هرآنچه که لازم است درباره تاثیر قهوه بر فشارخون بدانید!!
در دنیای امروز قهوه اول صبح طرفداران خاص خود را دارد، به همین خاطر تعداد افرادی که روزانه از قهوه استفاده میکنند، دائما در حال افزایش است.
به گزارش اینتیتر به نقل از پارسینه، در دنیای امروز قهوه اول صبح طرفداران خاص خود را دارد، به همین خاطر تعداد افرادی که روزانه از قهوه استفاده میکنند، دائما در حال افزایش است. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم به بررسی رابطه قهوه و فشارخون با یکدیگر بپردازیم. اگر برایتان سوال هست که بدانید آیا مصرف قهوه باعث بالارفتن فشارخون یا پایین آمدن آن میشود؟ یا تاثیر زمان مصرف قهوه بر فشارخون به چه صورت هست؟ با این مطلب همراه باشید.
در دنیای امروز قهوه اول صبح طرفداران خاص خود را دارد، به همین خاطر تعداد افرادی که روزانه از قهوه استفاده میکنند، دائما در حال افزایش است. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم به بررسی رابطه قهوه و فشارخون با یکدیگر بپردازیم. اگر برایتان سوال هست که بدانید آیا مصرف قهوه باعث بالارفتن فشارخون یا پایین آمدن آن میشود؟ یا تاثیر زمان مصرف قهوه بر فشارخون به چه صورت هست؟ با این مطلب همراه باشید.
قهوه چه تاثیراتی بر فشار خون دارد؟
احتمالا برایتان پیش آمده پس از مصرف قهوه احساس کرده باشید، ضربان قلبتان افزایش یافته، اما آیا این احساس درست است یا نه؟ با توجه به تحقیقات صورت گرفته از آنجایی که قهوه مقادیر بالایی کافئین دارد، میتواند بر فشار خون تاثیر مستقیمی داشته باشد. طبق بررسیها کافئین که ماده محرکی هست میتواند تاثیر مستقیمی بر سیستم عصبی مرکزی داشته باشد و به همین خاطر باعث افزایش ضربان قلب اشخاص شود. علاوه بر این کافئین باعث انقباض عروق و در نهایت بالا رفتن فشار خون میشود. به همین خاطر اگر فشار خون بالایی دارید از مصرف روزانه قهوه جدا خودداری کنید. همچنین اگر تصور میکنید نوع قهوه بر فشارخون تاثیرگذار است و میتوان با تغییر قهوه فرانسه به ترک از این مشکل جلوگیری کرد، باید گفت در اشتباه هستید.
آیا تصور میکنید تاثیر روش دم کردن قهوه بر فشارخون یا زمان مصرف آن بر کاهش مشکلاتی که قهوه بر فشار خون ایجاد میکند، تاثیرگذار است؟ در پاسخ باید گفت خیر، زمان مصرف یا شیوه دم کردن قهوه تاثیری بر بدن ندارد. زمانی که شما قهوه مصرف کنید حدود 20 الی 30 دقیقه بعد فشار خونتان افزایش مییابد و همچنین قهوه باعث افزایش میزان انرژی فرد و کاهش حس خستگی و خواب آلودگی میشود. به همین خاطر به افرادی که استرس و اضطراب بالایی دارند مصرف قهوه به صورت پیاپی و در مقدار زیاد به هیچ وجه توصیه نمیشود. در نهایت بهتر هست میزان قهوه مصرفی خود را در طول هفته مدیریت کنید و بدین صورت از مضراتی که ممکن هست این نوشیدنی خوشمزه برایتان ایجاد کند، مانند غلظت خون و قهوه، بکاهید. در ضمن مصرف قهوه با مقداری شیر نیز تاثیرات مثبتتری بر بدن دارد.
راهکارهایی برای کاهش تاثیر قهوه بر فشارخون
همانطور که گفتیم، رابطه قهوه و فشارخون رابطهای تنگاتنگ است اما آیا راهکارهای کاهش تاثیر قهوه بر فشارخون موثر هستند و راه حلهایی برای کاهش میزان تاثیرگذاری قهوه بر فشار خون وجود دارد؟ باید گفت بله راه حلهایی برای تاثیر کافئین موجود در قهوه بر فشارخون وجود دارد که در ادامه به آنها میپردایم.
