جزییات حمله و سوءقصد به ۹ وکیل ؛ حمله با گالن بنزین به خانم وکیل

کد خبر : ۳۷۵۷۵۶
جزییات حمله و سوءقصد به ۹ وکیل ؛ حمله با گالن بنزین به خانم وکیل

طی روزهای اخیر فیلمی مبنی بر حمله به دفتر «زهرا خوش‌نظر»، وکیل دادگستری در فضای مجازی بازتاب‌های منفی دربرداشته است.

به گزارش اینتیتر به نقل از اعتماد، طی روزهای اخیر فیلمی مبنی بر حمله به دفتر «زهرا خوش‌نظر»، وکیل دادگستری در فضای مجازی بازتاب‌های منفی دربرداشته است. این حمله در اوایل مهر‌ماه ۱۴۰۳ توسط یک فرد صورت گرفته که با در دست داشتن گالن بنزین وارد دفتر این وکیل شده و با تهدید و توهین طلب مبلغ ۸ و نیم میلیون تومانی کرده است. این فرد با ریختن مقداری بنزین داخل دفتر موجب آتش‌سوزی شده و قصد داشته از این طریق وکیل را سوزانده و به قتل برساند. پرونده در شعبه یازدهم دادیاری دادسرای شهرری مطرح شده است.

«زهرا خوش نظر»، وکیلی که با گالن بنزین به دفتر او حمله شده در مورد جزییات این حادثه می‌گوید: «بعدازظهر ۲۸ شهریور‌ماه متوجه سر و صدای آقایی در دفتر کارم شدم. او داخل اتاق کارم آمد و شروع کرد به تهدید من و بعد دفتر را ترک کرد. او دو روز بعد در اول مهر‌ماه مجدد به دفتر کارم مراجعه و مرا تهدید به قتل کرد که چرا وکالت داماد او را به عهده گرفتم. ایشان بعد از تهدید و توهین از دفتر کارم خارج شد و یک ساعت بعد با گالن بنزین وارد دفتر شد. به داخل اتاقم آمد. در اتاق را بست و پشت در یک صندلی گذاشت. بنزین را روی زمین و لباس‌هایم ریخت و فندک را نزدیک صورتم گرفت. مدام با تهدید می‌گفت چهار سال پیش ۵ میلیون تومان پرداخت کردم حالا باید ۸ و نیم میلیون تومان به حسابم واریز کنی و وکالت دامادم را نپذیری. به خاطر اینکه تنش ادامه پیدا نکند مجبور شدم پول را به حساب او واریز کنم، اما با واریز این مقدار باز همچنان از سوی این فرد تهدید می‌شوم.»

خوش نظر در پاسخ به اینکه چرا بعد از یک ماه فیلم دوربین‌های مداربسته منتشر شده، می‌گوید: «بعد از این ماجرا موضوع به کلانتری گزارش و در شعبه یازدهم دادیاری دادسرای شهرری پرونده مطرح شد. تصویر و صدای این آقا هم که در فیلم دوربین‌های مداربسته مشهود بود، تحویل مراجع قضایی شد. فکر می‌کردم مراجع قضایی برای پیگیری پرونده از من مشتاق‌تر خواهند بود، اما روند پرونده آن طور که باید پیش نرفت و پرونده تا یک ماه به دادسرا ارجاع نشد؛ یکی از علت‌های انتشار فیلم دوربین‌های مداربسته آن هم بعد از یک ماه همین موضوع بود. موضوع دیگر این است که من در تمام این مدت از سوی ایشان تهدید شدم؛ البته او این‌بار مرا تهدید می‌کند که باید رضایت بدهم. به هر حال عناوینی که در پرونده علیه این آقا مطرح شده خاص است؛ آتش زدن عمدی، تهدید و شروع به قتل. حداقل خواسته ما این است که ایشان به دادگاه احضار شود و توضیحات لازم را بدهد. با گذشت یک ماه از این اتفاق باز هم از سوی ایشان تهدید می‌شوم و این تهدیدها همچنان ادامه دارد.»

