معاون وزیرآموزش و پرورش: جمعیت دانش‌آموزی کشور تا هفت سال آینده به ۱۲ میلیون نفر می‌رسد

کد خبر : ۴۷۰۱۳۶
معاون وزیرآموزش و پرورش: جمعیت دانش‌آموزی کشور تا هفت سال آینده به ۱۲ میلیون نفر
می‌رسد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها، جمعیت دانش‌آموزی کشور تا سال ۱۴۱۲ به ۱۲ میلیون نفر می‌رسد و تأمین زیرساخت‌های آموزشی متناسب با این روند، نیازمند برنامه‌ریزی و مدیریت منابع است.

به گزارش اینتیتر به نقل از فرارو، علی فرهادی سه‌شنبه‌شب در جلسه شورای آموزش و پرورش کردستان اظهار کرد: نگرانی‌های جمعیتی، یکی از چالش‌های پیش روی کشور است، از این رو، توجه به سیاست‌های مربوط به جمعیت و برنامه‌ریزی برای تأمین زیرساخت‌های آموزشی ضرورت دارد. 

وی با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی مبتنی بر عقلانیت و منطق، افزود: در نظام برنامه‌ریزی باید اهداف، روش‌ها و داشته‌های موجود به‌درستی مورد توجه قرار گیرد و در شرایط محدودیت منابع، از ظرفیت‌های موجود به بهترین شکل استفاده شود. 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شرایط این وزارتخانه در مهرماه ۱۴۰۲ ادامه داد: در آن مقطع، آموزش و پرورش با کمبود ۲۰۳ هزار معلم مواجه بود و تعداد زیادی از کلاس‌های درس بدون معلم مانده بودند، همچنین بدهی‌های قابل توجهی در بخش‌های مختلف وجود داشت. 

فرهادی اضافه کرد: با وجود مشکلات اقتصادی و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، در ۲ سال اخیر بدهی جدیدی در آموزش و پرورش ایجاد نشده و ۱۰۸ میلیارد ریال از بدهی‌های گذشته نیز پرداخت شده است. 

وی با اشاره به جذب نیرو در آموزش و پرورش، گفت: بیش از ۲۷۰ هزار نفر در این مجموعه جذب شده‌اند و همزمان با ورود نیروهای جدید، این وزارتخانه با موج بازنشستگی نیز مواجه بوده است، به‌گونه‌ای که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۰ هزار نفر بازنشسته شدند. 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت حمایت هدفمند از دانش‌آموزان مناطق محروم، افزود: سیاست وزارت آموزش و پرورش در توزیع سرانه، اولویت دادن به دانش‌آموزان مناطق محروم، به‌ویژه مدارس شبانه‌روزی و پس از آن مدارس روستامرکزی است. 

فرهادی با اشاره به سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور، گفت: آموزش و پرورش باید در تخصیص منابع و اعتبارات کشور از اولویت برخوردار باشد؛ چراکه اقدامات انجام‌شده تاکنون نتوانسته است همه مشکلات و نیازهای این حوزه را برطرف کند. 

وی با بیان اینکه حقوق معلمان همچنان با شرایط مطلوب فاصله دارد، تأکید کرد: معلمان باید در جایگاه شایسته خود قرار گیرند و موضوع بهبود وضعیت معیشتی آنان با جدیت پیگیری می‌شود. 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: اگرچه در زمینه بدهی‌های این وزارتخانه مشکلات گذشته تا حدی مدیریت شده است، اما همچنان درباره سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور و تأمین منابع مورد نیاز آن چالش‌هایی وجود دارد. 

اختصاص اعتبار برای ایجاد مرکز درمانی و رفاهی در قروه

فرهادی در بخش دیگری از سخنانش از اختصاص اعتبار برای تبدیل یک مرکز در شهرستان قروه به مجموعه‌ای درمانی و رفاهی و خانه معلم خبر داد و گفت: در جریان سفر به استان کردستان، از چند پروژه آموزشی نیز بازدید شد و طرح‌های مناسبی در این حوزه در دست اجراست. 

وی بر ضرورت توجه به توسعه زیرساخت‌های آموزشی و رفاهی فرهنگیان تأکید کرد و افزود: استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود و تخصیص هدفمند منابع می‌تواند به ارتقای خدمات آموزش و پرورش و بهبود شرایط فعالیت فرهنگیان کمک کند.

نظرات بینندگان