به هیچ وجه با شکم خالی قهوه ننوشید!
همانطور که میدانید افراد زیادی علاقه مند به مصرف قهوه با شکم خالی و در ساعات ابتدایی روز هستند، اما حالا که با تاثیر کافئین بر بدن آشنا شدهاید، بد نیست بدانید مصرف مقدار کمی غذا با قهوه میتواند تاثیرات مثبتی بر بدن داشته باشد و از کاهش فشار خون پس از مصرف قهوه جلوگیری شود. اگر در گروه افراد با فشارخون بالا قرار دارید، توصیه میشود از مصرف قهوه جدا خودداری کنید یا در صورت مصرف قهوه آن را پس از وعده غذایی ناهار مصرف کنید. همچنین مصرف قهوه همراه با وعده غذایی نیز گزینه ایدهآلی به نظر میرسد.
از میزان قهوه مصرفی روزانه خود بکاهید!
مقدار قهوه مصرفی روزانه از عوامل موثر بر تاثیر قهوه بر فشارخون هستند، اگر عاشق قهوه هستید و بدون مصرف آن نمیتوانید روز خود را بگذرانید، برای دور ماندن از تبعات ارتباط بین فشار خون و غلظت خون، ترجیحا بیش از یک لیوان قهوه مصرف نکنید. در واقع، هر چه مقدار قهوه مصرفی روزانه شما کمتر باشد احتمال افزایش فشار خونتان نیز کاهش مییابد.
به گزینهای تحت عنوان قهوه دی کف فکر کنید!
قهوه دی کف برای افرادی که مشکل فشار خون دارند یا تمایل به مصرف قهوه بدون کافئین دارند تا از شر مشکلاتی همچون بی خوابی یا بدخوابی پس از مصرف قهوه جلوگیری کنند، توصیه میشود.
چه گروه افرادی باید از مصرف قهوه پرهیز کنند؟
ما در این مطلب بارها به رابطه قهوه و فشارخون و میزان تاثیرگذاری آن بر افراد اشاره کردیم و به گزینههایی همچون میزان مجاز مصرف قهوه در روز پرداختیم. در این بخش میخواهیم به پاسخ این سوال که قهوه برای چه گروه افرادی مناسب نیست، بپردازیم:
- افرادی که فشار خون بالا دارند، بهتر است پرهیز از مصرف قهوه داشته باشند.
- کودکان زیر 6 سال ترجیحا قهوه مصرف نکنند.
- بیماران قلبی و عروقی به دلیل وجود درصد کافئین بالا در قهوه، بهتر است از مصرف آن پرهیز کنند.
- افرادی که دچار اختلالات و بیماریهای روانی هستند.
- بانوان باردار و شیرده نیز از مصرف قهوه خودداری کنند.
آیا مصرف قهوه با شیر بر فشار خون تاثیرگذار است؟
عدهای ممکن است مصرف قهوه با شیر را برای کاهش تاثیرگذاری کافئین بر سلامت بدن پیشنهاد دهند. قطعا مصرف مقادیری شیر با قهوه میتواند از میزان درصد کافئین موجود در قهوه بکاهد و بدین صورت از بالا بردن سطح انرژی یا فشار خون جلوگیری کند. همچنین افرادی که مجبور به مصرف شیر و کلسیم هستند اما طعم آن را دوست ندارند، مصرف قهوه با شیر میتواند طعمی خوشایند برایشان باشد.
مصرف قهوه باعث بالارفتن فشارخون یا پایین آمدن آن میشود؟
به صورت کلی تاثیر کافئین افزایش فشارخون بر هیچ کس پنهان نیست، اما آیا مصرف کافئین باعث کاهش فشار خون هم میشود؟ بله نحوه مصرف قهوه بر میزان بالارفتن یا پایین آمدن فشار خون اثرگذار است. به عنوان مثال مصرف قهوه با شکم خالی باعث کاهش فشار خون میشود، این در حالی است که مصرف چندین لیوان قهوه در طی روز منجر به افزایش فشار خون میگردد. پس ترجیحا میزان مصرف قهوه روزانه خود را مدیریت کنید و با شکم خالی هم قهوه ننوشید. بدین صورت از تاثیرات منفی قهوه بر فشار خون میکاهید.