حمله، سوءقصد و قتل وکلا اولین‌بار نیست که رسانه‌ای می‌شود. طبق بررسی‌های «اعتماد» از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون دست‌کم یک وکیل به قتل رسیده و ۷ وکیل مورد ضرب و شتم و سوءقصد قرار گرفته‌اند. همچنین یک مورد مرگ مشکوک نیز در مورد «سهیلا معماری»، وکیل دادگستری در ملایر وجود دارد که هنوز مشخص نشده او در دفتر کارش به قتل رسیده یا اینکه خودکشی کرده است. این در حالی است که بررسی‌های دیگر «اعتماد» نشان می‌دهد؛ سال گذشته (۱۴۰۲) دست‌کم ۷ وکیل به قتل و مورد سوءقصد قرار گرفته‌اند.

 

 

۱ مهر‌ماه ۱۴۰۳، «زهرا خوش نظر»، وکیل دادگستری شهر ری در دفتر کار خود از سوی یک نفر که قصد جان او را داشته مورد حمله قرار گرفته است.

 

۲۴ مهر‌ماه ۱۴۰۳، «امیرحسین بوریایی»، وکیل دادگستری مورد ضرب و شتم از سوی طرفین مقابل یک پرونده قرار گرفته است.

 

۲۸ مهر‌ماه ۱۴۰۳، «علی سلیمانی»، وکیل دادگستری مقابل شورای حل اختلاف جویم از توابع استان فارس با اسلحه کلاشینکف به ضرب هشت گلوله به قتل رسیده است. طبق این گزارش ارتکاب قتل از سوی طرف مقابل پرونده که پدر و پسری بوده‌اند، رخ داده است. پدر در همان لحظه دستگیر شده، اما پسر که ضارب بوده از محل فرار کرده است. «محمد یوسفی»، فرمانده انتظامی لارستان در مورد دستگیری ضارب این وکیل گفته: «ظهر بیست و هشتم مهر‌ماه در پی وقوع یک فقره قتل بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت. ماموران به محل حادثه اعزام و موفق شدند از قاتل ۲قبضه اسلحه کلاش و کلت کمری کشف و او را دستگیر کنند. در بررسی‌های تکمیلی مشخص شد قاتل به دلیل اختلافات ملکی با شخصی جلسه دادگاه داشته است. پس از بیرون آمدن از جلسه دادگاه با یک قبضه اسلحه کلاش به سمت او تیراندازی کرده، اما تیر به فرد ۵۱ ساله‌ای که همراه طرف حسابش بوده (علی سلیمانی) برخورد کرده و منجر به قتل او شده است.»

 مهر‌ماه ۱۴۰۳، «مهدی رضوی فرد»، وکیل دادگستری با بازنشر پستی اعلام کرد که بعد از دادگاه در حین رانندگی متوجه شده است ترمز خودرو نمی‌گیرد. او بعد از مراجعه به تعمیرکار متوجه شده علت خرابی ترمز شکستن عمدی لوله روغن ترمز با انبردست بوده است.

۱۸ شهریور‌ماه ۱۴۰۳، «سهیلا معماری»، وکیل دادگستری در ملایر به طرز مشکوکی در دفتر کاری‌اش جان باخته است. برخی رسانه‌های محلی ملایر عنوان کرده‌اند که این وکیل به قتل رسیده است، اما «محمد رحیمی»، دادستان ملایر طی توضیحاتی اعلام کرده: «ادله کافی و متقنی مبنی بر ارتکاب قتل و فوت جنایی وکیل مرحومه کشف و واصل نشده است.» همچنین رییس کل دادگستری استان همدان روز یکشنبه ٢٩ مهرماه درباره آخرین جزییات این پرونده گفته: «هنوز جواب سم شناسی وکیل سهیلا معماری اعلام نشده است.»

 

۱۸ شهریور‌ماه ۱۴۰۳، «حسن صفری» ،وکیل دادگستری در اراک مجروح و در بیمارستان بستری شده است. «علیرضا معیریان»، فرمانده انتظامی شهرستان اراک در مورد این حادثه گفته: «زنی به همراه وکیل خود و فرد دیگری به منظور توقیف مکانی از همسر خود برای دریافت مهریه به نظم‌آباد مراجعه کرده است. همسر این فرد که مردی ۶۰ ساله بوده با شلیک گلوله زن را به قتل رسانده و وکیل و فرد دیگر را مجروح کرده است. قاتل پس از ارتکاب قتل از صحنه متواری شده، اما پلیس او را دستگیر کرده است.»

