؟

رضا محمدیان اظهار کرد: قطعاً تأثیر مثبتی دارد؛ چرا که با وجود چهره نبودن بازیگران ما، کسب جوایز مختلف نه‌تنها در جشنواره تئاتر فجر، بلکه در جشنواره‌های دیگر، منجر به این می‌شود که تماشاگر تمایل بیشتری برای دیدن این اثر داشته باشد.

آیا در طول یک سال گذشته اثر شما نقد جدی هم دریافت کرد که به بازنویسی یا اصلاح متن منجر شود؟

کارگردان این نمایش عنوان کرد: این اثر بازنویسی شده، اما نه به خاطر نقد؛ بلکه با توجه به شرایط و مشکلات روز مردم.

تماشاگر جشنواره فجر معمولاً حرفه‌ای‌تر و اهل تئاتر است، اما تماشاگری که حالا در تالار حافظ بلیت می‌خرد، طیف متنوع‌تری از مردم عادی است. آیا در همین چند اجرای اول، جایی از خنده یا سکوت تماشاگر عمومی غافلگیرتان کرده؟

رضا محمدیان بیان کرد: بله، قطعاً جاهایی بود که خلاف انتظار پیش رفت و در این اجراهای ابتدایی سعی کردیم نقاطی را که تماشاگر ارتباط بهتری با آن می‌گیرد، تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم؛ چرا که تئاتر زنده است و از نفس تماشاگر و حسش زنده می‌ماند و برای هرچه زنده‌تر شدن نمایش‌مان، بازخورد تماشاگران را در نظر می‌گیریم.

چه چیزی در این نمایش هست که فکر می‌کنید بعد از سال‌ها همراه مخاطب باقی بماند؛ یک جمله، یک تصویر، یا یک لحظه از موسیقی؟

وی در پایان افزود: دیالوگ‌های ماندگاری که شاید بعضی از تماشاگرانی که از فجر ۴۱ تا اجرای امروز ما با خود نگه داشته‌اند؛ مثل:

«خدایا اگر تو صاحبی، پس او چیست؟» (اشاره به انسان) «و اگر او صاحب است، پس تو چیستی؟»

یا تکیه‌کلام معروف دیو: «یک آرزوی شما پرید» با لحن زیبای دیو قصه.

تخفیف ویژه خرید بلیت نمایش «پهلوان قلیچ»

علاقه‌مندان برای تماشای نمایش کمدی موزیکال «پهلوان قلیچ» می‌توانند با استفاده از کد pahlevan، بلیت این نمایش را از سایت تیوال با تخفیف ۳۰ درصدی تهیه کنند.

 

نظرات بینندگان