تاریخ دقیق شب یلدا در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی و چند شنبه است ؟ + تاریخچه و فلسفه بوجود آمدن شب یلدا

کد خبر : ۳۶۸۳۳۰
تاریخ دقیق شب یلدا در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی و چند شنبه است ؟ + تاریخچه و فلسفه بوجود آمدن شب یلدا

در ادامه این مطلب علاوه بر تاریخ دقیق شب یلدا ، فلسفه و تاریخچه آنرا نیز خواهیم خواند.

به گزارش اینتیتر به نقل از صفحه اقتصاد، شب یلدا یکی از جشن های باستانی تقویم کشورمان است که هر ساله جشن گرفته می شود ، در این شب آیین مخصوصی برگزار نی شود که در ادامه تاریخ دقیق و فلسفه بوجود آمدن شب یلدا را خواهیم خواند. 

شب یلدا ۱۴۰۳ چند شنبه است؟

شب یلدای امسال ۱۴۰۳ در تقویم روز جمعه و یا شب شنبه می باشد.

تاریخ دقیق شب یلدا در تقویم سال ۱۴۰۳ :

تاریخ دقیق شب یلدا در تقویم شمسی برابر است با :

۱۴۰۳/۰۹/۳۰

جمعه روز ۳۰ آذر ۱۴۰۳

تاریخ دقیق شب یلدا در تقویم قمری برابر است با :

۱۴۴۶/۰۶/۱۸

الجمعه – ۱۸ جمادی الثانیه ۱۴۴۶

تاریخ دقیق شب یلدا در تقویم میلادی برابر است با :

۲۰۲۴-۱۲-۲۰

Friday – 2024 December 20

image - 2024-09-27T122433.707

فلسفه شب یلدا

طولانی ترین شب سال از قدیم در بین ایرانیان بـه شب نشینی مشهور شده اسـت و در آخرین شب فصل پاییز مراسم شب یلدا برگزار می شود.

۳۰ آذر بلندترین شب سال و مرز میان فصل پاییز با زمستان اسـت کـه باید بدانید شب یلدا یا همون شب چله بلندترین شب سال اسـت کـه هرساله در آخرین روز پاییز شب یلدا را جشن می‌گیرند، و خانواده های‌ ایرانی در شب یلدا آیین و آداب مخصوص دارند.

یلدا برگرفته از یک واژه سُریانی است که به تولد و زایش معنی شده است. سریانی زبان رایج مسیحی ها بوده است که از تحقیق و بررسی در کتب تاریخی واژه نامه ها کسب شده است دانشمند بزرگ و تقویم شناس ابوریحان بیرونی با نام میلاد اکبر از شب یلدا یاد می کند و آن را میلاد خورشید دانسته است.

همانطور که می دانید تاریخچه و پیشینه یلدا به زمانهای بسیار گذشته برمیگردد ولی مشخص نیست قدمت دقیق آن به چه زمانی تعلق دارد بسیاری از باستان شناسان هفت هزار سال پیش را برای تاریخ شب یلدا مطرح کرده اند. ظروف سفالی دوران قبل از تاریخ را به استناد گرفته اند چرا که نقوش حیوانی ماه های ایرانی همچون عقرب و قوچ داخل این ظرف ها هک شده اند البته ناگفته نماند نقوش کشفیات باستان شناسی و کتیبه ها نادرند ولی باستان شناسان بر این باورند که تا ۷۰۰۰ سال پیش نیز میتوان آیین مربوط به شب یلدا را رصد کرد.

جشن یلدا امروزه توسط ایرانیان با شب نشینی اقوام و خانواده در کنار یکدیگر برگزار می شود بدین گونه که اعضای خانواده در این شب مهم گردهم آمده و افراد مسن خانواده شروع به تعریف کردن قصه های کهن می کند که خوردن هندوانه ، آجیل و انار و شیرینی و میوه های مختلف از جنبه های نمادین این شب عزیز می باشد اغلب این میوه ها دانه های زیادی دارند و به نوعی جادوی سرایتی به شمار می روند که انسان ها با توسل به برکت پردانه بودن آن ها نیروی باروری را در خود نیز افزایش می دهند و هندوانه و انار را به خاطر سرخی رنگ شان نمایندگی از خورشید در شب تصور می کنند.

نظرات بینندگان