 

۱۹ شهریور‌ماه ۱۴۰۳، دو وکیل نیز در لرستان مورد سوءقصد قرار گرفتند که خوشبختانه آسیبی به آنها وارد نشده است. «حامد غیاثی فرامرز»، عضو کانون وکلای دادگستری آذربایجان در این باره به وکلاپرس گفته: «به همراه همکارم؛ وکیل کانون وکلای خراسان رضوی بعد از اتمام جلسه‌ای که در شهرستان نورآباد لرستان مطرح بود، قصد بازگشت به شهرستان نیشابور را داشتیم که حدودا بعد از طی ۲۰ کیلومتر بعد از نورآباد به سمت لرستان، دو نفر که صورت خود را پوشانده بودند با یک دستگاه پژو پارس سفید فاقد پلاک طی سه‌مرحله شروع به تیراندازی با کلت کمری به ما کردند. به محض مشاهده این موضوع با ۱۱۰ تماس گرفتیم. به پلیس راه که رسیدیم، خودروی مذکور متواری شد. به پلیس راه الشتر رسیدیم و در آنجا پناه گرفتیم. من و همکارم در این حادثه آسیبی ندیدیم، اما در جریان تیراندازی دو خودروی پراید و سمند از جاده منحرف شدند و به دلیل اینکه ما با سرعت ۱۷۰ در حال فرار بودیم، نمی‌دانم چه اتفاقی برای آن دو خودرو افتاد.» در پی این واقعه از سوی کانون وکلای دادگستری خراسان شکایتی تنظیم شده است.

۷ خرداد‌ماه ۱۴۰۳، «افشین قاسمی»، وکیل دادگستری در سعادت‌آباد تهران مورد ضرب و شتم از سوی فردی ناشناس قرار گرفته است. این وکیل به «اعتماد» گفته: «در فاصله ۱۰۰ الی ۲۰۰ متری دفتر کارم در سعادت‌آباد بودم که ضاربان مرا از پشت سر غافلگیر کردند. این افراد از دو، سه ساعت قبل از اینکه من از دفتر کارم خارج شوم در همان حوالی با یک ماشین پژو‌۴۰۵ سفید که شیشه‌هایش نیز دودی بود، حضور داشتند و کشیک می‌دادند؛ ساعت حضور این افراد در فیلم دوربین‌های مداربسته ثبت و ضبط شده است. وقتی من از دفترم خارج شدم آنها بلافاصله پشت سر من حرکت کردند و همان لحظه آن اتفاق برایم افتاد. ضاربان با قمه، ساطور، چاقو و یکسری گرزهای عجیب که به آن زنجیر و تیغ وصل بود به من حمله کردند.»

قتل و سوءقصد به جان ۷ وکیل در سال ۱۴۰۲

۱۴ فروردین‌ماه، مهدی عمارلویی از وکلای مرکز وکلای قوه قضاییه در دفتر وکالتش حوالی میدان امام شهر نیشابور به قتل رسیده است. اگرچه پیکر خونین مهدی عمارلویی توسط همسرش در دفتر وکالت او کشف و او با افت شدید علایم حیاتی به اورژانس منتقل می‌شود، اما عمارلویی در بیمارستان جانش را از دست می‌دهد. متهم به قتل او چند وقت بعد دستگیر و مشخص می‌شود یکی از موکلان مقتول بوده که فروردین سال۱۴۰۰ بابت وکالت در موضوع پرونده حضانت فرزندانش به دفتر او مراجعه‌ کرده بود. در این پرونده که به دلیل اظهارات خلاف واقع موکل، رای به نفع او صادر نشده بود متهم خواستار پس گرفتن حق‌الوکاله می‌شود و به‌رغم پس گرفتن آن، عمارلویی را به قتل می‌رساند.

 

۲۱ اردیبهشت‌ماه، امین‌الله صفایی، عضو کانون وکلای فارس و کهگیلویه و بویراحمد در حالی که داشته از خانه خود در شهر یاسوج خارج می‌شده یک خودروی پژو‌۴۰۵ با پلاک مخدوش از پشت سر به او تیراندازی می‌کند. در جریان این تیراندازی، ۱۶‌ساچمه به داخل انگشتان پای او نفوذ می‌کند و تاندون ۲ انگشت پا قطع و استخوان یک انگشت دیگر دچار شکستگی می‌شود. صفایی گفته بود این حادثه در راستای وظایف وکالتی‌اش رخ داده است.

۱۰ مرداد‌ماه، نسرین کی‌قبادی، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز پس از خروج از دادگاه در شاهرود مورد سوء‌قصد چهار موتورسوار قرار می‌گیرد. ضاربان شیشه ماشین کی‌قبادی را به وسیله یک میله فلزی با ضربه یک موتورسوار می‌شکنند و موتورسوار دیگر یک ضربه به سر این وکیل می‌زند تا او را از حرکت بازدارد. کی‌قبادی در مصاحبه‌ای که در همان روزها داشت، گفته بود: «پس از این اتفاق سریع از صحنه حادثه فرار کردم و ضاربان به علت حضورم در کانکس پلیس راهور از تعقیبم خودداری می‌کنند.» این وکیل علت حادثه را پرونده‌ای با موضوع شکایت کیفری عنوان کرده بود که برای متهمان به‌رغم ارتکاب جرایم سنگین و مجازات کیفری، جزای نقدی تعیین شده بود و کی‌قبادی مجددا شکایت دیگری را طرح کرده بود. به گفته مقامات قضایی ۴ نفر از سوءقصدکنندگان شناسایی و دستگیر شدند.

۱۷ خرداد‌ماه، حسین محمدزاده، کارآموز وکالت شهر وحدتیه شهرستان دشتستان در استان بوشهر به قتل می‌رسد. مقتول کارآموز مرکز مشاوران و همچنین از پذیرفته‌شدگان اخیر آزمون وکالت در کانون وکلای دادگستری بوشهر بود که دو‌ماه از دوران کارآموزی خود را سپری کرده بود. نایب‌رییس کانون وکلای بوشهر در مورد این حادثه گفته بود قتل رخ داده ارتباطی با وظایف حرفه‌ای این کارآموز وکالت نداشته و ناشی از یک خصومت دیرینه بوده است. با این وجود اطلاعات بیشتری از آخرین وضعیت پرونده منتشر نشده است.

۴ مهر‌ماه، برخی منابع محلی در استان آذربایجان شرقی از مرگ مشکوک رحیم سعیدی، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز در خانه‌اش در شهرستان مرند خبر می‌دهند. او در خانه باغ خود که در حومه روستای دولت‌آباد شهرستان مرند بود، جان خود را از دست می‌دهد. به گفته حسین عبدالله‌ پوراقدم‌شربیانی، رییس اسبق کانون وکلای آذربایجان شرقی مرحوم در تهران سکونت داشته و به علت وجود املاکی که در مرند داشته گاهی به این شهر رفت و آمد می‌کرده است. بر اساس آخرین اطلاعات موجود کانون وکلای مرکز به مرگ مشکوک وکیل رحیم سعیدی ورود نمی‌کند.

۲۵ آذر‌ماه، حامد میرابوالقاسمی، عضو کانون وکلای دادگستری مازندران در نزدیکی دادگستری نوشهر توسط اشخاصی به وسیله چاقو مورد سوءقصد قرار می‌گیرد و ماشین او نیز با تبر و قمه تخریب می‌شود. از پنج متهم پرونده، دو متهم اصلی که سردسته گروه مجرمانه و از اشرار نوشهر بودند، دستگیر و بازداشت می‌شوند. وکیل میرابوالقاسمی در مورد اتفاقی که برای موکلش افتاده بود، گفت که روز حادثه موکلش از میرابوالقاسمی خواسته که او را تا مسیری برساند، اما افرادی از سوی طرف مقابل پرونده، راه را بر آنان می‌بندند. این افراد مسلح که داس، تبر و... به همراه داشتند، مسیر را می‌بندند و میرابوالقاسمی راه فرار نداشته است. حامد میرابوالقاسمی در این حادثه فدای موکلش می‌شود و به طرز فجیعی آسیب می‌بیند. موکلش در این حادثه آسیبی نمی‌بیند و مرتکبان با جمع شدن مردم، متواری می‌شوند.

۲۴ دی‌ماه، احسان روانگردی، عضو کانون وکلای دادگستری بوشهر در حالی که دختر خردسال خود را به مهدکودک می‌برده، توسط چهار فرد ناشناس با سلاح سرد مورد سوءقصد و ضرب و شتم شدید قرار می‌گیرد. این افراد با خودروی ۲۰۶ رنگ‌ سفید فاقد پلاک با سلاح سرد چماق به روانگردی ضربه می‌زنند و به‌شدت او را زخمی می‌کنند به حدی که برخی از نواحی بدن (سر، صورت، دست و پا) دچار شکستگی می‌شود. به گفته برادر این وکیل دادگستری، حادثه در ارتباط با وظایف وکالتی او بوده است.

نظرات بینندگان